hunting_for_beauty

Instagram

четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Зелената идея/ The green idea




Понякога просто ни се иска да облечем нещо, но се оказва, че то стои самоцелно и единствено в целия ни аутфит. Крещи: "Сааам съъъм! Искам си другарчееее! Защити ме с нещо!"...

За съжаление светкавицата промени малко
цвета на панталона 
Ха ха! Готина съм, а? :)




Попаднах в тази ситуация сутринта, в която реших да обуя ярко зеления панталон, който е и страшно удобен. Но чух гласа му и се зачудих, как да удовлетворя молбите му. Нито имам такова шалче, нито бижу, фибичка или каквото и да е друго подобно... Ето, че в главата ми нахлу блестящата идея да си го изобретя, всъщност да си го нарисувам сама. :)





























:)



Мисля, че се получи добре, като изключим факта, че такава яркост не е много подходяща за офис атмосфера. Но в крайна сметка аз не работя в банка или адвокатска кантора, така че реших да си го позволя.


Споделям идейката, просто за да ви подсетя, а не като мен да се чудите 100 часа и да закъснявате за работа ;)

С искрени почитания:
ДИАНА

От върха на ноктите...

Привет на всички!
Снощи доста си поиграх и още не мога да преценя дали това, което се получи е красиво или не... Направих го без да мисля или пък да се старая. Просто трупах, ли трупах...


Търсейки си тоалет сутринта попаднах на тази пола, чийто принт сякаш е правен за лака. Съответно си намерих блузка, обувки, сакенце...
И какво се получи? Да тръгнеш да се обличаш от върха на ноктите... ;)






 Ето и какви продукти използвах:


База: ESSIE help me grow 

Черна основа: Nicole by O.P.I. N127

Син нюанс: ESSENCE colour & go Choose me

Сребрист нюанс: SHC N14

Златен брокат: Sephora nail polish & top coat




С уважение:
DIANA 

неделя, 27 октомври 2013 г.

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 2




ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 1



8. JERICHO cosmetics - избелващ крем

Израелска козметика (имам още няколко нейни продукта и може би трябва да направя ревю за тях), чиято продукция е базирана на лечебните и разкрасяващи свойства на минералите от Мъртво море.


Честно казано аз не усетих избелващия ефект, заявен като действие от производителя. През лятото по-често го ползвах като нощна грижа, тъй като е плътен (но не е мазен). На сутринта чувствах кожата си добре, но слънчевите лунички, заради които го купих, си стояха небрежно на мястото си. Напоследък (когато застудя) му намерих друго приложение - праймър. Да, праймър. Прилепва плътно, не омазнява прекалено, но пък достатъчно, за да може моята суха към смесена кожа да се чувства комфортно. Но (повтарям се) когато температурите са високи използването му е доста дразнещо.


Не успях да издиря състава, но това, което си спомням е, че не съдържаше най-основните вредни съставки в козметиката.

А вие момичета, попадали ли сте на добър избелващ крем?



Фирмата създала мицеларната вода - кой не е чувал за нея? Риторичен въпрос. Няма такъв човек (момиче), което поне малко да се интересува от разкрасяващи продукти, да не е наясно с действието на мицелите в тази течност. Те "ефективно микроемулгират замърсяванията, като същевременно поддържат баланса на кожата (без сапун, физиологичен pH)."


Чудесно отстранява грим по цялото лице, не дразни очите, на съдържа парфюм, не омазнява...





Нищо лошо не мога да кажа за нея, но все пак при следващата си покупка на мицелрна вода заложих на друга фирма, която е профилирана към органично и натурално производство. Коя беше тя, може да разберете ТУК.



Купих го за мъжа ми най-вече. Беше се запътил да използва скъпия ми шампоан за обем и аз трябваше да реагирам бързо ;)

Все пак и аз го пробвах няколко пъти и смея да кажа, че е прилично добро шампоанче със SLS, силикони и т.н. Но нека не издребняваме... ;)

Мирише приятно. Прави косата мека, но жива. Не забелязах да ми придава особен блясък.

Ако не се интересувате от състава, това е добро и бюджетно решение за релакс в банята :)


11. Bed Head by TIGI - балсам за къдрици

You must have a sense of humor to use our products! :)













Фирма позната ми от 6-7 години, когато още не можеше да се купи нищо нейно така лесно, както сега и когато аз нямах представа, че е хубаво да поглеждам състава на продуктите. Това е може би последния екземпляр на Bad Head, който се излежава в моята баня, ако не променят състава си, разбира се.






Когато го купих бях потресена от силния му парфюмен аромат в хубавия смисъл. Но сега, когато внимавам, какви продукти използвам, съм по-скоро отвратена. Да хубав е, но няма нужда да заглушава всички останали аромати в банята ми.




Действието му беше повече от задоволително - леки и закачливи къдрици.
TIGI вече имат нова опаковка на това балсамче, надявам се да са променили и състава.




12. L'OREAL Professionel Curl Control - маска за коса  

От тази серия за къдрава коса съм имала също шампоан и спрей-серум, но честно казано не усетих никакво действие "Уау!". За сметка на това, моя приятелка беше много доволна. Явно имаме различни изисквания към къдравите си коси. Така че, ако на мен не ми допада даден продукт, това не значи, че и при вас ще е така.


Наистина се затруднявам да споделя мнение за тази маска. Нито влоши косата ми, нито я подобри. Със сигурност няма да я купя втори път.

13. Schauma intense repair - маска за коса

Купена е от Словакия, за това може би надписите по опаковката ще са ви неразбираеми. Това е маска с масло от ший и екстракт от кокос, които възстановяват и подхранват изтощения и накъсан косъм от корена до върха, като прави косата видимо по-мека и по-здрава. Заздравява я и я прави по-лесна за разресване.
Да, действието ѝ ми хареса. Не усещах косата си като метла, а мекичка и подхранена. Страхотен аромат на кокос, който обожавам...

.....но съставът е повече от отвратителен. Ако за вас той е без значение, я препоръчвам.



Това бяха моите празни кутийки, бутилчици, тубички и т.н... Повечето от тях са купувани в период, в който не се интересувах, какво пише с малки букви след надписа ingredients:.. Това, че в момента чета първо там е лично мой избор. Теориите за състава на козметиката са много и е възможно аз да греша. Така че, ако отхвърлям даден продукт само заради химичния му състав, не е нужно и вие да го отбягвате.
 Ако имате или сте имали някой от тези продукти и вашето мнение за тях е напълно различно или допълва моето, моля, чувствайте се свободни да го споделите в коментарите.

С уважение:
The huntress - Diana

събота, 26 октомври 2013 г.

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 1



Едно бързо ревю на продуктите, които се разделят с мен бавно, но славно... Някои от тях може би ще купя отново, други - твърдо нье! :) Ще бъде в две части, защото се оказа, че списъкът е твърде дълъг.


1. L'occitane - Angelica Exfoliating Gel

Абсолютно безразборно ще номерирам, но няма да скрия, че съм наистина влюбена в този ексфолиант. Просто все ми е жал да дам 40-50лв за нещо, което ще стои минутка на лицето ми и ще отмия с хладка водичка. Но това не ми пречи вече втори път да си взимам тестерче за "проба" ;). Усещането при използването му е наистина нежно и деликатно, а в същото време почиства и не оставя кожата ми дехидратирана. Изразходвах го икономично, т.е. в моментите, в които исках да се поглезя. Кой знае? Може следващия път, когато отида в магазина да развържа кесията повече :)


Малките му прозрачни гранулки с естествен произход подобряват кръвообращението, премахват замърсяванията и доставят невероятно приятно усещане...
Ако имате чувствителна или суха кожа, ще заобичате този ексфолиант! Той е толкова нежен и хидратира кожата в същото време...


2. L'OREAL Proffesionnel - балсам за обем

Купих го заедно с шампоана (0,5л) от същата серия. Да, мога да кажа, че изпълнява задачата си, но аз не съм голям критерий, защото имам къдрава/чуплива коса и получаването на обем при мен, не е голям проблем.


Парабените в случая не ме притесняват











Няма да повторя покупката си, защото намразих братчето му - шампоана , който така изсуши скалпа ми, че получих пърхут. Вече го използвам в много редки случаи, най-вече след маски с масла...


В този блог ще показвам от време на време и детски "бюти" продукти. :)
3. NENEDENT - детска паста за зъби


Най-важното е, че не съдържа флуор, защото малкото ми момиченце, все още не се е научило, да не поглъща пяната, която се образува при миенето на зъбки...
Има сладникав, но свеж вкус.



4. WELEDA - детска паста за зъби

Фирмата производител е профилирана към био продукция. Нещо, което попада в устната кухина, трябва да е с възможно най-малко вредни вещества. Притеснявах се, че ще има лош вкус, но всъщност е приятно ментово гелче.


Вече съм купила друга паста за зъби от руски производител. Може би, когато я изхабим и ако нямам друг избор ще се върна отново към Weleda. Добра опция за нашите дечица.


5. Organic surge - гел за околоочния контур


Продукт, който прекара живота си в хладилника ми. Заради органичния му състав се притеснявах да го оставя лятото на "самоконтрол". А и по този начин, когато го нанасях сутрин, освежаващият му ефект се засилваше.

Гел, който намалява подпухналостта (аз нямам принципно такива симптоми, но често си недоспивам) и подмладява нежната кожа около очите. Смятам, че е идеален за старт на деня и няма възрастови ограничения. Не предизвиква никакво дразнене. Чудесна основа за грим.

ТУК съм разказала по-подробно за опита си с него, както и с други продукти на Organic surge.



6. SKEYNDOR Aquatherm - хидратиращ крем

Съжалявам за мърлявата опаковка, но тази кутийка се разходи лятото до Черно море, Гърция и Словакия.                Явно пътят не ѝ понесе много ;)

Испанската SKEYNDOR е класирана сред 15-те най-известни професионални козметични марки в света. Както се сещате купих кремчето от козметично студио.


Наистина хидратира, има лека текстура, попива бързо. Съответно беше идеален за лятото, но и сега (ако не беше свършил) бих го ползвала за дневен крем. Притежава много лек и приятен аромат на... крем :)







7. Арганово масло


Произведено в Мароко (страна, където аргановото масло се употребява дори и в кухнята), сертифициранo от ECOCERT и използвано от мен постоянно.

Основната му функция, на която заложих беше подхранването. Най-вече го нанасям на околоочния контур (пък и на цялото лице) нощтно време. На сутринта е попило напълно и кожата ми изглежда "напита и прехранена", поела от живителните сили на това течно злато.

За съжаление, скоро ще трябва да се разделим, тъй като на дъното се получи някаква утайка, след като реших, че и то трябва да "живее" в хладилника. Може би, ако успея да го прецедя по някакъв начин ще си другаруваме още малко. Ако - не, задължително ще му взема заместник. Оправдана е голямата му слава!


Следва продължение...

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 2

петък, 25 октомври 2013 г.

В оковите на шопинга


Както всички вас и мен не ме подминава пръскането на пари за козметични продукти, от които реално нямам нужда. Представям ви поредната ми покупка, без която можех да живея... :) Но защо пък не!?
Време на действие: края на септември
Място: всекидневни промоции на strawberrynet.com
Резултат: три броя декоративна козметика
+ преди около десет дни - още един брой

Ето на какво се спря погледът ми:
Cabotine Cristalisme Eau De Toilette
CLINIQUE Cream Shaper For Eyes 

Ultraflesh Shine Box Highlight & Shimmer
LAURA MERCIER Illuminating Stick - Golden Honey Glow




Cabotine Cristalisme Eau De Toilette - Естествено, че нямам претенциите да мога да описвам аромати. Тези, които го правят пък имам чувството, че въобще не говорят за това. Например (измислям си):  С нежното си копринено усещане този парфюм ви пренася на борда на яхта в Средиземно море и пиете коктейл с много мента, чийто аромат се примесва със солените водни капчици. Поднасят ви цитруси, които са обгърнати в шоколад, разтопил се под жарките слънчеви лъчи... и т.н. :) И аз забравям за какво чета, облизвайки се сладко.

За първи път си купих парфюм, който не познавах по никакъв начин. Ръководех се единствено от описанието в сайта. Тъй като за мен не са много важни връхните нотки, които спирам да усещам минути след впръскването по кожата си, се задълбочих повече в сърдечния и базовия аромат. От опит зная, че ми харесва розата присъстваща в парфюмите + принципно мириса на патчули. Нямам идея какви са жасмин Самбак и тубероза, но щом са вид цветя най-вероятно  ухаят добре.
"Кехлибар, мускус, сандалово дърво и ванилия" - всеки един от тези аромати е близък до мен и ми доставя удоволствие.

50мл парфюмна вода с 70% намаление = около 20лв. 
Реших да рискувам и не съжалявам :) 
Усещам сладост, но в никакъв случай натрапчива, а лека. За сравнение с по-известен парфюм мога да дам D'eclat на Lanvin, но някак по-гладка, но гъста... Хайдееее... Минах предела. Гладка и гъста миризма? Хихи...
Дълготраен - от къпане до къпане. Е, не от неделя до неделя... ;)
Опаковката... Важна характеристика за един парфюм, според мен. Лилаво шишенце, което прилепва удобно и лесно се впръсква на желаните места. Много красива капачка (не е стъклена), която се чудя дали не бих могла да използвам за нещо, когато приключа със съдържанието. Гледах веднъж, как се правят големи пръстени точно от такова нещо ;)

CLINIQUE Cream Shaper For Eyes  - 101 Black Diamond
Дали нямам един милион черни моливи, а? Пък и вече не са толкова модерни ;) Колко по-хубаво звучи гел очна линия, каял или пигмент... Ха ха! Наистина е смешна думата пигмент, но това е отделна тема...

Купих този молив само защото е на Clinique, а беше намален наполовина. Искаше ми се да е поне друг цвят, но това беше в промоцията и моята бюти душица не устоя на изкушението.
Светна ми, че е чудесно решение за олекотяване на антоража в дамската ми чанта. Въпреки че Maybelline Гел Очна линия ми издържа през целия ден на окото, винаги е възможно някой да ме залее с вода, да се подхлъзна и да падна в локва, да се разплача зверски или  да се случи нещо друго неочаквано и аз да нямам необходимите продукти, с които да оправя макияжа си ;)

Моето мнение за този молив: най-вече - лек (1,2g), мааалко по труден за нанасяне от гел (и естествено течна) очна линия или пък от всеизвестния Super shock на Avon и е по-скоро тъмно сив от колкото "Черен диамант".
Това е разликата му със Супер Шока.

Относно издръжливостта... В края на деня не беше така наситен. Но го бях нанесла без база (на "голо" око), а клепачите ми се омазняват задоволително след около 5 часа...
Както се вижда, има малки "шимърчета", но са деликатни.
На снимката в ляво съм го размазала нарочно. Остана само брокатчето да присветва.


Това, което ме радва истински е състава му. Според CosDNA химичните съединения в него не са опасни за здравето или поне са в границите на поносимото :)


Ultraflesh Shine Box Highlight & Shimmer - Малка кутийка, пълна с всякакви блещукащи и мъждукащи продукти! :)


Условието е, че всичко вътре може да се ползва почти навсякъде.
"Now every angle is your perfect angle."


Първo ниво - Прахообразна консистенция, нанесена леко по цялото лице дава сатенен и загорял завършек. Ако се постави по-наситено - може да се ползва като бронзант и руж. 


Както се вижда на суоча, цветът е прасковено-розов със златен финиш. Но пак повтарям, че всичко зависи от количеството.  На стайна светлина е по-семпъл, а слънчевата подчертава блясъка.



На втория етаж се крият две прозорчета пълни с кремообразна консистенция. Отново розовеещ нюанс със златисти частици и кремав с кремави частици (много е трудно да опишеш блясък, мъка...). Но всичко зависи от ъгъла, през който поглеждаме.... Нанася се лесно. Ползвам ги под веждата, над скулите, над устната, брадичката (понякога) ....


На последния етаж си другаруват две моливчета. Но, тъй като са в "блестящата" кутийка не залагат толкова на пигментация (ех, тази дума), колкото на нежна светлина, идваща не от слънцето, а от самите тях.


На моята светла кожа, аз ги усетих така... Сигурна съм, че и на по-мургави бузки биха стояли Отразимо :)



А сега нека видим ефекта на изкуствената светлина:

*За да видите снимките снимките в по-голям размер, кликнете върху тях.

От както притежавам "Бляскавата кутийка" съм забравила за останалите си ружове, хайлайтъри и т.н. Много е удобна и функционална. А фактът, че платих за нея само 17лв (в периода на намалението) ме прави още по-щастлива :)

 Състав:

LAURA MERCIER Illuminating Stick - Golden Honey Glow - Не знам какво се случва напоследък с мен и какви са тези блясъци в покупките ми, но не устоях на изкушението на сайта и веднага поръчах...

Признавам си, взех го само, защото беше намален (13,50лв; оригинална цена 44лв) и исках да пробвам продукт на марката.

Луксозна опаковка. Форма на червило (но по-голямо 8,6гр), което е в плюс, ако искаме по-ясен контур. Лесно се разнася, ако желаем незабележим отенък. Цветът ме стресна, когато го видях в гилзата, но върху кожата се променя и е доста нежен.
Естествено, съставът не е от най-прекрасните и полезните, но аз съм се примирила, че в декоративната козметика няма как да е иначе...

Много дълъг пост стана, но не обичам, когато само се представят продуктите и няма никакви впечатления.
Надявам се, да не съм ви досадила.

С уважвние:
Diana