hunting_for_beauty

Instagram

събота, 14 ноември 2015 г.

Посещение обляно в светлина


Привет, нежности!
Времето навън е топло и всичко е наред! Но все пак зимата е тук и не знаем в кой момент ще реши да покаже студената страна от характера си. А когато сняг забръска и вятъра брули косите на мен ми се свива майчиното сърце.
Имам 5 годишна дъщеричка, която от 3 години получава безумна хрема (само) в този период и я държи до началото на пролетта. По какви ли не доктори сме ходили, какви ли не капки, хапчета и антибиотици е пила и нищо... Подобрението е за два дни и отново вместо Мамо, аз чувам Бабо... (знаете как се говори със запушен нос). Естествено така не мога да я пусна на градина, стои си вкъщи, а от там следва и друг голям проблем, че става адски анти социална. Срам я е от всичко и от всеки....
В търсене на безброй методи на лечение попаднах на темата за солта. Оказа се, че тя е изключително полезна. Вода и сол в нослето като промивки правя редовно, но само те не помагат. Замислих се, че по някакъв начин трябва да осигуря на детето си лято по време на зимата, защото само тогава тя е добре.
Ровейки за нова информация по въпроса се натъкнах на:


Какво има там?


Солно легло с кристали от Хималайска сол, която се нагрява до 32-46 градуса и така се възпроизвеждат морски пари. Върху него правят различни видове масажи.


Солна стая с микроклимат идентичен на този в солните мини под земята. Доказано е, че процедура от 30 минути на подобно място се равнява на тридневна почивка на морския бряг.
За деца до 7 години е безплатно, но все пак те трябва да са с придружител.  


Салонът е оборудван с още много интересни машинки, чието име естествено забравих секунда след като го чух :) Това, което ми е ясно е, че с тяхна помощ можем да изгладим кожата си, интензивно да я хидратираме, да премахнем петънца, бръчици и още куп приятности. Ако обичате солариуми, тук също има, но не е от стандартните, а е открит. Добро решение за такива като мен, които страдат от клаустрофобия. 

 

Направо им завиждам на момичетата, които работят там, че могат да си се глезят с всякакви уреди, с които да отслабнат, да премахнат целулит, да си свият поричките на лицето и да извършат още хиляди чудеса. И май го правят, защото са наистина красиви! :)

И така... Преди да вкарам детето си в каквато и да било стая трябваше аз да я пробвам и да се убедя, че не е по някакъв начин опасна...

Солената пещера, обляна в светлина... :)


Много е интересно усещането да стъпиш в солта... Не съм си и представяла, че някога ще мога да оставям следи върху нещо, което използвам всекидневно в кухнята.


През това нещо излиза солният въздух. Виждах го, но не го усещах със специфична миризма или нещо подобно... Накрая на процедурата, обаче изпитах нужда да покашлям. Това се оказа вид изчистване на организма.


Светлините в помещението непрекъснато се сменят, което придава мистика и вълшебност на настроението... Чували сте за цветотерапия, нали?


През цялото време има и музикален фон, който ме пренесе някъде далеч във времето и пространството...


 Изчистих се от всякакви мисли и оставих главата ми да си почине от напрежението.


Ако все пак не искате да отдъхвате, то може да си четете модни списания, здравна литература (Водата и солта), а и за децата също е помислено... 
Определено ще доведа моето момиченце и ще стискам палци да съм открила нашата панацея!

Така и така бях там, реших да изпробвам и един изкушаващ уред. :)


Вибро платформа
Различните специфични програми, използвайки честотите на най-подходящите трептения и специални пози, водят до резултати, като дрениране, редукция, тонизиране, стягане.


Изглежда изключително лесно отстрани, но различните пози + вибрацията успяват да натоварят добре мускулите. Моята програма беше за крака. 

Ха ха! С такъв успех се правят снимки, докато си на тази платформа

Специално екранче показва в кой момент, каква поза да заемеш. Отдясно се вижда на каква честота (Hz) са вибрациите, колко минути остават да края на процедурата и количеството изхабени калории. :)


С удоволствие ще заведа момиченцето си там и ще се върна да пробвам и някакви процедури за лице. Искате ли пак снимки? Хората там са отзивчиви и ме допуснаха с нахалния фотоапарат :)

Поздрави!

6 коментара:

  1. За нас беше изключително удоволствие да се запознаем!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда прелестно място,ще ме водиш и мен задължително :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само ела! <3
      Колкото сме повече, толкова по-забавно! :)

      Изтриване
  3. много готино изглежда! Аз лично обожавам СПА центрове, които поредлагат "солни стаи". Дори и да не ти правят никаква процедура, самото стоене вътре си е сериозен релакс :)
    За детето - опитвала ли си нещо за стабилизиране на имунитета и организма като цяло?
    Например много модерна и ефективна е коластрата в последните години. Братовчедка ми е представител на Аквасорс например и е обсебена от тях - детето й пребори куп алергии с техните "водорасли" .
    От личен опит мога да препоръчам - клеева тинктура. Уникална панацея, само за деца трябва да се види как се прилага. Но все пак за добри резултати трябва да се прилага по-дълго време :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, много ти благодаря за идейките! :) За коластра не се бях замисляла, както и не бях обръщала внимание на Аквасорс. Чувала съм го само като име... С тинктурата не се получи.
      Стаичката наистина е удивителна! <3 Определено ще пробвам и други изкушаващи удоволствия! :) Момичетата от центъра вдъхват огромно доверие.

      Изтриване