hunting_for_beauty

Instagram

четвъртък, 28 януари 2016 г.

Ти ли, ти ли бе това?.... с участието на Център за жизненост и красота "Девимар"

Ти ли бе това? ♥  Въпросът от песента на Тони Димитрова и Орлин Горанов се върти в главата ми и за съжаление не мога да му намеря категоричния отговор.

Нека да не ви държа в напрежение и да ви разкажа, какво всъщност питам.



От около година-две на дясната ми скула се появи една червенина, подобие на пъпчица, която по никакъв начин не успях да премахна. Разглеждайки си стари снимки, за да ви покажа нагледно за какво говоря установих, че по-често в близък план съм си снимала левия профил. Подсъзнателно това ме е притеснявало и съм се опитвала да го скривам. 

Сега ще се нагледате на лоши картини и ако сте със слаба психика, скролнете по-долу или бягайте :) 

ПРЕДИ

Ако още сте тук и имате идея какво е това неизчезващо нещо, моля да ми кажете! :/

Както и да е... Така изглеждаше преди. А сега....

СЕГА

Очевидно е, че петното се е разнесло. Още е там, но вече е доста по-малко.

Кое го промени? 

Вариантите са два. Козметиката, която използвам или ултразвуковото почистване, което си направих ден-два преди Коледа.

Ще разкажа за грижата за лицето ми в отделен пост, а сега - за удоволствието, което изживях :)



И така.... Предстоеше ми пътуване в чужбина (вижте какво си купих от ТАМ) и реших да се поглезя преди това в

Вече имах едно посещение (вижте поста за него - ТУК). Бях останала с много добри впечатления, използват в повечето случаи био козметика, близко ми е до работата. С две думи - идеалното място за мен :)


Процедурата започна с почистване с хитовата вече мицеларна вода на Biofficina Toscana. Уау! Наистина се усещаше прекрасно и със сигурност ще я имам скоро ;)


Отварянето на порите става с интересен уред - вапазон. Не си завираш главата над разни канчета и тенджерки, а парата сама се насочва към теб.
Неизменно преминахме и към основната част на занятието - апаратна обработка с ултразвук за отстраняване на комедони и замърсявания.
Съжалявам, но нямаше как да снимам, защото участвах в електрическа верига. Ха ха! Имам предвид, че ми дадоха една метална пръчица, която трябваше да държа през цялото време. Един вид "заземяване". Няма да изпадам в сложни обяснения с непознати думи.... Може да ги прочетете в сайта на Девимар. Усещах лек писък в ушите. Подобно съм чувствала при включване на телевизор... Иначе те галят с уреда и няма никакво стискане или болка. 
Мисля, че след това използваха и дарсонвал (ТУК има линкче с пояснение, ако не знаете що е то)


Накрая си релаксирах с маска. Оставиха ме сама, за да се отпусна тотално. Има и музикален фон с нежна музика, която те извисява някъде далеч...

На всичкото отгоре на тялото ми се правеше масаж с друго чудо на техниката...


Различен вид вибрации, свивания и отпускания на основните опорни "точки" на тялото детоксикират, чрез лимфен дренаж и помагат на тялото да се отърве от токсините.
Не вярвах, но когато се изправих имах чувството, че съм тичала и имам малка мускулна треска на прасците. В същото време се чувствах лека, жизнена и изпълнена с енергия. Не преувеличавам!  


Хубавото е, че не ти се налага да се събличаш, ако си с клин например. (Аз съм мързел и не обичам да се събличам. Ха ха) Направо се нахлузва това секси костюмче, което действа положително:

– при отслабване
– помага при лечение на разширени вени
– следоперативен оток
– при целулит
– при синдром на подути крака
– подобрява циркулацията на кръвта и лимфния поток
– против констипация
– тонизира тялото
– при рехабилитация след оперативни намеси
– стимулира клетъчния метаболизъм
– при задържане на течности


Смятам пак да се подложа на тези процедури, защото човек трябва да си прави удоволствия от време на време, защото видях резултати и защото се надявам червенинката на дясната ми буза съвсем да изчезне.

Но първо тичам към фризьора, защото имам спешна нужда :)



понеделник, 18 януари 2016 г.

Shopping Abroad


Здравейте!

Новогодишните празници прекарах в Словакия и тъй като до/от там няма пряк полет се налага да се използва най-близкото летище - Виена. Общо взето, това което имаме ние го има и там, но к не можах да се спра и да не си купя някои козметични глезотийки. DM ми беше на разположение често и колкото и да се стисках и да си повтарях, че реално нямам нужда нищо, то накрая се предадох.... Не устоях и на био предложенията в Австрия....

Останете с мен, ако ви е интересно да разберете, какво все пак "хвана" окото ми?!.


Много исках да купя на Галя от Mymakeup2013 нещо, което тя няма в Италия. Тези двечките бяха предназначени именно за нейното колетче, но като се прибрах вкъщи и се зачетох на спокойствие, открих в тях някои неща, които не ми харесаха. Ще ги оставя в България. Ще ги заменя с 2 други, които мислих аз да пробвам, но повече ще се радвам, ако на нея ѝ допаднат.

Банька Агафьи - експрес-маска за лице. На последно място в състава ѝ се мъдри един полимер, който автоматично я прави НЕ 100% натурална, както пише на опаковката. 

Масло от коноп (да си кажем направо трева) на чешката фирма Topvet. Това беше подарък от снаха ми за Галя. :) Твърдеше, че го е купила от онлай био магазин. За съжаление като разгледах сайта им осъзнах, че имат био масла и НЕ био. Е, това е от втория тип. Галя не прави компромиси, така че по-добре е да не ѝ го изпращам. ;)

Тези са DM-ски щуротийки.

Пяната за вана на Alverde ви я показах във Фейсбук. Беше огромно удоволствие да я ползвам!  Тук нямам вана, така че не се заредих с повече бройки.

Крем за ръце на Weleda от розовата серия (с бадем). Все още не съм направила ревю на душ гела и млякото за тяло от същата серия, но съм ги ползвала до толкова, че да знам, че съм безрезервно влюбена в аромата им. Кремчето е с лека консистенция и на пръв поглед ми допадна.

Крем за ръце на Nonique - имах крем за очи (ревю - ТУК) на този бранд, който миришеше разкошно и очаквах същото ухание и върху ръцете си. Да, прекрасно е, но май се оказа твърде силно, а и по-какаово-ванилово... Звучи добре, но май не ми е любимо...

Sally Hansen - топ, който е безцветен с черни, различни по големина и форма елементи. Идеята е, че ще имитира черна дантела. (Ако ви е интересно ще поствам снимки, когато го пробвам)

Essence - стикче за премахване на кутикулчета. Краят му е керамична пиличка, която се надявам, без да дере драстично ноктите ми да премахва залепената по тях кожа (звучи кофти това изречение...)

Essence - декоративни лепенки (черни, за да ги съчетавам с горната "дантела") и лентички, също за декорация. (Знам, че ги има по чайна сайтовете, но пък се надявам да са по-качествени)

Essence - Stampy set - чУвали сте (не сте чувАли) сигурно за тези печатчета за нокти.... Имам такова, китайско и нищо не успях да направя с него. Размазваха ми се. Дано намеря време и да пробвам и с това чудо, та и да се получи добре!.. :)

Купих си и няколко пилички, но забравих да ги снимам :(

Soaphoria - Био словашко производство, което до голяма степен имитира продуктите на Lush. Това, което взех аз е шампоан за суха коса. Все още нямам никакви впечатления. А Галя скоро ще може да сподели за други продукти на марката  ;)



И... от летището във Виена се спрях на Bi Good - Био производство на австрийските дрогерии BIPA.

От ляво на дясно са:
Балсам за гланц (блясък)
Маска за суха коса
Шампоан за гланц (блясък)
Течен сапун
Мляко за премахване на грим
Все още нищо от това не съм тествала.

Ако някой от описаните тук продукти предизвика интереса ви или сте го пробвали, моля, споделете! :)

Сърдечни поздрави и доскоро!

събота, 9 януари 2016 г.

The big and the small Biofficina Toscana

ОК, малко подвеждащо заглавие има тази статия, но пък не е лъжа. Ще говорим за 15 и за 100. Какво е това? Грамажите на два от скрабовете на италианския бранд Biofficina Toscana. :)


Нежни и деликатни, умерено наситени със скрабиращи гранулки, а действието е безпощадно перфектно. Изцяло натурални, а даже и от био земеделие. Не са тествани върху животни. Всъщност горките животни, само могат да съжаляват ;) А, тези, които са вегански настроени, без капка притеснение могат да ги използват.


Малък и сладък! Апетитен! Не е шега. Той така си се зове :) Няма да ви се случи нищо, ако си го хапнете (кафява захар, мед...), но все пак е по-добре да се използва по предназначение. Освежава и заглажда устните. Чрез скрабиращите движения те се пълнят с кръв и естественият ѝм цвят става еротично наситен. Маслата в състава подхранват до съвършенство и след използването на Апетитния на мен не ми е нужен никакъв балсам. Признавам си, че това е първият скраб за устни, който някога съм притежавала и нямам база за сравнение, но когато се чувствам добре е ясно, че и действа добре.


Големият! Не, не защото е по-голям, но си мисля, че той ми доставя още по-голяма наслада! Изглажда лицето ми от всякакви неравности. Прави кожата ми кадифена, отпочинала и подмладена. Зрънцата от малини и боровинки, смлени до перфектната форма и вложени в съвършеното количество в този силно въздействащ на сетивата крем, пълен с полезни масла, придават нежен и сладък аромат. Лицето ми е почистено, хидратирано, преобразено, заздравено и озарено... 


Беше ми особено приятно да изловувам тези двамцата, защото резултатът наистина си заслужава! Уверете се сами! :P
 
Yours:
The Huntress

NONIQUE bio eye cream

Привет и за много години на всички, които четат тези редове!
От заглавието става ясно, че днес ще обсъждаме околоочен крем и смятам да не пиша излишни думи и направо да премина към темата.

Цена: 11.65 лв (имам 5% намаление в сайта, така че ми излезе 11.07 лв) за 15 мл
Купих го от http://www.zoya.bg/ през юни миналата година, като тогава брандът беше безизвестен за мен и сляпо рискувах.

Марка: Nonique - натурална, немска козметика от сертифицирано био производство. Nonique намира своя успех, както и естествена сила от плодовете на растението Нони Caribbean. Всички продукти са без минерални масла, петролни производни, парафин, парабени, PEG-, силикони и изкуствени, синтетични аромати и оцветители. Не са тествани върху животни. 


Описание: Наситен крем с биоактивни органични масла и плодови екстракти за подмладяване на уязвимата кожа на околоочния контур. Видимо намалява бръчките и тъмните кръгове. Предназначен да се справи с преждевременното стареене.
За чувствителна и зряла, суха към много суха кожа. Тази заявка ме привлече най-вече, защото по онова време имах проблеми с очите. Бяха се подули, зачервили, а след като това отмина, последва толкова силно изсушаване на тази област, че накрая кожата започна да се излющва.
Веган.
Аромат: Обожавам мириса на нар и това беше също определящ фактор за покупката на именно този крем. Тъй като е заявен като натурален продукт не очаквах кой знае колко приятен мирис, но се оказа, че съм грешала.  В същото време, силата му не е голяма и в момента, в който е нанесен на определеното място, той се губи и не обърква сетивата ми към основния ми парфюм.
Текстура: Пухкава бяла маса, която се нанася лесно. Учудващо, но факт.


Действие: Още щом съм докоснала кожата си с него тя става мекичка, овлажнена. Бръчиците, образували се от сухост веднага се заличават. Това го прави и идеален за носене под всякакъв макияж. Не усещам да омазнява допълнително клепачите ми.  В ранния следобед (нанесен в 7 сутринта) както винаги гримът ми вече има нужда от поправка.
Използвах този крем и като нощна грижа. За съжаление след това оценката ми за него взе да се спуска надолу. Не, не ми е предизвикал никакви раздразнения или нещо подобно, но е изключително неприятно усещането сутрин. Когато си мия лицето, той да ми се лигави в буквалния смисъл. Сякаш е бил засъхнал и при допира с водата отново възвръща първоначалното си състояние. Това ме води до мисълта, че не попива в кожата ми и съответно работи на по-повърхностно ниво.
Извод: Като цяло добра дневна грижа и дори това, че не попива в кожата се явява като бариера за всички агресивни влияния, които ни съпътстват денем. Цената и ароматът му са добри и мисля, че скоро ще се разделим (остават няколко капки) с добри чувства, но и не вярвам, че ще се срещнем някога пак.


Вие използвали ли сте нещо на марката? Имате ли впечатления?

Поздрави и до нови срещи!
The Huntress