hunting_for_beauty

Instagram

събота, 5 април 2014 г.

Mario Badescu

Здравейте! Днес ще ви кажа няколко думи за два продукта на Mario Badescu. Сдобих се с тях пазарувайки в beautybay.com. Дойдоха при мен с поръчката на малкото, сладко огледалце, което ви представих януари месец и палитрата Vice2 на Urban Decay. Срещу три евра сайтът изпраща тестери по тяхно усмотрение. За мен този път бяха избрали:

Това е леко ароматизиран и обогатен с плодови екстракти душ гел.

Активни съставки:
Екстракти от Папая и Грейпфрут - помагат за отстраняване на мъртвите клетки на кожата и оставят кожата със здрав вид. Това АНА в наименованието означава хидроксикиселина. В случая Лимонена киселина –  съдържа се в цитрусовите плодове (лимон, грейпфрут, портокал). С най-висока молекулна маса от всички плодови киселини. Има избелващо действие, силни антиоксидантни и бактерицидни свойства.  
Екстракт от женшен - подмладява.
Протеин от овес - успокоява чувствителните и раздразнени области. 
Отличен избор за тези с проблемна кожа на гърба, гърдите и раменете.  
Подходящ за всички типове кожа. 

Определено мога да се съглася, че почиства много добре кожата и смятам да си го запазя за летните ми душове, когато ще имам още по голяма нужда от това. Ползвах го с гъба 4-5 пъти вече и го намирам за много икономичен. Прави доста добра пяна. Предполагам, че това се дължи на Sodium Laureth Sulfate, който е поставен на първо място в описанието на състава. (Ако все още не знаете, компонентите от които се състои даден продукт се подреждат по проценти. Най-често водата е на първо място. И това е най-нормалното нещо. Дори в човешкото тяло от 100 % водата е 68% от тях.) Следователно идва най-логичният въпрос. А не изсушава ли твърде много кожата? Моята по дифолт е суха и я усещам такава почти след всеки измиващ продукт. Твърде странно, но този не увеличава това ми усещане. Кожата ми е спокойна.

Пълният състав: Sodium Laureth Sulfate, Aqua, Panax Ginseng Root Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Glycerin, Sodium Chloride, Hydrolysed Oat Protein.


Има консистенция и цвят на зехтин... 
Що се касае до аромата му смятам, че няма човек, на който той би бил неприятен, дори обратното! Аз усещам жарко лято около дръвчета с папая (не че някога съм била около такива дръвчета, но това ми навява :) ). Папаята е наричана още "пъпешово дърво", което може би ще ви подскаже малко повече, какво имам предвид. Силата на мириса е точно толкова, колкото на лятото. То е някъде около теб, но ненатрапчиво и незабележимо... 

На тестерчето, което имам никъде не пише колко милилитра продукт се съдържат, но смятам, че са напълно достатъчни човек да разбере дали харесва този душ гел или не. На мен ми допадна, но не бих си купила пълния размер (€9.90). Предпочитам да експериментирам и да пробвам нови и нови измиващи средства. За сега единственото което бих купила отново е скрабът на Organic shop, за който съм писала ТУК.


Mario Badescu Glycolic Acid Toner

Тоник с гликолова киселина за суха и чувствителна кожа. Може да се използва всекидневно. Без алкохол е и не изсушава или дразни кожата.
 
Формулиран с 2% гликолова киселина, екстракт от Грейпфрут и гел от алое. Нежно ексфолира, освежава. Помага за намаляване на разлики в тена от стари белези от акне, като същевременно предотвратява натрупванията, които карат кожата да изглежда уморена и повехнала.

Гликоловата киселина влияе върху състоянието на кожата на молекулярно, клетъчно и тъканно ниво. При нанасяне върху кожата има силен ексфолиращ ефект, добро овлажняващо, противовъзпалително и антиоксидантно действие, стимулира синтеза на колаген и глюкозамин. 

Гликолова киселина – съдържа се в захарната тръстика, зеленото грозде. Има малка молекулна маса и прониква лесно през епидермалната бариера. Гликоловата киселина има свойството да намалява пигментацията. 


Състав: Deironized Water (Aqua), Aloe (Aloe Barbadensis Leaf Juice) Gel, Grapefruit (Citrus Gradis Fruit) Extract, Glycolic Acid.

Останах абсолютно възхитена от Mario Badescu Glycolic Acid Toner още с първото му нанасяне! Обра всички нечистотии от кожата ми, като видимо усетих разлика с останалите тоници, които съм ползвала до сега. Съответно очаквах невероятно изсушаване, но то така и не се появи, а вместо него усетих лицето си свежо и хидратирано. Обещанието за намаляване на пигментацията не мога да потвърдя, тъй като със сигурност трябва по-продължително и редовно нанасяне. 
Не стига, че е с по-малко количество в сравнение с душ гела, а и тъй като си е с водна консистенция се изхабява доста по-неикономично от него. 
Ароматът му е изключително деликатен, но с един нюанс по-пролетен от колкото на събратчето си.
Да! Бих го купила моментално! Спира ме единствено цената му - €22.40 за 230мл и €38.00 за 470мл. 

Вие познавате ли продуктите на моя нов любимец Mario Badescu? ;) Ползвали ли сте нещо негово?
С удоволствие ще ви очаквам да си побъбрим в коментарите или на FB страничката на блога Hunting for beauty.

Forever yours:
The Huntress

2 коментара:

  1. Привет, купувам си почти всичко което се публикува тук и съм очарована от търсенето ви на такива прекрасни продукти за които нямаше и да чуя. А сега само си следя блога и си ги намирам :) Поздравления! За тeзи специално на Mario Badescu ме интересува къде да ги търся? До скоро :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет! Невероятно щастлива съм да прочета тези думи!!! Страшно много благодаря! В това е и смисъла на блога и блогването :)
      Тези тестерчета са ми от сайта beautybay.com. Ако кликнете на името (изписано като заглавие) на всеки от продуктите, автоматично ще ви се отвори страницата от където могат да бъдат закупени. Там хубавото е, че доставката е безплатна. :)
      Може би с повече ровене има шанс да се намерят и на по-изгодна цена.
      (Другия път можем и на Ти да си пишем ;) )
      Поздрави и отново голямо и сърдечно благодаря за прекрасните думи!

      Изтриване