hunting_for_beauty

Instagram

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

That's all folks! - Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки part 12



Привет, красавици! Отново дойде време за разчистване!.. :)  Постът се очертава много положителен, защото повечето от продуктите, които ще ви представя ми допаднаха... Интересно ли ви е кои са те?

ПРОДУКТИ ЗА КОСА



Natura Siberica - Неутрален шампоан
Измиваше чудесно и в същото време не пресушаваше скалпа. Не знам за вас, но аз винаги имам нужда от подобен продукт! 

Natura Siberica - балсам за уморени и слаби коси
Съживяваше косата ми, правяше я по-лесно разресваща и дори ѝ придаваше допълнително блясък.

Klorane - себорегулиращ сух шампоан с екстракт от коприва
Бяха ми нужни 3 години за да го изхабя! :D Истината е, че на моята коса трудно ѝ личи, че е мръсна. Май нямам нужда от подобен продукт. В началото въобще не ми хареса, но впоследствие се научих да боравя с него и всъщност накрая останах доволна. Успява да спаси положението за един ден. След употребата му задължително използвах по-силно измиващ шампоан, защото има опастност да се наслои по скалпа и да се превърне в неприятен пърхут.


Placenta DEA - ампулкa за коса с пантенол и екстракт от плацента за възстановяване и против косопад.
По едно време доста използвах такива и наистина успяха да ми се харесат. Този екземпляр стоя отворен в хладилника дълго време и май сега му се бяха изпарили всякакви свойства...



ПРОДУКТИ ЗА ТЯЛО



Dr. Hauschka - мляко за тяло с лимонена трева
Ухае приятно на лимонена трева. Абсорнира се изключително бързо. Етеричното масло от лимон, дюля и градински чай тонизират кожата. Недостатъчен за след плаж, но по всяко друго време на годината - съвършен :)

Natura Siberica - антицелулитно и антивъзрастно, сибирско "масло" за тяло
Очаквах да е по-плътно и тежко, след като е наречено масло, но всъщност си е чисто мляко. :) Попива сравнително бързо, има приятен, ненатрапчив аромат, а що се касае до целулита... Чудеса не прави.

Natura Siberica - детски крем за ежедневно използване
Предимно след плаж съм мазала малката палавница с него и кожата ѝ смятам, че се чувстваше комфортно. Естествено и аз го пробвах. Попива малко по-бавно от гореизброените, почти нямаше аромат и успяваше да увлажни кожата.

Natura Siberica -  зимен крем за ръце
Въобще не мога да се съглася, че е зимен, защото е с твърде лека консистенция, която попива бързо и при студен вятър не би могъл да бъде бариера. При нормални температури е добър помощник. Стоеше на нощното ми шкафче, което е огромна чест за него. Аз имам кремове за ръце навсякъде, но най-добрият винаги стои до леглото ми ;)


 ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ


Rhamnia Bynata - дневен крем за лице с облепиха за номарна/суха кожа
Приятно ме изненада този крем и то защото имаше по-тежка от очакваното консистенция. Зимата обожавам по-пътни кремове и този определено ми допадна. Успя да предпази кожата ми от изсушаване, а това е доста трудна задача в студовете. С натурален, естествен аромат.

Biofficina Toscana - превантивна емулсия за лице за млада и чувствителна кожа
Деликатен крем, който въпреки леката си косистенция успява да хидратира, успокоява и  защитава кожата. Има превантивно действие срещу признаците на стареене. С  ненатрапчив аромат на роза и лайка. Смятам, че за млади хора и хора с с по-мазна кожа е must have, а за мен само при нормални температури. В студа ми е недостатъчен. 

Sante - интензивен дневен флуид
Невероятно за био продукт, този флуид ми мирише на дъвка :) Устата ми се пълни със слюнка, когато го подуша. За съжаление той е с двойно по-малко грамаж от останалите (показани) тестерчета и е по-трудно с едно-две пестеливи намазвания да преценя добре, какво е действието му. И все пак смятам, че кожата ми го хареса и пита за още.


И от трите продукта останах възхитена и смятам да се сдобия във времето с пълноразмерните им опаковки! Съветвам и вас да им обърнете внимание...
 




Pirin Dream - регенериращ нощен крем
И той ми допадна най-вече заради плътността си. Кожата ми се събуждаше напита и подхранена. Има свеж, приятен аромат

Alteya Organics - био масло от бадем
Алтея са лидери на пазара, които знаят и как трябва да се съхранява всяко етерично и базово масло - в тъмно, стъклено шишенце! Мирисът му бе много приятен - на ядката. Използвала съм го самостоятелно - за нощна грижа и в допълнение за всякакви маски... Смятам, че са ви ясни ползите от бадема. Бих си го взела отново, но ще поизчакам да изхабя другите масла, които имам. Това бурканче все още съдържа продукт, но срокът му на годност отмина и започна да мирише на гранясало - гаранция за качество, ако питате мен... 

Weleda - Skin food
Легенда! Оглеждам се за някакво намаление, за да си го взема отново. А щом повтарям продукт, това е признак, че е наистина харесван! Използвах го навсякъде, където имах възпалена или суха лющеща се кожа. Няма грешка! До няколко часа тя е видимо успокоена и подхранена. Имам нужда от такъв продукт! Повече може да прочетете ТУК.

dr. Alkaitis - органик крем за околоочния контур (тестер - 2.5ml)
Има био-билков аромат. Би трябвало да намалява тъмните кръгове, подпухналостта и фините линии, да овлажнява, подмладява и успокоява. В началото ми се стори бързо абсорбиращ и че не оставя мазно усещане. След третото използване мнението ми се обърна точно на 180 градуса.. Но дори и така ми стана ясно, че това не е моят крем. Не кара кожата ми да се отпуска, сякаш малко лепне, а под грим е Ъпсурд. Свлича го за отрицателно време. Определено не бих дала  £43.50 за пълноразмерната му версия.
 
 ПРОДУКТИ ЗА ГРИМ



100% Pure - Fruit Pigmented Healthy Foundation
Беше ми отдавнашна мечта да пробвам нещичко на марката и ето, че добрата фея от Mymakeup2013 чу желанията ми :) Тъй като това бурканче е пресипано  от нейния ФДТ имах опасенията, че тя ще е избрала продукт, който матира, а за мен това е кошмар :) 
Изчаках да дойде лятото, когато все пак и аз се потя ;) и се заех с този прекрасник!
Цветът, който тя е избрала за себе си е  Peach Bisque - за медиум кожа с жълтеникав подтон. Цитирам я: Нюансът се слива на 99% с моята кожа и единствено, ако през лятото имам тен би ми станал леко светъл. Е, при мен се получи точно обратното! :) Трябваше ми лек тен, за да ми пасне както трябва!
Няма да пиша на дълго и нашироко, защото мнението ми се припокрива с нейното. Само пак потретвам - аз го ползвах в жегите, т.е. имах нужда от нещо, което да поема излишния себум и 100%Pure се справи отлично. Вижте пълното ревю на продукта ТУК!



  
Тези приятелчета бяха останали някъде в бъздънния ми шкаф и е крайно време да се напуснем с тях. 
Mariposa - молив за очи
Сигурно съм го купувала преди 200 години. В момента е изключително сух, но по беглите ми спомени и в началото не е бил особено мек.

Essence - дълготраен молив за очи номер 06 Seventh Heaven
Той е от тези "въртящите се" моливи и не е нужно да се остри. Мисля, че имаше що годе добра плътност и мекота, но в никакъв случай не е бил много дълготраен. И той е изсъхнал вече.  

Bourgois - CC крем с номер 32 Light Beige
Във времената, когато био декоративната козметика за мен беше мит, много обичах ФДТ-ите на на марката. Този също не прави изключение, не ми матираше ужасно кожата, а я оставяше да диша. Не се събираше по неравностите ѝ. В нета е пълно с ревюта за него, така че има къде да прочетете повече инфо. SPF 15 също му дава една голяма, добра точка. :) Ако все още не сте се завъртяли във вихъра на био и здравословните продукти, ви препоръчвам да му се насладите.

 
  ПРОДУКТИ ЗА УСТНА ХИГИЕНА


Bilka homeopathy - вода за уста без мента, захар и флуорид
Бях използвала преди време другия вид вода за уста на марката и без да погледна, че е без любимата ми мента грабнах шишето. За съжаление нямах свежо усещане след използването ѝ и си купих етерично масло от мента. С две капки реших проблема си :)

Bio plante - Детска натурална паста за зъби без флуор, с Ягода и Банан
Как го правят? Хем няма мента, хем наистина оставя много приятен и свеж завършек... Пробвах я, но не исках да бъда лоша майка и да крада на детето пастата за зъби ;)  

Logodent - био паста за зъби с Мента
Много ми е любима и вече имам заредена трета опаковка. Страхотно е, че става за цялото семейство, защото не съдържа флуорид. Освежава, предпазва, не е скъпа... Само добри думи за нея.

 ПРОДУКТИ ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА



Lavilin BIO balance - интимен гел-дезодорант
. успокоява раздразнения
. пробиотичен комплекс в състава си, който подсилва естествения имунитет
. pH до 4.5
. предотвратява появата на неприятна миризма
. балансира тонуса и влажността на кожата
. високата концентрация на признати полезни екстракти осигурява поддържане на био-баланса на епидермиса.

Подходящ за мъже и за жени.

Ето го най-простият пример, как от малкото тестерче се появява пълноразмерния продукт... Вярвам във всичкте му гореизброени качества и продължавам да се убеждавам в тях. Скоро отделно ревю ще има за него...

 
ПРОДУКТИ ЗА БИТА



Almawin - течен перилен препарат Cleanut с миещи орехчета
Следващата ми покупка! :)
Подходящ е за всички степени на твърдост на водата, за цветно и черно пране и за температури в диапазона между 20°C – 60°C. Слага се директно в барабана на пералнята. Не е нужно да се добавя омекотител и ароматизатор (има цитрусов аромат). Доволна съм от чистотата на изпраните с него дрехи :)

Сапунени ядки, които се пъхат директно в барабана на пералнята, заедно с "чувалчето" си. Интересно изживяване беше, но някак си не успя да ме убеди, че това е моят продукт.

Поздрави от мен! :)

Ще се радвам, ако решите да оставите коментар под поста!...

6 коментара:

  1. Моят най-добър крем за ръце пък седи винаги на бюрото в офиса ми :) У дома се справям с какво да е, но през деня да са ми сухи ръцете ... не мога да го преживея.
    Скин фууд на Веледа ми е отколешна мечта, ползвала съм един от кремовете им с Невен и аз като теб чакам по-хубава цена, за да пробвам фууд-а :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох... Да и на бюрото си имам, но не е най-добрия, защото много по-често си мия ръцете и ще го изхабя бързо ;) Каква съм икономиска! ;)
      За Нова година ще пътувам към Европата ;) Забелязала съм, че там Skin food е по-евтин и със сигурност ще го взема. Дано да успея да издържа до тогава!...
      Поздрави! <3

      Изтриване
  2. От къде мога да си купя гел-дезодоранта, никога не съм го срещала досега... и каква беше цената му, по някаква причина не откривам информация в интернет, дори в сайта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Писах им във ФБ сайта, а те не ми отговориха дълго време... :/ Накрая го намерих в аптека "Авокадо" на бул. Патриарх Евтимий 56 (София) за 22лв и някакви стотинки... Сложен е до един друг (Vidermina), който също е добър и имам, но този е по-...! Дано съм ти помогнала! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Пастата на Логодент любима и на нас...много даже :) Фдт се радвам,че ти е харесал,така и не успях да го изхабя до край,но така се случва,когато имам три отворени.Но намерих по евтин вариант,който е също така хубав както този и когато свърша Nareei ще си взема него :) Прекрасно полезен пост <3

    ОтговорИзтриване