hunting_for_beauty

Instagram

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Excess volume extreme impact...


Преди половин година представителите на MaxFactor за България се свързаха с мен и ме поканиха на нещо като беседа - прекрасна разходка през историята на фирмата до тестване на едни от най-популярните им продукти. За мен беше наистина интересно и съм им безкрайно благодарна за това.
Като комплимент, малко преди събитието, ми пратиха и новата им по онова време спирала за мигли - Excess volume extreme impact mascara. Запазвайки реноме пред самата себе си, следвайки принципите си да пиша за това, което ме е вдъхновило в дадения момент, може би ги разочаровах малко, че не пуснах ревю на току що излезлия им продукт. Естествено, съжалявам, че се забавих, хората бяха наистина мили, приветливи и усмихнати, но пък може и да е било за добро... Тогавашното ми мнение нямаше да е много позитивно...


Външност: Това е най-голямата, обемна и широка спирала, която съм имала, а и общо съдържа цели 20мл продукт. В началото ми беше малко неудобно да работя с нея. Постоянно я опирах в скулата си или костта на веждата, но после свикнах и сега това не е проблем. Тежестта от 10мл + масивната пластмаса, с която е изработена, прави четката доста тежка. Това ми харесва, тъй като я усещам по-стабилна.

Спиралата е двуфазова и би трябвало да удължава миглите и да увеличава обема им. Нека разберем дали го прави?!...


С Първата стъпка MaxFactor обещава екстремен обем. Четката е силиконова, като към върха дължината на "зъбчетата" намалява. Това не ми допада. Аз разчитам точно на тази част за трудно достъпните косъмчета в края на окото. Що се касае до обема, в началото, когато спиралата беше чисто нова, малко се разочаровах, защото се постигаше доста трудно, но сега 6 месеца по-късно, когато според опаковката вече срокът е изтекъл, аз успявам много по-лесно да наслоя туша по мигличките си. И въпреки това остава нещо недоисказано между нас... :)


Втората стъпка озарява миглите с черен лак. Да, определено ги прави по-лъскави, но на мен никога не ми е липсвал точно този ефект. Четката е стандартна и отново към върха косъмчетата са по-къси, но тъй като основата й е по-тънка ми е по-лесно да достигна до най-крайните миглички.

Ето как изглежда окото ми без, с един и втори слой от стъпка 1 и трети слой със стъпка 2:


Определено в първия и последния кадър разликата е голяма. Постигнати са обем и удължаване на миглите. Единственото ми недоволство е, че всичко това можеше да се стане само с две нанасяния.

Друг ефект, който забелязах, но изрично отречен от MaxFactor е, че с поставянето на въпросния лак (стъпка 2) спиралата се превръща във водоустойчива. Нито мляко, нито мицеларна вода е склонна да свали продукта от очите. Не бях подготвена и точно това в началото ме озлоби към спиралата. Така се беше бетонирала, че дори късах чели косъмчета от миглите си, за да се отърва от нея вечер. На третия опит я зарязах и с бясна скорост се насочих към място, където се продават двуфазни лосиони. Яд ме е и на себе си, че не се сетих, че си имам масло от жожоба вкъщи, но това е друга тема...


Ето как се премахва туша с лосион на маслена основа. Няма никакви размазани черни петна, а само паднали парченца "лак". Аз ги "мета" в една посока, за да не се разпространят хаотично и да се озоват в драгоценното ми оченце. :)

Никога не съм изпитвала желание да притежавам водоустойчива спирала, но определено се възползвах от бетониращото свойство на тази през горещите, летни дни. Гарантирам също, че ако ще ревете гримът ви ще се запази в първоначалния си вид и ще изглеждате перфектно! :D

Аз продължавам с моята love-hate връзка с excess volume extreme, а вие преценете за себе си. Цената на спиралата е в диапазона 20-25лв и може да се намери в повечето дрогерии. 

Бих се радвала на коментар, който да потвърди или разбие на пух и прах казаното от мен за този продукт излязъл от фабриката на MaxFator в Ирландия. 

Бъдете здрави и добри!
С уважение:
Diana

4 коментара:

  1. Отговори
    1. "Ти знеш ли че имаш страшни очи?" - Стефан Данаилов; Дами канят ;)
      Мерси, сладур прекрасен!!!

      Изтриване
  2. Бях подготвена за "бетонирането", но дори и с 2фазен лосион не успях да я махна (работата стана с кокосово масло). Ползвам я без лака, доволна съм от обема. Не бих я купила отново.

    Пепи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Пепи! Сега като се сетя имам и кокосово масло. Ще пробвам следващия път. Благодаря за посещането! :)
      Поздрави!

      Изтриване