hunting_for_beauty

Instagram

вторник, 29 април 2014 г.

Clarins Soft Cream Eye Color Set

От много време трите малки тубички на Clarins чакат да разкажа за тях. А сега би трябвало да са доволни и да се възгордеят, че вече са обект на внимание. При мен те дойдоха януари месец, грижливо опаковани от strawberrynet.com, намалени на 26.00лв, като аз ползвах и допълнителна отстъпка, защото съм редовен клиент. Какво получих за тази цена?

Soft Cream Eye Color Set: #03 Sage, #07 Sugar Pink, #08 Burnt Orange (With Double Zip Black Cosmetic Bag) 
(При кликване върху подчертаното се отваря страницата на strawberrynet.com, от където ги купих. Там е информацията от Clarins)

Сенките се помещават в малки тубички (7мл), наподобяващи паста за зъби :)  Нямат никакъв аромат. Срокът на годност е 36 месеца след отваряне.Сянка номер 07 Сладко Розово наистина има такъв цвят, но само в тубичката. Нанесена върху клепача той изчезва безвъзвратно, като дори не оставя някакъв шимърен ефект. Ако не я разнеса добре, така че все пак да има цвят, то моментално отива в сгъвките на клепача. Тя явно работи на принципа на зрънчото, а именно "Хапнеш нещо, глътнеш нищо!" :) В случая имаш нещо, но реално нямаш нищо.


Сянка номер 08 Огнен Портокал за мен е по-скоро керемидена, оранжево-червена. Определено от трите тя е най-добре пигментираната и има съвсееем лек сатенен финиш. Разбира се и тук важи правилото на зрънчото, но все пак получаваш нещо леко. Може би мога да я пробвам като руж? Ако все пак не я разнеса твърде много, се радвам и на цяло "хрускане". :) Без база в никакъв случай не би могла да се задържи върху клепача, но с нея няколко часа издържа (не съм мерила точно, но недостатъчно)...Сянка номер 03 Салвия за мен е най-добрата от трите. Тя почти изпълнява обещанието на Clarins, а именно:
 • Леки кремообразни сенки за очи, осигуряващи равномерен цвят без натрупване
 • Наситени с перлени пигменти осигуряващи дълготрайност и издържливост
 • За грим с искрящ ефект и наситен блясък
Наситен цвят отново е лавиращо понятие и разбира се базата отново би била подходящ помощник. Все пак и без нея може да заблестите ;)

Най-големият ми фаворит се оказа козметичната чантичка. От момента, в който я снимах за да ви я покажа, досега тя е неизменен спътник в ежедневието ми и дамската ми чанта. 


Състои се от две отделения разделени едно от друго с прозрачна преграда. 
Едното е стандартно, а другото се отваря на 180 градуса.
 И двете се затварят много лесно и сигурно с цип.


Козметичната чантичка разполага със собствено огледалце (е, мъничко, но при нужда върши работа) 
Има и прозрачно джобче, в което в момента държа някои ластичета. 
Страшно удобно е, че всичко е видимо...На срещуположната страна са поставени ластични ограничители, които перфектно задържат необходимите ми четки за грим, както и моливи за очи и устни...


Зад огледалцето също има малък джоб, който пък идеално побира тестерчета например... :)
 Връщам се към сенките, за да ви покажа как изглеждат и върху кожата...


Буквално изстискани от тубичките...Да, изглеждат много добре, когато не са разнесени хубаво...На изкуствена светлина...


Със светкавица...След няколко минути...

Ясно личи, че оранжевият цвят е отишъл в релефа на сухата ми ръка. Розовият - след малко съвсем ще се изпари... Единствено Салвията (светло-зеленкото) е останала почти непроменена... 

Като цяло добре, че идват със сладката чантичка, защото иначе за мен това са пари на вятъра...

Вижте все пак, как стои върху окото... ("Сладкото розово" така и не успях да нанеса. Когато го разнесох - изчезна, а когато го наслоих отиде в сгъвките на клепача ми. Това че отдолу имах база не спаси по никакъв начин положението.)
Днес (29.04.2014г) strawberrynet.com отново са пуснали в 24часовите си промоции този сет на Clarins (само че с различен цвят несесер) и избързах да ви предупредя да не очаквате много от него... Помислете още веднъж преди да си дадете паричките... ;)


Поздрави:
Диана

4 коментара:

 1. Гримът много ми харесва :) Жалко, че сенките не стават, но чантичката е много готина :))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, де факто си купих удобното и красиво несесерче и една перлена сянка... :)
   Радвам се, че харесваш художественото творчество върху окото ;)
   Поздрави! <3

   Изтриване
 2. Чантата е супер! То май цялата покупка заради нея си струва :) Очите ми останаха в нея :) Сериозно!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, да! Много е добра! :) И аз се влюбих в нея от пръв поглед...

   Изтриване