hunting_for_beauty

Instagram

четвъртък, 23 юли 2015 г.

Няколко хитрини при използването на спирала

Събрах оттук-оттам в този пост няколко трикчета за употрената на един от най-важните елементи на макияжа. Приканвам ви в коментарите да допълвате това, което сте чули от баби, лели, майки или други вещи (в занаята) б/влогърки :)

*Ако спиралата ви е много течна и не работи добре, изчакайте. Понякога това може да се проточи с месеци. Не се отказвайте!
*Ако любимата спирала вече започва да засъхва, потопете я в чаша с топла вода. Съдържанието вътре ще се поразреди и ще можете спокойно да нанесете туша, а после красиви да отидете до магазина за нов. :)
*Ако искате котешки поглед, разресвайте всички мигли към слепоочията - навън.
*Ако искате да ги направите по-изпъкнали и уголемени ги насочвайте към всички страни (нос, чело, слепоочие)


*За да направите миглите още по-дълги и завършени, минете един последен пласт само в края им. Някъде бях чела/гледала, че четката трябва да се държи вертикално, но лично при мен така не работи.

* За да не цапате клепача си е нужно да наклоните леко главата назад. Може да ви звучи странно, но нещо толкова дребно и малко се оказа, че помага доста. Какво имам предвид?


* Зацапано с туш? Изчаквате той да засъхне и тогава лесно го отстранете с четка за разресване на вежди или с такава от стара спирала, хубаво измита, разбира се! Така няма опасност да свалите сенките си. Родих се в  момента, в който чух този трик!
* За да задържите миглите си извити през целия ден, нанесете много фин пласт преди извивачката. Изчакайте, за да е полуизсъхнал и тогава действайте с уреда за мъчения. При мен работи много добре и не наранява косъмчетата. Другото, което съм чувала е да се нагрее извивачката малко със сешуар. Получава се ефектът на пресата, машата и т.н. Аз нямам толкова време за отделяне и не съм го пробвала. Доволна съм от първия вариант. Друг съвет е от време на време през деня, когато ръката ви е чиста с пръстче да притискате мигличките към клепача. Правя го често.
* За да имате повече обем в миглите си, веднага след нанасяне на пласт спирала вземете малко пудра (непресована) и внимателно я поставете върху косъмчетата. После задължително повторете с туша. Ако резултатът ви се струва незадоволителен, може да потретите. Намерих един минус тук - в края на деня спиралата започва да се сипе и рони по-бързо.
Benefit They're Real, $22* За да разделите слепени мигли,  минете със силиконова четка на друга спирала, която е вече засъхнала и ще ви служи само за разделител. За тази цел обожавам моята They're Real! на Benefit.

Ако се сещате за други хитринки, които не са споменати тук, моля, споделяйте! :)
Разкажете за вашия опит, ако вече сте тествали тези тричкета!

Вашият ловец за красота:
The Huntress

3 коментара:

 1. Страхотен пост! Задължително ще изпробвам някои от трикчетата :) Откакто разбрах и аз че при нацапване с туша трябва да изсъхне и тогава да се изтрие си спестих много нерви заради развален грим хахаха

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотен пост! Задължително ще изпробвам някои от трикчетата :) Откакто разбрах и аз че при нацапване с туша трябва да изсъхне и тогава да се изтрие си спестих много нерви заради развален грим хахаха

  ОтговорИзтриване
 3. Много ти благодаря, сладка! :) Да и аз вече не си вдигам кръвното, когато тушът се озове върху клепачите ми, а не на правилното място. Пробвай трикчето с повдигането на главата. Цапането ще намалее :)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване