hunting_for_beauty

Instagram

петък, 27 септември 2013 г.

Натурална козметика от Чехия - Botanicus





Запознанството ми с Botanicus започна от Youtube и се доразви до три продукта, които спокойно си почиват в къщи. Надявам се дружинката да се увеличи, но напоследък прекалих с покупките (някои от тях все още пътуват към мен) и се чувствам малко гузно пред себе си.  Пък и чакам да захладнее съвсем, защото в wish list-a са ми по-зимни продукти.


Сапун с банан и йогурт на връв - 110гр
 



Омекотяващ, поддържащ, за суха и деликатна кожа с регулиран РH, подходящ и за деца. Може да се използва както за измиване на тялото, така и на косата. 
 Това заявяват от фирмата.



 





Моето мнение: Основната функция на един сапун естествено е да измива добре. Този със сигурност се справя с тази задача. Идеята за вградена връвчица е много оригинална и удобна в същото време. Винаги може да се закачи и да изсъхне хубаво до следващото ползване. Така ще се изразходи по-икономично. Разпенва се добре. Парченцата банан пък са чудесна атракция за моята 3 годишна дъщеря. Консултантката в магазина ме посъветва, че може да се използва и за лице, след като е разработен и за деца. Пробвах, но резултатът не ми хареса. Може би, защото моята кожа е суха и чувствам "придърпване". Въпреки, че в големите жеги, когато се измиваш и капките пот се появяват след минута, върши добра работа. Аз го пробвах няколко пъти на морето (преди кожата ми да загори). Ароматът му не е силен или напарфюмиран. Дори не се усеща истински банан, а е някак нежно, растително, но приятно. Има и други различни видове, които ако сте пробвали, ще се радвам да разбера, какво е мнението ви.

 Традиционно почистващо брашно от стрити на прах семена на растението Phaseolus Angularis (червен фасул), особено богато на въглехидрати. Има нежно въздействие и е подходящо за всички видове кожа (включително при акне и за суха кожа). Толкова нежно и деликатно почистване трудно ще откриете при други подобни продукти. Неслучайно в Япония е изключително популярно. И действително, след използването на Японските гранули за почистване кожата изглежда като тази на гейша- сияйна, гладка и порцеланова. Гранулите могат да се добавят във всяка козметика, било то лосион, тоалетно мляко или просто да се смеси с малко розова вода. По такъв начин се получава прекрасно почистващо средство. Смесете 1 - 2 супени лъжици с топла вода(или по-горе изброените средства) до получаване на паста, след това нежно втрийте в лицето. Изплакнете с топла вода. Триците да се съхраняват на хладно и сухо място.   




Наистина натурален продукт, в който няма никаква химия. Гранулките са нежни и деликатни. А в същото време много добре почистват кожата. Няма болезнено ексфолиране, а лек абразивен ефект. Аз съм го ползвала с чиста вода или с розова вода, също понякога добавям няколко капки ефирно масло. Много икономично се изразходва. Консистенцията му е като брашно, но когато се докосне до течност се обособяват така приятните топченца.
Така изглежда в сухо състояние
 
След добавянето на вода

Разбъркани с водата. В случая не съм спазвала никакви пропорции



Крем Бохемска лавандула - 110 г



Успокояващ крем - мехлем, който се абсорбира много лесно от кожата. Ефикасен при ужилвания, ухапвания и малки рани. Тъй като е богат на успокояващо лавандулово масло, ефикасeн e при акне и проблемна кожа, ускорява процеса на възстановяване на кожата, което от своя страна помага за бързото зарастване на раните. Може да се прилага често, дори и при най-чувствителна кожа. Използвайте малко количество с нежно масажиране

 


















Отново универсален продукт, който може да се ползва както за лице, така и за тяло. Нанасяла съм го и на мънички рани от падания на дъщеря ми или някакви пъпчици. Дори го използвах веднъж, когато се изгорих на печката. Има съвсем лек охлаждащ ефект. Лавандулата е способна да премахва пъпчици и да възстановява кожата след това. Има антибактериално действие, а в ароматерапията се прилага при нервност, стрес и безсъние. Много хора си я купуват в саксийки, защото прогонва насекомите. Леко се отклоних, но трябваше да докажа колко знам ;) 



Съхранявам крема в хладилника, чиято врата се е превърнала в козметичен щанд. Но може би, вече след като захладня, специално този крем не е нужно да стои там. Опаковката сама по себе си защитава продукта много добре. Не пропуска светлина и това, че не е бурканче спомага за по-хигиеничното ползване. Ароматът му отново е растителен, но в никакъв случай силен и неприятен. Консистенцията му е лека и попива бързо без да оставя неприятен филм.



















Като извод мога да кажа, че това е добра козметика и заслужава внимание. Ако имате възможност, пробвайте!

С безкрайно уважение:
Diana

Няма коментари:

Публикуване на коментар