hunting_for_beauty

Instagram

събота, 14 юли 2018 г.

Слънцезащита от Alba Botanica

Здравей, лято! Здравей, слънце! Здравей, море! Здравейте и на вас, които се спряхте тук и решихте да надникнете в блога!

За съжаление моята почивка свърши, но се надявам да имам още възможности до края на лятото. Надявам се и при вас да е така! Или поне да ви предстои някакво вълнуващо, лятно пътуване!
За моя престой на плажа тази година избрах да защитя кожата на цялото семейство от вредните лъчи с продуктите на Alba Botanica.  Дойде време и да изкажа впечатленията си...


Както се вижда, опаковките изглеждат много удобни, имат заключващ механизъм и няма вероятност да ви се изцапа някой багаж, докато ги пренасяте. Описаното количество е 177мл.

 
Аз избрах един детски слънцезащитен спрей с SPF 50 и един за възрастни с SPF 35. Те не съдържат оксибензон, октиноксат, PABA, нано частици, както повечето на пазара. Биоразградими са, природосъобразни и не влияят на кораловите рифове. Не са тествани върху животни. Подходящи са за вегетарианци. Имат водоустойчивост 80 минути. Повече информация и пълния състав може да видите на сайта https://naturalcare.bg


Детският спрей предизвика огромно учудване в мен. От него излизаше единствено прозрачна течност, съответно се разнасяше с лекота. Долавях вътре масла, които не оставаха върху кожата неприятно, а попиваха за минути, като я правеха хидратирана. Направо не ми се вярваше, че ще успее да предпази от слънцето, но удивлението ми беше огромно, когато видях разликата на местата, където не бях сложила продукт, заради бързането и нетърпението на детето. Усещах сладникав аромат и не ви препоръчвам да го нанасяте в затворени помещения, от опасност за вдишване. Аз използвах верандата на стаята. При по-силен вятър ми беше трудно да уцеля желаната зона, но не е болка за умиране. 


Спреят за възрастни е без аромат. Трябва хубаво да се разклати и след това дори и дете може да го нанесе.


Той е на минерална основа и както обичайно съм свикнала е с бял цвят.


Хубаво е да се впръсква от по-далечно разстояние, за да може да обхване по-голяма част от кожата. 


Разбира се, бели следи остават, но аз съм свикнала с това и не ми пречи. Появи се друг проблем...


На втория, третия ден от плажната ми история спреят спря да работи. Тръсках, клатих, шейквах и какво ли още не... Спря да излиза продукт от него, а си беше пълен.


Сякаш частиците са се слепили една за друга. Друсам го и усещам нещо твърдо, което се опира в стените на бутилката.  Много жалко... Разочаровах се и не бих го спестила да ви го разкажа. Може аз да съм попаднала на бъгава и дефектна бутилка, но определено е неприятно да останеш в началото на почивката си без слънцезащита. Добре, че беше детският спрей и трима го изхабихме до 10 (последен) ден от престоя си. 


Като цяло не знам какво да си мисля... Може би щях да бъда доволна от двата спрея, но сега ви казвам да си имате едно наум..
Продуктите са ми предоставени за проба от Naturalcare, но мнението ми остава неповлияно от това.
Ако някой има опит със слънцезащитата на Alba Botanica, ще помоля да каже дали е имал подобни проблеми, както и цялостните си впечатления от нея.

Пожелавам ви слънце и мечти!
Hunting for beauty

Няма коментари:

Публикуване на коментар