hunting_for_beauty

Instagram

събота, 26 март 2016 г.

Кратко описание на начина, по който мия четките си за грим

Скоро колежка ме помоли да ѝ разкажа за начина, по който мия четките си. Затова смятам, че колкото и да е писано по темата, няма нищо лошо отново да се драснат няколко реда. Все ще се намери някой, на който да помогна. 
Имам над 50 броя, защото съм мързел (и никога нямам време) и миенето им е така да се каже събитие :)
Когато музата все пак се появи, събирам всичко налично и без пощада отстранявам и най-малката прашинка. Най-мръсните, тези с които нанасям гел очната си линия, потапям в по-височък съд (толкова, че да ги задържа изправени) и сипвам мъничко водичка. Течността не трябва да надвишава свръзката на металната част и дръжката.


Вкарате ли вода в жълтата зона (от снимката), то е много вероятно четката да ви се развали, да се разклати, дървото да се надуе и ако искате да ви служи по-дълго време по-добре внимавайте. Логично е, че ако полеете дръжката водата ще се стече и пак ще отиде в недосегаемата зона. Ако много сте я изцапали, я избършете с някакво тампонче. 

С всякаквите опити от няколко години стигнах до извода, че на мен ми е най-удобно и най-икономично да използвам твърд сапун. Прекрасен е този на Алверде с роза. Мек е и няма опасност да изсуши прекомерно космите. Предпазва от същото и ръцете ми. 

Снимка: интернет

Намокрям главата на четката над течаща вода, с нея направо търкам сапунчето и вече си имам прекрасна, мръсна пяна ;)  За да съм сигурна, че ще изчистя навсякъде използвам тази розова, много известна силиконова "гъбичка" за почистване на лице на ebelin. Имам две. Едната употребявам по предназначение, а другата е за четките. Не си спомням цената, но са много евтини, а в същото време супер удобни и ефикасни. Силно препоръчам да ги потърсите следващия път, когато отидете в DM  (ако все още не сте го направили).


И така... Търкане до забрава.... Много ми е досадно... :/ 
Измивам с хладка вода и повтарям действието, ако се налага. Това най-често се случва при тези, с които нанасям фон дьо тен. При първото измиване е останал продукт в средата.

Супер! Вече четката ми е чиста, но мокра. :)

Изтръсквам я хубаво, след което ѝ помагам с ръка да заеме формата, в която я искам. Тоест на ги оставяйте разперени. Съхненето е препоръчително да се случва в хоризонтална позиция.


И Слава Богу всяко нещо си има край (освен Вселената и това не мога да си го представя...). Идва щастливият момент, в който ми остава само да чакам и да проверявам. По-набитите и обемни четки естествено съхнат по-бавно, а останалите малко по малко отиват на мястото си за съхранение...



Ако някой се сеща да добави нещо по темата, моля да го направи! Ако пък имате въпроси, веднага ще отговоря! :*

Поздрави!

2 коментара:

  1. Аз големите четки не мога да ги измия с това пад-че и го ползвам само за четките за очи.За тези за лице имам една гумена ръкохватка за ресане на домашни любимци (не припадай от смях), която върши идеална работа :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :D :D :D :D Много яко! Супер е, когато човек намери различно приложение на даден предмет. Нямам такава ръкохватка, затова явно ще трябва да продължа да повтарям и потретвам сапунисването на големите четки... :/
      Целувки!!!

      Изтриване