hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 8 март 2015 г.

UNE beauty


Оглеждайки сайта www.lovelula.com (с био продукти) окото ми спря на козметика с името UNE. Секунда преди да кликна на бутона "купи", реших да се разровя из блоговете и все пак да разбера какво е мнението за този бранд на пробвалите го момичета. Сетих се, че преди време бях попаднала на ревю на всички познатата ни Maquiliab. Препрочетох го и разбрах, че UNE e вече и в България. Целта ми беше коректор, така че спрях покупката и реших да издиря марката във физически магазин, за да мога да се докосна до продуктите и да ги огледам по-добре. 
Ето че не след дълго щастието ми се усмихна и във вериги "Bonjour", към които имам голям сантимент, намерих стелажи на бранда. Още по-хубавото бе, че и цените бяха по-ниски отколкото във въпросния сайт. Мицеларна вода - 17,50лв; Коректор - 15,90лв

UNE се позиционира като почти 100% натурална, има и доста био съставки, веган е и не тества върху животни. Притежава сертификат ECOCERT


Radiance Refresh Micellar Water
"3 IN 1" MAKE-UP REMOVER FOR FACE and EYES - 150ml


Отдавна нямах в арсенала си мицеларна вода и като видях тази реших, че е време да запълня празнината. Тя обещава да отстрани с лекота грима от лицето и очите, да изглади тена, да овлажни кожата ни и да я предпази от замърсяване до 10 часа след използване
Намира се в рециклируема, пластмасова бутилка с въртяща се капачка. Удобна е. Може да се използва в рамките на 12 месеца от отварянето й. 
 

 Не си правя илюзиите, че една водичка може да извърши всички тези описани по-горе, приятни за моята кожа действия и я взех просто за да почиствам лицето си от ФДТ-на. С това тя се справя прекрасно и аз съм доволна.


Веднага след употребата й (както след всяка друга мицеларка, която съм ползвала, вкл Биодерма)  имам желанието да си измия лицето и често го правя, но ако все пак пропусна, с течение на времето това усещане намалява до нула, а кожата ми е много добре хидратирана. Почти не усещам аромат, въпреки че в състава й пише, че има парфюм.

AQUA (WATER), CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT*, GLYCERIN, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, SODIUM BENZOATE, LEVULINIC ACID, SODIUM LEVULINATE, DECYL GLUCOSIDE, PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM HYDROXIDE, SODIUM PHYTATE, ALCOHOL, MALTODEXTRIN, MORINGA PTERYGOSPERMA SEED EXTRACT, CITRIC ACID.
99.3% of the total ingredients are from natural origin. 5.5% of the total ingredients are from organic farming.
Срок на годност: 12 месеца след отваряне

UNE Intuitive Touch BB Cream Concealer - 3,5g
Цвят 102

От UNE казват: "Първият BB крем коректор 7-в-1 за областта около очите. Нежната му, кремообразна формула изсветлява тъмните кръгове и прикрива дефектите, като в същото време овлажнява до 8 часа. Има лесна за нанасяне текстура. С кремообразната си формула придава блясък и скрива недостатъци и фини линии."


Обогатен е с екстракт от метличина, който действа в хармония с кожата, като я прави мека, еластична, освежена и успокоена. перфектен е за деликатната кожа около очите. Съдържа хидратиращи съставки като масло от ший и масло от жожоба, витамин Е и Мака (кореноплоден зеленчук от Андите). Има 100% натурален произход, биологично сертифициран е, SPF 15.


Опаковката ми е много интересна. Отваря се като двете платформички се приплъзват. Изглежда здрава, нищо че е от пластмаса... За съжаление по тази открита площ продукт лесно попадат малки влакънца, а пък после трудно се отстраняват.

В магазина имаше и нормален коректор, но аз избрах това ВВ, защото наистина усещам сухата си кожа по-хидратирана. За съжаление плътността му не е много голяма, но за ежедневен грим е добра опция.


Въпреки че като усещане е наистина много приятен за зоната под очите, според мен цвета му не е много подходящ. Естествено с "просто" око не се забелязва, но като се вгледам, тъмната област под очите ми лееееко синьозеленее. Изсветлява я, но оставя лек отенък, който пък отсъства на местата, където имам зачервявания. Тоест елиминира топлите нюанси и не успява да прикрие по-студените. Но ако вие имате друг подтон в областта на очите (не като мен синеещ), този ВВ коректор може и да се справи по-добре.

Състав: OCTYLDODECANOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, CERA ALBA (BEESWAX)*, SILICA, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*, LAUROYL LYSINE, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES, HYDROLYZED LEPIDIUM MEYENII ROOT*, MALTODEXTRIN*, ORYZA SATIVA (RICE) HULL POWDER, PARFUM (FRAGRANCE), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, CENTAUREA CYANUS FLOWER EXTRACT.
[+/- (MAY CONTAIN) : CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77019 (MICA), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE),CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)].
*100% of the total ingredients are from Natural Origin. *10% of the total ingredients are from Organic Farming.


Като цяло оставам любопитна към продуктите на UNE, фирма която всъщност произлиза от Bourjois. Впечатлението ми е добро и ще потърся още козметични изделия, с които да се изкуша. Изборът не е особено голям, но пък е достатъчен.

Вие пробвахте ли вече нещо на марката?

Ваша: The Huntress

7 коментара:

  1. Не съм пробвала нищо,но коректора ще го пробвам след ревюто ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано да ти допадне! Постарах се да опиша и плюсовете и минусите му...
      Честит празник! @-->--

      Изтриване
  2. Преди време имах техен гланц за устни. Не беше нищо особено и не бих го препоръчала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбрах! Няма да поглеждам въобще към гланцовете. :)

      Изтриване
  3. Преди време имах техен гланц за устни. Не беше нищо особено и не бих го препоръчала :)

    ОтговорИзтриване
  4. UNE имат сравнително богат асортимент в Бюти Зоун (В МОЛ София със сигурност). По Коледа взех на най-добрата ми приятелка сета за вежди! Страхотен е и го препоръчвам много. И той е в същата кутийка като ББ крема, който показваш :0)
    Малко цените им са соленички за количеството продукт, но явно се води хай-енд в натуралната козметика :)
    Ползвай си коректора при червенини. По принцип зеления цвят елиминира червеното, а жълтият - синьото. Розовото също доста добре се справя с прикриването на сините кръгове. Имам един молив на Есенс, розов, обожавам го за тази зона - не суши, прикрива и озарява! За 1,95 евро! хахахахха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Мерита - Берита!... ;) Този мол ми е най-близък от всички и ще хвърля едно-две очи..
      Ако продуктите си заслужават наистина, то точно техните цени не ме притесняват. Омръзна ми да съм пълна с всякакви нещица, на които рано или късно им изтича срока, а аз съм ги ползвала само няколко пъти. Коректори например хабя мноооого бавно, така че мога да си позволя някой "по-гъзарски" Ха ха!
      Поздрави от бяла (снежна) Бг! :) <3

      Изтриване