hunting_for_beauty

Instagram

събота, 12 април 2014 г.

Войната на лакочистителите

Днес главни действащи лица ще бъдат два лакочистителя:

Bourjois Gentle Nail Enamel Remover
 и
Rimmel Nail Polish Remover

Те застават на ринга един срещу друг, готови за битка, а аз давам старта СЕГА! Буууум!


* Количество и цена:
Rimmel - 100ml - около 3-4лв
Bourjois - 125ml - около 5-6лв

Това са цените в дрогерии Lilly - Rimmel: 3,26лв; Bourjois: 5,49лв;


* Описание:
Rimmel - Този революционен лакочистител действа много бързо, отстранявайки с лекота дори и най-тъмният нюанс лак. Благодарение на формулата с добавени глицерин и витамин Е, Rimmel Nail Polish Remover подхранва ноктите и омекотява кожичките около тях. Производител - Великобритания


Bourjois - Без ацетон, нежният лакочистител на Bourjois не изсушава ноктите. Силен още с първото нанасяне, той предлага почистване бързо и гладко. С приятна миризма на червени плодове и ванилия. Производител -Франция



*Състав:

Rimmel
Определено тук точката е в полза на Буржоа, който има по-добър и изчистен състав. Фирмата от известно време се е ориентирала точно към такъв вид продукти, заради което ги уважавам.

Burjois

* Мое мнение:
Току що за последно преди да напиша околнчателното си мнение, си махнах лака на едната ръка с Римел, а на другата с Буржоа. Мога да заявя, че и двата се справиха еднакво бързо.
Що се отнася до мириса определено Буржоа иска да ме убие, докато Римел има сладък аромат, който притъпява ацетоновите му нюанси и съответно ми допада повече.
Според мен всеки един лакочистител изсушава малко или много нокътната плочка и не могат думите на фирмите-производители да ме убедят в обратното. В случая Римел ги изсуши повече от колкото Буржоа.
Но аз винаги си мия ръцете със сапунче след всяко премахване на лака, след което следва или нанасяне на нов и после подхранване с кремче/масло или направо подхранване :)


Няма да правя генерални изводи, но някак на сърцето ми легна повече лакочисителят на Rimmel. Защо въпреки лошият си състав и по-голямото изсушаване? Аз не очаквам от подобен продукт да подхранва и хидратира. И Bourjois изсуши ноктите ми. Просто го усетих малко по-слабо. Използването на Rimmel за мен е удоволствие, а не се опитвам да не дишам, както се случва с опонента. Добре премахва лака. Това ми е дори втора опаковка. :)


Вие какво ще кажете? Кой е вашият любимец? Споделете! Иска ми се да пробвам нещо ново следващия път.

With love:
The huntress

7 коментара:

  1. Пробвай и тези на Есенс, аз съм им фен :))

    ОтговорИзтриване
  2. Привет отново :) Тук ще споделя едно предизвикатлество :))) От години съм с алергия към ацетон, лакирам се веднъж на 5 години, последно преди 1 месец. Резултата е ужасен, подуват ми се очите и т.н. Намерих си лакочистители без ацетон, но няма лак в който не се съдържа ацетон. Ако пололувате и за това ще съм много благодарна!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам предизвикателствата! :) Прочете ли този пост? http://chebisheva.blogspot.com/2014/03/just-zoya.html В състава на двата лака, които имам никъде не чета ацетон... Съществуват и още марки, които са се опитали да махнат повечето вредни елементи. Погледни и тук: http://www.iherb.com/Honeybee-Gardens-WaterColors-Tuscany-0-5-fl-oz-14-ml/30396#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Honeybee%20Gardens&rc=117&sr=null&ic=21 Поръчвала съм вече от там (други неща) и ми е познат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето точния състав на Zoya: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Sterikonium Hectolite, Acrylates Copolymer, Styrane / Acrylates Copolymer.

      Изтриване
  4. За мен най-добрия лакочистител е този на Lilly - зеленият. <3 Просто съм влюбена в него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Очаквам скоро да приключа с тези двата и определено ще се позагледам в зеления... :) Мерси!

      Изтриване