hunting_for_beauty

Instagram

сряда, 18 декември 2013 г.

Green pharmacy - ревю



Преди около 2-3 месеца ми попадна католог на непозната за мен дистрибуторска фирма Green master. В него бяха представени различни козметични брандове. Реших да пробвам няколко продукта на Green pharmacy. Подтикна ме и описанието, че компанията производител Elfa Pharm съчетава най-новите постижения на козметологията с вековната традиция на билковите лекарства и непреходните качества на естествените растителни съставки. Много от продуктите не съдържат парабени, изкуствени оцветители, силикони, SLS (Sodium lauryl sulfate) и SLES (Sodium laureth ether sulfate). Нямах преки наблюдения върху състава на продуктите, които поръчах, но описанието по-горе ме стимулира положително да направя покупката.

Билково масло за скалп с репей и люти чушки 



Опаковка - страшно неудобна. Имам и други стимуланти за растеж на косата, които направо от шишенцето се нанасят върху корените и се втриват в скалпа. Отворът на това е като на стандартна бутилка от олио и в никакъв случай не можеш да поставиш минимално / необходимо количество. С първото използване изхабих една трета от съдържанието. Следващите пъти бях доста по-внимателна, но разхода остана голям.


Употреба - общо съм го ползвала 4-5 пъти, като имам количество за още 1, най-много 2 нанасяния. На опаковката е упоменато, че трябва малко да се загрее преди употреба, но аз го затоплям след това, кaто поставям найлонова шапчица за баня и отгоре дебела хавлиена кърпа. Навих още две колежки да си го купят и те по същия начин го правят - мързелишката :)
Стоя колкото се може повече време (случвало се е и повече от половин ден), след което хубаво го измивам с шампоан :)

Мирис - Общо взето си мирише на олио с чушлетата.  :) На няколко пъти при нанасянето му, дори ми залютя на очите.

Действие - На моята много чуплива, къдрава коса е толкова трудно да се усети някакъв растеж... Плюс това в този период веднъж подрязах и крайчетата ѝ. 
Но със сигурност, ако не ми е помогнало, то поне не ми е навредило... За всеки случай бих го пробвала още веднъж. Като цяло имам положително мнение към продукта и заради състава му.

Състав -


Чист състав с добавен консервант, който често се среща и в храните. От това съдя, че не е от най-опасно неприятните... :)


Билков еликсир за подсилване и против косопад

Опаковка - Стандартно, пластмасово, тъмно кафяво спрейче.



 

Употреба - Редовно го впръсквам на измита и все още влажна коса само в корените, след което го втривам с пръсти и правя лек масаж.

Текстура - прозрачна водичка

Мирис - Има аромат на евтин парфюм, който добре че след изсъхване на косата се изпарява. :)

Състав - може да го видите над етикета с българския превод. Моите разсъждения по него:
Parfum - навсякъде се казва, че това е съставка, която може да съдържа както добри, така и лоши за здравето елементи. Всеки сам си преценява. Вenzyl alcohol - може да бъде опасен, но само във висока концентрация. Methylisothiazolinone и Methylchloroisothiazolinone - консерванти, които често се използват в дует. Мненията в интернет пространството за тях са противоречиви. С две думи, някои от специалистите твърдят, че могат да предизвикат алергични реакции. Следователно, ако се усети някаква промяна или нещо по-различно от нормалното състояние, може човек да прекрати използването на продукта. Limonen, Linalool - страшно разпространени... Не ме притесняват.

Действие - Използвам го в съчетание с голямо количество други стимуланти, както и по-горе споменатия, така че не мога да потвърдя, дали работи или не. Но мога да заявя, че не оставя никакви лепкави следи или пък по някакъв начин да утежнява косата. 


Дали бих повторила покупката си? По-скоро не. Имам чувството, че това е ароматизирана водичка, която не ми влияе по никакъв начин. Изразходването на еликсира е бавно, така че имам за доста време напред.  А и експериментаторският ми дух 100 про ще поиска ново изживяване! :)


Билков крем за ръце и нокти с алое - хидратиращ и омекотяващ

Опаковка - Тубичка със стандартна капачка, която без никакви усилия се отваря и затваря (с мазни ръце) :)



Употреба - Всеки път, когато усетя, че ръцете ми са изсъхнали и загрубели

Мирис - Приятен аромат на алое, ненатрапчив. Бързо се губи в пространството.

Действие - Подхранва деликатно ръцете ми, не оставя неприятен, мазен филм. За дневна употреба, когато често мия ръцете си е перфектен, защото действието му не е дълготрайно.



Състав - Всичко беше идеално! Защо трябваше да разрушиш любовта между нас?! ;(




 Да му простя ли парабените, петролните деривати, силиконите и т.н.? Няма как. Обвързана съм с него и не мога просто ей така да го напусна. Тъй като част от състава му ме отвращава, съм го занесла в работата си и "черпя" понякога колегите с него. ;) Нанасям го, тогава когато зная, че скоро ще ми се наложи да измия ръцете си (напр. час, два преди да обядвам или преди да си тръгна, така или иначе когато се прибера пак ще има измиване :) )


Това са моите скромни наблюдения върху Green Pharmacy. Ако някой от вас има питане по темата, може да се чувства свободен да го изкаже в мястото за коментари по-долу. Бих се радвала, ако споделите и своя опит с продукти на марката.

Поздрави:
Диана

5 коментара:

  1. Здравей ;)
    Използвам шмпоана против косопад на Green Pharmacy и съм много доволна от него. Прави ми обем, запазва косата ми чиста за по-дълго време и наистина от както го използвам косата ми не пада. Не отдавам това изцяло на шампоана (редувам го с други), тъй като сега просто е такъв период в годината, в който косата ми по принцип е по-здрава (по-засилено ми пада на пролет и есен), но със сигурност усещам приятното му действие. Препоръчвам го!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно! И моята коса е на същия принцип като твоята :) Ще кажеш ли за моя информация, шампоана съдържа ли SLS (sodium lauryl sulfate)? Имаш ли наблюдения над други продукти от серията? Извинявай, че те залях с толкова въпроси :)

    ОтговорИзтриване
  3. Kако, на етикета е наисано всичко за даденият продукт. Преди да закупите нещо трябва да прочетете съдържанието на избраният продукт :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каке, тази козметика е каталожна. :) Никъде не пише състава. Едва когато се закупи, може да се разбере, какво съдържа.

      Изтриване
  4. Кръстева: Здравейте, дами! Всичко по-горе явно е написано от работнички или дистрибуторки на конкурентни на Грийн Мастър фирми. Ползвам всички продукти, които сте изброили и трябва да ви споделя, че не съм срещала по-добри на БГ пазара. Повечето продукти са произведени в Германия а останалите също са на големи Европейски компании. За сведение на всички, които се интересуват, съставът на всеки продукт е подробно описан в каталога на фирмата, който към днес е 500страници и продължава да набъбва, тъй като Грийн Мастър дистрибутира най-добрите големи Европейски компании. Безспорно продуктите са натурални и с качества, точно както са описани в каталога а това беше основателна причина да стана VIP клиент на Грийн Мастър. Ако и вие искате да си купувате чудесните продукти, можете да ми пишете на niki@scraft.net. Ще ви изпратя каталози и ще получавате всичко с много добра отстъпка.И не съдете никого преди да имате ваше впечатление от продуктите, защото в нета е пълно с анти реклама на най-добрите фирми.

    ОтговорИзтриване