hunting_for_beauty

Instagram

понеделник, 9 февруари 2015 г.

За Weleda...


Във времето и пространството слуховете за това кремче в зелена тубичка често ме връхлитаха. Затова в момента, в който представителите на Weleda за България се свързаха с мен, с предложение да ми го изпратят за проба истински се зарадвах. Щях да имам възможността да тествам един хитов продукт, който до този момент не беше наличен на нашия пазар. 

Я, да разберем, какво пък толкова има във Weleda Skin Food, че всички са луднали по него?

Опаковката му бих нарекла стандартна, алуминиева е и сгънеш ли я веднъж, няма оправяне. Заради снимките исках да й придам по-изправен и гланциран вид, но уви това се оказа невъзможно. Хубавото е, че така продуктът вътре не може да се върне обратно към дъното на тубичката. 


Skin Food може да се използва като подхранващ дневен и нощен крем. Подходящ е за груба, суха кожа навсякъде по тялото, лицето, дланите, лактите, коленете, даже и по кутикулчетата около ноктите. Може да се използва и като защитен крем в много студено време. 

Консистенцията е гъста (нормално за продукт с такава насоченост). Но реално при мен кремът не се нуждае от много време за да се абсорбира.

Що се касае до аромата, по някакъв начин ми напомня на лайм и лавандула, примесени с крем и нямам проблеми. Но все пак имайте предвид, че не съдържа парфюми, а са примесени натурални есенции и е напълно възможно на някой от вас да не допадне.

Но нека ви покажа целия състав:

Water,Sunflower Seed Oil, Lanolin, Sweet Almond Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Flava), Glycerol Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance*, Viola Tricolor Extract, Rosemary Leaf Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholestrol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. 
* From natural essential oils

Продуктът не е напълно подходящ за вегани. Съдържа Cholestrol и Lanolin. Промишлено холестеролът се получава от говежди гръбначен мозък или от ланолин (жълто восъчно вещество, отделяно от мастните жлези на животни с вълна).

Още преди добавянето на растителни екстракти и етерични масла, дори самата база е достатъчна за успокоение на сухата кожа. Хипоалергенен ланолин, масло от сладък бадем и слънчогледово олио са три от съставките на основата. Ланолинът, за който писах малко по-горе, химически е почти идентичен със себума, естественото омазняване, произвеждано от човешката кожата. Поради това е идеалното вещество да я "нахрани". И двете, бадемовото и слънчогледовото масло, омекотяват и облекчават, а също и съдействат за проникването на другите успокояващи и регенериращи съставки (лайка, невен, дива теменуга...).


За опустошителната сила на вятъра и лошото време всички знаем, но Weleda Skin Food е една наистина защитна бариера срещу тях. За дълбоко подхранване на трудолюбиви, сухи ръце може да се намаже обилно и да се спи с ръкавици. Все още не съм пробвала този вариант, но и без ръкавички се будя с меки и нежни ръчички (което ми се случва наистина рядко). Върху крачетата има същия положителен ефект.
Бях си правила "операция" на една пъпчица между веждите и съответно остана суха, червена, сбръчкана точка, а нанасях ли и коректор, то тя бе още по-видима.  Но след прилагането на Skin Food се събудих с "живнала", кадифена кожа. Хремата не ме подмина и тази зима, но благодарение на кремчето не усетих досадния дискомфорт в основата на носа.

В областта на лицето нанасянето е добре да става по необходимите области чрез потупване, докато по тялото може да си се маже и размазва обилно.


Единственото, което не ми допада във тази "храна" до някъде е цената й. 30 мл. се продават за 15 лв., а 75 мл. - 22 лв.
Но пък както се вижда от снимката (горе) кремчето е достатъчно наситено, за да се прилага пестеливо. Успява да хидратира с наистина минимално количество. А и като се замисля е много по-добро от разни скъпи марки, които съдържат и твърде много химикали.

Оказа се, че и аз заобичах Weleda Skin Food. Използвам го навсякъде и определено може да спести покупката на отделни други продукти за лице, тяло, ръце, крака... Съответно е перфектен и за пътуване. Ще спести доста място.


Като цяло всичко, което съм пробвала на Weleda ми е харесало. Явно марката по някакъв начин кореспондира с особеностите на моята кожа и я допълва чудесно. Заричам се да си купя още от асортимента, защото виждам осезаемо подобрение. Може да ми препоръчате....

Поздрави!

4 коментара:

  1. И аз имам такъв крем,но още не съм го пробвала :( Тя зимата ще свърши,а май е най подходящ за тогава. Чудесно ревю <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо. След слънчеви бани и когато краката са на открито, и се изсушават двойно повече си мисля, че също би ти бил много полезен. :)
      Благодаря ти, мила моя! <3

      Изтриване
  2. Издирвах го онзи ден в Лили, но не го намерих. Може и все още да не са го пуснали на пазара у нас :) Толкова много хубави неща съм чувала за него, които ме карат да искам да го опитам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега не съм в БГ, но като се върна ще го потърся и ще докладвам. ;) А тук (Sk) го има в дрогериите ДМ...

      Изтриване