hunting_for_beauty

Instagram

понеделник, 7 декември 2015 г.

АУРИМЕТРИЯ - масло за коса против косопад


При една от поръчките си от Zoya.bg попаднах на

АУРИМЕТРИЯ - масло за коса против косопад с екстракт от коприва, репей и витамини

Това са 2 ампули по 3 мл. Общо всичко струва 3.80лв.


Как би трябвало да действа?

- Богат комплекс от активни съставки, интензивно възстановяват здравата структура на косъма. Поддържа микроциркулацията в горния слой на кожата на главата.
- Подхранва корените и стимулира растежа на косъма. Съдържа лечебни растителни екстракти, богати на активни вещества (протеини, аминокиселини, микроелементи и др.), които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки, кръвоснабдяването на кожата и подхранването на космения фоликул. Спира косопада, отстранява пърхота и прекомерното омазняване.

Начин на употреба:
Прилага се върху кожата на главата 2 пъти седмично. Масажира се с върха на пръстите, за да се активизира кожата 5 - 10 мин. и се оставя да действа 30 мин. След това се измива с шампоан.
Препоръчително е ампулите да се използват еднократно или да се съхраняват в хладилник за не повече от 5 дни.

Съставът на продукта в интернет пространството е следния:
Бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семена, екстракт от репей, екстракт от коприва, екстракт от невен, масло от роза.
А на кутийката пише:


Наличието на EDTA и butylated hydroxytoluene ме разочарова. Когато пазарувам от ZOYA.bg* не поглеждам подробно състава на продуктите. Разчитам, че след като са намерили място из техния виртуален щанд, те са били старателно разгледани и одобрени като безвредни, био, еко, натурални и т.н.
*Месец и половина след моята покупка ампулите вече на са сред продуктите предлагани от zoya.bg. Вариантите са два: или са се изчерпали, или някой е догледал пълния състав. 

И все пак след това малко разочарование реших да изпробвам действието на ампулите. Освен мен, още една колежка си ги купи. Много обичам така, защото мога да събера повече мнения за дадена козметика. :)  И двете преценихме, че продуктът определено работи. Аз не реша често косата си (къдрава е и не искам да развалям къдриците) и в редките случаи, когато го правя съм свикнала да събирам огромни шепи косми. Ефектът беше незабавен и още след първото нанасяне събирах само по 5-10 косъма! А аз използвах само половин ампула (колежката ми - цяла). И двете твърдим, че магически косопадът ни изчезна. Действието трая поне месец и сега отново забелязах, че косата ми се върна към старото си състояние. Най-вероятно е време за втората ампула.

Извод:
Ако използвате конвенционалната козметика и не се страхувате от вредата на съставките - силно препоръчвам!
Ако държите на безвредна ичиста, био козметика - заедно ще потърсим друг продукт, който да отговаря повече на претенциите ни за състав. (Маслото на Wooden spoon с люти чушки стои вече в шкафчето и чака своя ред)

А вашият любим продукт за справяне с косопада кой е?

3 коментара:

  1. Маслото на Wooden spoon с люти чушки е чудесно.Близо година се борих с косопад,но неуспешно!Тази пролет си купих маслото и след 3-4 седмици определено имаше видим резултат.У дома косата ми беше навсякъде,буквално.Лятото бях спряла използването на маслото,но есента косопада се върна.От месец отново залагам на него и определено имам подобрение.Забелязвам също,че от него косата ми расте по-бързо. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам търпение и аз да го пробвам! Явно чистата козметика върши чудеса :)Благодаря ти, че сподели! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. на мен един приятел ми каза за ауриметрия. купува си я от полша и като я употребява 2 пъти седмично ти се пигментира белите косми в обратно към естествения цвят. той се е мазал един месец и бялото беше почнало да става русо.

    ОтговорИзтриване