hunting_for_beauty

Instagram

петък, 31 януари 2014 г.

Mixa Intense Nourishment - интензивно подхранващ крем за ръце


Сред голямото разнообразие от кремчета за ръце,  които притежавам, от известно време в очите ми ярко се откроява интензивно подхранващият на Mixa. Той е предназначен за сухи до много сухи ръце. Активните му съставки са: хидратиращ глицерин и подхранващ алантоин. Изрично на опаковката е упоменато да не се нанася върху лицето.


Опаковка: стандартна тубичка с капаче. Лесно се отваря и затваря.

Цвят: бял,  млечен (с розовеещ подтон, но на кой му пука всъщност?!? :))

Мирис: типично на крем от близкото ми минало. Без капка екзотика, сладкост или каквото и да било друго.  Усещам чистота... Ароматът е слаб и не дразни сетивата ми. Това е прекрасно! Предпочитам все пак да ухая на скъпия си парфюм. Другото хубаво е и че не се задържа дълго. Но аз най-често го нанасям вечер и съответно нямам достатъчно време да го мириша :)


Текстура: сравнително гъста, като балсам,  но се нанася изключително лесно.
Не оставя мазен филм, по-скоро гладко усещане (вероятно заради силикона в състава си).


Действие:  Минимално количество е достатъчно и за двете ръце. Бързо успокоява напрежението, предизвикано от сухотата и усещам кожата си приятна на допир. Обикновено го нанасям преди сън (за да има по-дълго действие) или след като съм чистила с разни дезинфикциращи и агресивни препарати. Помага! Естествено, следващата нощ отново имам нужда от него!.. ;)  Но определено усетих разлика. Вече през деня не  ми трябва толкова голяма хидратация и подхранване както преди...


Състав:  Mixa е медицинска козметика, която излезе от аптеките и се разпространи по щандовете на дрогериите. Признавам си, мързи ме да изпадам в подробности за състава на крема. Има вещества, които не са напълно безвредни, но точно те в случая не ми пречат. (I hate mineral oil!!!) Веднъж разгледах и други продукти на марката (имат и бебешки) и от техния състав не бях очарована. Но поглеждайки в официалния им сайт установих, че имат и БИО серия, която, кога ли и българският потребител ще има възможност да пробва?...


 Предполагам, че и вие вече тествахте Mixa. Какви са вашите впечатления? Препоръчайте!  :о)

2 коментара:

  1. Аз използвам този с 30 процента глицерин и овесено мляко, страхотен е просто! Първият крем, който не позволява на кожата ми да се узсуши и дори след отмиване се усеща.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно! Вчера взех заплата и с колежка имаме намерение да опустошим някоя дрогерия, така че той ще е една от новите ми придобивки! Благодаря! (Веднага го мернах в един от постовете ти ;))

    ОтговорИзтриване