hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 18 януари 2015 г.

Rimmel Day 2 Night mascara



Яд ме е, че съм Мара подробната, но не мога да се спра и ще ви разкажа за запознанството ми с тази спирала...

Оглеждайки щандовете на една от аптеките "Ремедиум" се сетих, че лакочистителят ми на Rimmel е към своя край и реших да го потърся. Не намирайки го, попитах една от консултантките за него, но тя ми каза, че не предлагат продукти на марката. Казах й: Е, здраве да е! Ще го търся другаде. Много е добър, препоръчвам ви го!" А тя: Благодаря! Аз пък ви препоръчвам day 2 night! на същата фирма".. 

Така скоро след това бях в Lilly и грабнах търсения лакочистител. Огледах се още по стелажа, фокусирах промоция на въпросната спирала и моментално думите на момичето отекнаха в съзнанието ми.. Любопитство. Защо ли ми я препоръча?! Беше много мила! Сигурно е било с добри намерения... Взимам я! :)

Действието се случи лятото на 2013та... За онези времена опаковката на този туш ми се стори много интересна и иновативна. 


Изглежда така сякаш е с две четки. Като се развие частта над розовия елемент, марката обещава дължина на миглите, а когато се развие и самия той - обем.


Дефакто се оказва, че четката е една и съща. Просто количеството на туша върху нея е различно.


В ляво е четка, която е предназначена за обем, в дясно е същата четка, но за дължина.

Що се касае до състава:
AQUA/WATER/EAU, PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, COPERNICIA CERIFERA CERA/COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX/CIRE DE CARNAUBA, PVP, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D'ABEILLE, PROPYLENE GLYCOL, TRIBEHENIN, POLYSORBATE 20, STEARIC ACID, ACRYLATES COPOLYMER, PANTHENOL, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYDROXIDE, TALC, ASCORBYL GLUCOSIDE, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER, SERICA /SILK POWDER/POUDRE DE SOIE, RETINYL PALMITATE, ACRYLATES/CARBAMATE COPOLYMER, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, GLYCERIN, HYDROGENATED OLIVE OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, COLLAGEN, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, CERAMIDE 2, HYDROLYZED KERATIN, OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES, SODIUM SULFATE, POTASSIUM SORBATE, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, TOCOPHEROL

Като цяло не е от най-лошите, ако питате мен. Има разни масла, екстракти, колаген... Вярно, че са по-към края в описанието, което значи, че са и в доста малко количество, но все пак това е добре. Съдържанието на парафин не е приятно, но и не ме плаши толкова, тъй като няма как да запуши порите ми ;) Липсват парабени, силикони.


И така... Още първия път, когато пробвах тази спирала останах очарована от функцията за обем. Веднъж - два пъти смених системата и пробвах да удължа миглите си, но ефектът не ми хареса (твърде натурален за моя вкус) и през цялото време ползвах четката, като я вадих с розовата част.  На снимката изглежда, че има някакви влакънца в туша, но огледах внимателно и се оказа, че това не е така.

Колежките ми редовно искат препоръки за продукти, които предстои да си закупят и съответно препоръчах Day 2 Night. Прави супер обем с две движения на четката! За съжаление след ден-два ми беше връчена, аз да си я ползвам. "Не ми харесва! Ползвай я ти!". О, о... Взех я. "Я, да я пробвам и да разбера, защо пък не е доволна?!" - помислих си....

Не обръщайте внимание на червените ми очи. Снимките са след цял ден работа пред компютър...
Още на следващата сутрин с голяма самоувереност взех новата спирала и започнах да нанасям. Останах в потрес! Единственият ефект, който имаше, беше слепване на миглите ми. Наистина нищо друго! Реших, че причината за това е, че все още туша е много нов и съответно течен. 


Не съм се старала много в нанасянето, което всъщност е безкрайно лесно.
Ужасно доволна съм от ефекта и бързината, с която го постигам!



 Мина месец, два, три, пет, осем.... Вече бях готова да се примиря и да изхвърля спиралата с убеждението, че просто не става... Но, о, чудо! Почти година след първото й отваряне тя проработи! Отново имам превъзходна спирала! Направих доста снимки, за да си съставите и вие мнение. 


Снимах и двете очи, за добиете реална представа. Принципно на дясното око миглите ми са по-дълги и по-подредени. Винаги изпитвам леко безпокойство, когато ще гримирам лявото :) Но с тази спирала дори и лявото ми око изглежда супер ;)

Често не нанасям спирала при частта към носа. Наблягам на външния ъгъл на окото.
Не е нужно да се чака много между нанасянето на двата слоя. Докато снимах, първият засъхна изцяло и после не успях да оправя минималните слепвания. 


 Принципно почти не слагам туш на долните мигли. Очите ми изглеждат твърде големи...


Изводът от казаното до тук... Тази спирала е най-добра, когато е на промоция! Явно срокът й изтича и всъщност точно тогава пък е със супер консистенция.

Някой от вас да я е пробвал? На промоция ли я купихте или не? ;)

Сърдечни поздрави и до скоро!

12 коментара:

  1. Много интересно ревю.. По принцип харесвам марката,но не съм пробвала техни спирали..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Аз съм пробвала и една друга (Volume Flash Black Extreme), но тя не предизвика, кой знае какъв интерес у мен. :)

      Изтриване
  2. Почти всяка спирала, която ползвам, стои много по-добре 1-2 месеца, след като съм я купила. В началото някои са много течни и не придават никакъв обем. Тази имам чувството, че не съм я виждала досега по магазините. Но ще я пробвам като изхабя моите. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, съгласна съм. На тази обаче и трябваше доста повече време, за да се държи добре :) Опасявам се, че тъй като са по-стар модел, може и да са ги поскрили. Но до скоро ги мярках...

      Изтриване
  3. Изглежда страхотно на очите ти :)) Лично аз съм имала досег само с една спирала на марката и беше катастрофално, затова ги отбягвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Да, както съм се изцъклила, за да наблегна на миглите... :D Да не ти е била много течна спиралата? ;)

      Изтриване
  4. Използвала съм една от спиралите на Rimmel, но нямам спомен за името, само помня че не ми хареса, но тази изглежда много добре. Наистина на спиралите им трябва малко време да "отлежат" за да разгърнат потенциала си :) Много хубаво ревю.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май никой няма любимци - спирали сред Римел. Единствено аз :) Но втората доста я чаках да "отлежи", че и да "втаса"... :D Много ти благодаря за комплимента!

      Изтриване
  5. Преди година и нещо си взех същата на промоцията.. при мен четката за удължаване правеше страхотен обем без изобщо да си личи, че имам спирала.. и само нея ползвах.. другата беше фрапиращо ужасна. А то къде била магията.. да я уставиш да узрее. :D Супер ти седи! И определено от сега нататък никакво хвърляне на пресни спирали. :D :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хи хи! Не се отказвай в чакането, освен ако съвсем не изсъхне и до тогава нищо не се е променило. :D

      Изтриване
  6. Много хубаво ревю :)
    Аз имам Scandal Eyes Rocking Curves със S-образна четка и много си я обичам.
    И да....купувала съм я от промоция ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе хе! Промоциите са важно нещо! ;) Винаги съм се чудила, дали тази четка не е малко неудобна?...
      Благодаря! :)

      Изтриване