hunting_for_beauty

Instagram

понеделник, 14 декември 2015 г.

За Weleda... и спорта

Аз съм мързел! Признавам си, че съм голям мързел. Ужасно е, но е факт. Признавам си също така, че обичам да развивам духовното си Аз пред физическото такова. Повече тренирам мозъка си отколкото тялото. Но настъпва един момент в живота, когато трябва да стиснеш зъби, да събереш юмруци и да направиш нещо, което на пръв поглед изглежда неприятно. При мен той дойде с появата на:

WELEDA ARNIKA (душ гел и масажно масло)


Тази серия е предназначена за използване най-вече след спорт, също и за отстраняване на всякакви ставни и мускулни болежки. След по-голямо натоварване (от това на смяната на каналите с дистанционното) е препоръчително да доставите на тялото си малко "арника монтана, известна като „планинско злато“ заради изключителната си ефикасност при мускулни и ставни травми, за облекчаване на болката и успокояване на двигателната система. Тя е незаменим помощник и за по-бързо разнасяне на отоци и синини." (цитатът е от ФБ страницата на Weleda) Билката арника обезболява много бързо и заедно с това лекува, докато много препарати премахват само временно болката. Използва се при изкълчване, кръвоизливи и натъртване. Хомеопатите дори я препоръчват преди раждане (за по леко раждане) и възстановяване след това. В интернет информацията за нея е необятна и само положителна. Браво на Weleda, че са се сетили да я използват в арсенала си от хубави съставки!

И така... Гузна, че притежавам такива вълшебни продукти без много да го мисля се хвърлих в дебрите на... бокса. Винаги съм искала да тренирам някакво бойно изкуство и след като най-близо до работата ми е боксовата круша реших, че ще раздавам крошета. 

Горда вкарах в чантичката специалната Weleda и с голямо любопитство наблюдавах до каква степен след тренировки ще усещам болки. Няма да лъжа. Имаше такива, но бяха от онези приятните...  Не съм и предполагала на колко места имам мускули ;) Лекото придърпване ми подсказваше всеки път, какво точно съм натоварила, но никога не съм се усещала чак така, че да не мога да се мърдам. А повярвайте, натоварването е голямо.

Всеки път след мнимия бой залагам на душ гела на Weleda.  


С обичайна, безцветна консистенция е. Разпенва се много добре. Ароматът му е необичаен, но не неприятен, а естествен и натурален. Оставя кожата добре хидратирана и точно това го прави много подходящ за случаите, когато нямаш време да нанасяш допълнителни лосиони след душа и се налага да тичаш, защото обедната ти почивка е свършила.

По-рядко използвам и масажното масло на Weleda. Обикновено все бързам и пропускам тази стъпка.


Това шишенце го възприемам по-скоро като лекарствен продукт, отколкото козметичен. Мирисът е силен, билков, лечебен... Като се замисля всички останали лекуващи препарати са с подобен аромат. Някой да е използвал Фастум гел? После винаги всичко ми е миришело на него. Докато при Weleda с попиването на олиото изчезва и уханието му. На всичкото отгоре не съдържа останалите боклуци включени в състава на конвенционалните препарати.
Релаксира мускули и стави, спомага за намаляване на ревматични болки, както и болки в областта на гърба и врата. Масажът с него преди и/или след спорт намалява риска от проява на мускулна треска. Препоръчва се с движения в посока към сърцето...


Заключение: Нито един от нас не е застрахован, че няма някой ден нещо да го заболи, да се сдобие с "красива" синина или да се събуди със с/дървен врат. Според мен тази серия (арника) трябва да присъства във всеки дом. А за спортуващите е напълно задължителна!

Замислих се, че това е и перфектния коледен подарък. Защото няма да подарите само козметика. Ще подарите и желание за повече спорт и движение. А след цялата храна, която ни предстои... Умно ще е да хабим калории после :)

*Това че продуктите са ми комплимент от представителите на Weleda за България не промени по никакъв начин мнението ми за тях. По никакъв начин не съм задължавана да пиша ревю, а още по-малко било то и положително. Не мога да бъда купена! ;) Просто съм влюбена :) 

2 коментара:

  1. Хах супер яките снимки!Аз боксът го позабравих последните година-две, но пък ръкавиците ми си стоят в килера и не съм се сещала, че може да ги включва в снимки :D Масълцето ще ми дойде добре за релакс на изтощените ми от разнасяне на малката хала мускули :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе хе! Бойни мадами сме ;) Поздрави на малката хала! <3

      Изтриване