hunting_for_beauty

Instagram

събота, 22 август 2015 г.

BEAUTY BAY the Collection - Blending Sponge


Нанасянето на цветната основата върху лицето е изключително важна за общия изглед на макияжа. Освен различните видове тонални кремове, ВВ-та, СС-та, DD-та и така до края на латинската азбука от голямо значение за перфектно изглеждаща кожа са и средствата, с които ги нанасяме.
Този пост е посветен на един дребосък, който е копие на всеизвестния Beauty blender - вълшебната гъбичка, която скочи много високо в класациите на "големи" и "малки" влогъри и блогъри... За съжаление тя има един недостатък и той е цената ѝ. Затова много от останалите козметични брандове направиха собствени, по-евтини версии. Много от женското съсловие не се изкуши, но пък и много попаднахме в техния капан. :)
И така моят вариант е:

BEAUTY BAY the Collection 


Гъбичката е закупена от интернет миналата година на цена £4.12, а сега вече е намалена на €3.60 (оригиналът струва $20.00) Има избор за различни цветове. Аз избрах Fuchsia pink. Помещава се в приятна опаковка, на която е написан и начина на използване.
Допълвам, ако не сте разбрали, че не съм имала "жив" досег с Оригинала и разсъжденията ми ще са на база лично мнение за този продукт, а не сравнение....


От най-широката си част по височина гъбката е дълга 5 см. Изглежда доста плътна и стегната на пипане.


Според инструкциите на BeautyBay.com след старателно напояване с вода тя увеличава почти двойно размера си и става по-мекичка.


Поставена по същия начин до линийката, блендерчето увеличи размера си със сантиметър и поомекна, но за съжаления смятам, че не  достатъчно. При потупващите движения, с които би следвало да се работи, я чувствам леко некомфортно. Сякаш се бия. Ха ха! Както и да е. Все пак поне не ми боцка и дращи ;)


В сайта пише, че не е използван латекс за направата ѝ (както и при Оригинала), но никъде не видях, какъв е всъщност този материал.


Като цяло често е важен резултатът, а не средствата за постигането му. Финишът, който получавам на лицето си е като този с любимата ми плоска Sigma F80. Времето за нанасяне обаче е по-дълго с блендера. Някак си с тези потупващи движения и тази малка повърхност се всичко става по-бавно, а и има вероятност от леки пропуски. Трябва да отчетем и фактът, че малките порички попиват известно количество от тоналния крем. От BeautyBay.com уверяват, че работи по-добре с по-гъсти консистенции, а аз предпочитам леките и течни ФДТ-и. Явно заради това с коректорите ми и други подобни тази гъбичка си пасна идеално. Пише, че може да се използва и с прахообразни продукти, но аз не вярвам в тази ѝ мисия...

цена + резултат = защо не :)

Споделете бихте ли си купили такава гъбичка? А оригиналната? Може би вече я притежавате? Какво е мнението ви?

Поздравявам ви и тъй като всеки докоснал се до това място наречено "Hunting for beauty" ми става изключително мил, съм решила да изненадам приятно някой от вас. Но повече за това очаквайте в близките публикации... :)

The Huntress

5 коментара:

  1. Аз си взе една на Сепфора,може да си я мяркала в блога и съм сравнително доволна,но при следващото ми 20% в Сепфора ще си взема Бюти блендъра тук е към 16 евро. :) Определено мисля,че си заслужава да се опита :) Искаммм изненада и да е всичко green <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сефорските май са едни от най-добрите имитации. Така поне бях чела някъде. Ще следя с интерес сравнението ти после с Оригинала... :)
      Да. Изненадата ще е грийн и от сърце ;) Но повече няма да издавам! :P

      Изтриване
    2. Аз имам такъв блендер на Сефора и съм много доволна :) Но и никога не съм го потапяла във вода преди употреба! Нищо такова не пишеше в инструкциите...:*

      Изтриване
    3. Ти ме разби :) Пробвай двата варианта (мокър и сух) и ако обичаш сподели тук :)

      Изтриване
  2. Пробвах с такава гъбка, не помня на коя марка вече (не е Оригиналът), но след няколко опита остана да прашасва в някой шкаф.При мен правеше съвсем леко покритие дори с плътни фдт-и и ми се струваше много по-трудоемко да я ползвам и почиствам спрямо четките.
    Усещането сякаш се "бия" също не ми хареса и на мен :D

    ОтговорИзтриване