hunting_for_beauty

Instagram

петък, 25 октомври 2013 г.

В оковите на шопинга


Както всички вас и мен не ме подминава пръскането на пари за козметични продукти, от които реално нямам нужда. Представям ви поредната ми покупка, без която можех да живея... :) Но защо пък не!?
Време на действие: края на септември
Място: всекидневни промоции на strawberrynet.com
Резултат: три броя декоративна козметика
+ преди около десет дни - още един брой

Ето на какво се спря погледът ми:
Cabotine Cristalisme Eau De Toilette
CLINIQUE Cream Shaper For Eyes 

Ultraflesh Shine Box Highlight & Shimmer
LAURA MERCIER Illuminating Stick - Golden Honey Glow
Cabotine Cristalisme Eau De Toilette - Естествено, че нямам претенциите да мога да описвам аромати. Тези, които го правят пък имам чувството, че въобще не говорят за това. Например (измислям си):  С нежното си копринено усещане този парфюм ви пренася на борда на яхта в Средиземно море и пиете коктейл с много мента, чийто аромат се примесва със солените водни капчици. Поднасят ви цитруси, които са обгърнати в шоколад, разтопил се под жарките слънчеви лъчи... и т.н. :) И аз забравям за какво чета, облизвайки се сладко.

За първи път си купих парфюм, който не познавах по никакъв начин. Ръководех се единствено от описанието в сайта. Тъй като за мен не са много важни връхните нотки, които спирам да усещам минути след впръскването по кожата си, се задълбочих повече в сърдечния и базовия аромат. От опит зная, че ми харесва розата присъстваща в парфюмите + принципно мириса на патчули. Нямам идея какви са жасмин Самбак и тубероза, но щом са вид цветя най-вероятно  ухаят добре.
"Кехлибар, мускус, сандалово дърво и ванилия" - всеки един от тези аромати е близък до мен и ми доставя удоволствие.

50мл парфюмна вода с 70% намаление = около 20лв. 
Реших да рискувам и не съжалявам :) 
Усещам сладост, но в никакъв случай натрапчива, а лека. За сравнение с по-известен парфюм мога да дам D'eclat на Lanvin, но някак по-гладка, но гъста... Хайдееее... Минах предела. Гладка и гъста миризма? Хихи...
Дълготраен - от къпане до къпане. Е, не от неделя до неделя... ;)
Опаковката... Важна характеристика за един парфюм, според мен. Лилаво шишенце, което прилепва удобно и лесно се впръсква на желаните места. Много красива капачка (не е стъклена), която се чудя дали не бих могла да използвам за нещо, когато приключа със съдържанието. Гледах веднъж, как се правят големи пръстени точно от такова нещо ;)

CLINIQUE Cream Shaper For Eyes  - 101 Black Diamond
Дали нямам един милион черни моливи, а? Пък и вече не са толкова модерни ;) Колко по-хубаво звучи гел очна линия, каял или пигмент... Ха ха! Наистина е смешна думата пигмент, но това е отделна тема...

Купих този молив само защото е на Clinique, а беше намален наполовина. Искаше ми се да е поне друг цвят, но това беше в промоцията и моята бюти душица не устоя на изкушението.
Светна ми, че е чудесно решение за олекотяване на антоража в дамската ми чанта. Въпреки че Maybelline Гел Очна линия ми издържа през целия ден на окото, винаги е възможно някой да ме залее с вода, да се подхлъзна и да падна в локва, да се разплача зверски или  да се случи нещо друго неочаквано и аз да нямам необходимите продукти, с които да оправя макияжа си ;)

Моето мнение за този молив: най-вече - лек (1,2g), мааалко по труден за нанасяне от гел (и естествено течна) очна линия или пък от всеизвестния Super shock на Avon и е по-скоро тъмно сив от колкото "Черен диамант".
Това е разликата му със Супер Шока.

Относно издръжливостта... В края на деня не беше така наситен. Но го бях нанесла без база (на "голо" око), а клепачите ми се омазняват задоволително след около 5 часа...
Както се вижда, има малки "шимърчета", но са деликатни.
На снимката в ляво съм го размазала нарочно. Остана само брокатчето да присветва.


Това, което ме радва истински е състава му. Според CosDNA химичните съединения в него не са опасни за здравето или поне са в границите на поносимото :)


Ultraflesh Shine Box Highlight & Shimmer - Малка кутийка, пълна с всякакви блещукащи и мъждукащи продукти! :)


Условието е, че всичко вътре може да се ползва почти навсякъде.
"Now every angle is your perfect angle."


Първo ниво - Прахообразна консистенция, нанесена леко по цялото лице дава сатенен и загорял завършек. Ако се постави по-наситено - може да се ползва като бронзант и руж. 


Както се вижда на суоча, цветът е прасковено-розов със златен финиш. Но пак повтарям, че всичко зависи от количеството.  На стайна светлина е по-семпъл, а слънчевата подчертава блясъка.На втория етаж се крият две прозорчета пълни с кремообразна консистенция. Отново розовеещ нюанс със златисти частици и кремав с кремави частици (много е трудно да опишеш блясък, мъка...). Но всичко зависи от ъгъла, през който поглеждаме.... Нанася се лесно. Ползвам ги под веждата, над скулите, над устната, брадичката (понякога) ....


На последния етаж си другаруват две моливчета. Но, тъй като са в "блестящата" кутийка не залагат толкова на пигментация (ех, тази дума), колкото на нежна светлина, идваща не от слънцето, а от самите тях.


На моята светла кожа, аз ги усетих така... Сигурна съм, че и на по-мургави бузки биха стояли Отразимо :)А сега нека видим ефекта на изкуствената светлина:

*За да видите снимките снимките в по-голям размер, кликнете върху тях.

От както притежавам "Бляскавата кутийка" съм забравила за останалите си ружове, хайлайтъри и т.н. Много е удобна и функционална. А фактът, че платих за нея само 17лв (в периода на намалението) ме прави още по-щастлива :)

 Състав:

LAURA MERCIER Illuminating Stick - Golden Honey Glow - Не знам какво се случва напоследък с мен и какви са тези блясъци в покупките ми, но не устоях на изкушението на сайта и веднага поръчах...

Признавам си, взех го само, защото беше намален (13,50лв; оригинална цена 44лв) и исках да пробвам продукт на марката.

Луксозна опаковка. Форма на червило (но по-голямо 8,6гр), което е в плюс, ако искаме по-ясен контур. Лесно се разнася, ако желаем незабележим отенък. Цветът ме стресна, когато го видях в гилзата, но върху кожата се променя и е доста нежен.
Естествено, съставът не е от най-прекрасните и полезните, но аз съм се примирила, че в декоративната козметика няма как да е иначе...

Много дълъг пост стана, но не обичам, когато само се представят продуктите и няма никакви впечатления.
Надявам се, да не съм ви досадила.

С уважвние:
Diana

Няма коментари:

Публикуване на коментар