hunting_for_beauty

Instagram

събота, 27 декември 2014 г.

Beauty delivery - Black Friday and Sigma - 2


Останала изключително доволна от първата си поръчка от sigmabeauty.com миналата година, с нетърпение очаквах и този Черен петък. Седмица по-рано вкарвах и изкарвах от виртуалната си пазарска количка различни четки, а и други продукти. Всичко беше нагласено и подготвена отворих сайта на 28 ноември. Но неслучайно има една приказка: "Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му за плановете си". Половината от количката ми се оказа празна! Някои от нещата вече не бяха налични!... И хайде наново... Така, сега ще ви разкажа, какво в крайна сметка благополучно дойде при мен преди една-две седмици...


Обожавам моята Sigma F80 и в началото се бях залетяла да си взема още една, за да мога да си имам втори вариант, когато първият е мръсен или току що изпран :)
Но погледът ми попадна на сестричката на F80 или така наречената
F88 - Flat Angled Kabuki™   с цена $24
Тя, както и F80, служи за нанасяне на кремообразни или течни продукти. Аз ще я ползвам за нанасяне на фон дьо тен. А разликата между двете е, че F88 е с наклонена глава, която според указанията би трябвало да позволява по-лесно нанасяне при по-труднодостъпните места.


И двете четки са направени от невероятно мек синтетичен косъм. Плътно набити са и по този начин чрез потупващи движения не оставят непокрито място по кожата.


Почти не се забелязва, че едната четка има вече едногодишен стаж. Истина е, че си я пазя, защото я чувствам като истинско съкровище, но е и факт, че изработката е много добра и здравината й е една от основните й характеристики.


Така и не можах да разбера, коя от двете четки има по-широка глава и съответно по-бързо ще покрива по-голяма площ. Но по пътя на логиката смятам, че F88 ще ми позволява още по-бързо гримиране ;)


Очаквам F88, като сестра си F80, да придава невидим финиш на кожата ми и се надявам, че ще я ползвам с удоволствие.

Като огромен фен на гел очните линии, реших да пробвам   
E15 - Flat Definer с цена $14
Това е четка за прецизно нанасяне. Тънка и плоска е, но това, което я отличава от всички останали, които притежавам е, че не е с наклонен ъгъл, а оформя 90°.


Според сайта Е15 може да работи с гел, течни или прахообразни продукти. Нанасянето става по-скоро чрез притискане, а не толкова с приплъзване.


Косъмът и при тази четка е синтетичен. Твърда е, но по-никакъв начин не боде на клепача.


Силно се надявам да ми допадне и без проблеми с нея да мога да нанасям:
Gel Eye Liner - Stunningly Ladylike с цена $14


Във всички ревюта, които изчетох и гледах, нямаше дори едно негативно мнение за очните линии на марката. Навсякъде бяха хвалени заради интензивната им пигментация и дългата издръжливост.


Съставът е фрашкан със силикони, но поне омразните на всички ни парабени липсват.


В превод наименованието на цвета е "Зашеметяващо женствен (изискан)". :*


Понякога съм усещала липса в колекцията ми на идеалния кафяв цвят. При ежедневен грим ми се случва да не искам да дефинирам окото си с наситено черно, затова си взех въпросната гел очна линия, която е в идеалния за мен кафяво-черен цвят!


Много набързо накривих линията, без да внимавам по никакъв начин, за да усетя как консистенцията всъщност като масло премина през кожата ми. Смело заявявам, че ще си допаднем бързо с този разкош.


Стъклено бурканче, с много лесно затваряща се и отваряща се капачка... Не смятате ли, че това е едно наистина зашеметяващо бижу с логото на Sigma?

Когато похарчите над $30, обикновено сайтът се отплаща с подарък. Този път в кутията ме чакаше:
E56 - Shader - Lid
с цена: free ;)

Обожавам този розово-цикламен цвят! Дръжката на тази четка е по-къса и по-лека. Води се Travel brush (четка за пътуване).


Главата се състои от дълги, твърди, но в същото време изключително нежни косми. Според сайта създава прецизно нанасяне на цвета.

 
"Препоръчителна употреба: контролирано прилагане на цвят върху точно определени зони на клепача." Не съм сигурна колко често бих използвала тази четка. Струва ми се, че сенките няма да се лепят по нея, заради силно изкуствения косъм. Но смятам да направя достатъчно количество опити и силно се надявам, че тези ми мисли ще се изпарят на пух и прах...


И сега идва време за въпроса... :) Използвате ли Sigma продукти? Доволни ли сте? Искате ли да притежавате нещо от не толкова богатия асортимент (според мен) на марката?


Поздравявам ви и продължавам напред в търсенето на идеалния бюти продукт! А ако имате въпроси съм насреща!.. :)

3 коментара:

  1. *гледа завистливо и тропа нервно с пръсти .... :D
    Диди, за колко време ти дойде поръчката, защото моята още я няма и тракинг номерата ми излизат да не казвам къде?
    Миналата година четките ми дойдоха за 10 дни, а сега ще стане месец :((
    Иначе имам F80 и е най-перфектната четка ever, също така блендинг четката Е25.
    Очната линия изглежда супер! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха! Първото ти изречение е трепач! :D
      Значи... Поръчката е направена на 28 ноември и за съжаление нямам точен спомен, но дойде някъде преди около две седмици. Това са горе-долу 3 седмици път... Миналата година пак й трябваше толкова време.. Изчакай да минат празниците. Може би точно сега е хаус по пощите.
      Първоначално пренебрегнах малко моята E25, но напоследък осъзнавам, колко съм грешала...
      Изгарям от любопитство да разбера, какво си си взела този път!!?? :)
      Поздрави и весело!..

      Изтриване
    2. Сериозно ги мразя в този случай...Моята поръчка е от 27 ноември и никаква я няма още.След празниците ще се разправям, ако случайно не дойде :))
      Иначе съм поръчала скосената четка F40 - Large Angled Contour и E30 - Pencil :))
      Приятно посрещане на новата година! :))

      Изтриване