hunting_for_beauty

Instagram

събота, 26 декември 2015 г.

... и моите ТОП 5 за 2015 година



Прекрасно е, че отново дойде времето за този пост... I'm lovin' it! Докато течеше 2015та постоянно си казвах: "Ето този или онзи продукт заслужава да влезе в петорката най-добри..." Когато обаче ножът опря до кокъла и трябваше да седна да го напиша, всъщност доста от останалите любимци по една или друга причина не успяха да се класират. Не защото не са добри, а защото са например специално за суха кожа или къдрава коса.... А на мен ми се иска 5-те представени продукта да стават за всяка една от вас. Смятам, че намерих the top of the top - био, различни по характер и действие, не са и безбожно скъпи, а са съвършени :) 

1. Без повече да ви губя времето ви представям най-добрата био спирала, която съм пробвала до сега. И това е спиралата на:

AVRIL 


Френският бранд е смесил в точни пропорции органични масла от марула, жожоба, слънчогледови семена, флорален екстракт от орхидея, плодова вода от малини и всякакви други разкошотии. Спиралата съвсем спокойно може да пребори и най-луксозните си и скъпи посестрими. 


С класическата ѝ спираловидна четка нанасянето е лесно и приятно. Ефектът е зашеметяващо добър и супер обемен ;) Действието е дълготрайно, а огромният плюс е, че докато краси миглите, тя ги и подхранва. 
На българския пазар е с цена около 16-17лв и аз с удоволствие ще ги дам и следващия път. 


2. Всеки има нужда от почистване на мъртвия слой кожа както на тялото така и на лицето. Първо място от всички скрабове използвани не само тази година, но и от момента, в който съм се докоснала до такъв продукт се пада на:

BIOFFICINA TOSCANA  


За италианския бранд чух през изминалата година, но той бързо се превърна в доверен любимец. Специално този скраб е от последните техни продукти излезли на пазара и моментално стана хит. В направата му са вложени микрогранули от малини и боровинки с различна големина. Добавените към тях екстракти от био мента и лимон гарантират отлично почистване и подхранване дори на най-нежната кожа.


Нямам представа как, но така са улучили точната големина, брой и твърдост на частиците вътре, че те нито са безлично нежни, нито са абсурдно груби. Не усещам дращене, а нескромно приятно усещане, сякаш съм заплатила за най-скъпия масаж. Има ли смисъл да ви разказвам за деликатния, натурален, свеж, сладък, вкусен мирис? ;) Наподобява ми йогурт с горски плодове и го пробвах. Ха ха! Е, не става за ядене. ;) Всъщност дори не е сладък. :D
Заслужава 30-те си лева цена, защото всъщност е и много икономичен. 

3. Следва да ви разкажа за продукт, който реши един огромен проблем. Винаги съм се притеснявала да използвам конвенционалните дезодоранти или антиперспиранти против изпотяване, заради алуминия използван в тях. Био вариантите, които са ми попадали досега не бяха достатъчно силни и на моменти не успяваха да ме предпазят. Но ето че решението пристигна от не толкова далечната Германия. Става въпрос за 

Dr. Hauschka


Брандът се развива от далечната 1935та, на което вярвам напълно, защото скоро четох неизвестни факти за Хитлер и бях впечатлена, че е отпускал пари за проучвания върху козметика, която да е чиста и eco-friendly. Може би точно "нашият доктор" е спечелил  "конкурса". ;) Личи си, че продуктите на марката са дълго обмисляни. За толкова години съществуване асортиментът им всъщност не е много голям, но всичко, което съм пробвала ме е впечатлило. И така, без да се отклонявам повече, преминавам към целта...


С външност на стандартен рол-он, но с душа на силен воин! Защитава през целия ден. Не позволява развитие на бактериите. Има освежаващ, нежен мирис на билков букет и малко мента. Не оставя петна по дрехите. Вие да се сещате за още нещо, което ви е нужно? Аз не.
Напълно заслужава 8,25 €, които платих.

 
4. A една от кутиите на Good box ме срещна с 

Lavilin Bio Balance


Това е интимен гел-дезодорант, който успокоява раздразнения, предотвратява появата на неприятна миризма, балансира тонуса и влажността на кожата. Пробиотичен комплекс в състава му подсилва естествения имунитет. С pH до 4.5. Подходящ е и за мъже, и за жени.


Още с първото нанасяне (от тестера) се уверих в гореизброените му качества и много скоро си взех пълноразмерния продукт - цели 300мл. Често ми се е случвало преди появата на месечната менструация (неудобно ми е да го казвам, но си е факт) да усещам раздразнение в интимната област. Явно имунитетът ми по това време спада и лошите бактерии, които живеят във всеки един от нас надделяват над добрите. Затова и се притеснявах да използвам какъвто и да е интимен гел. Защото ако успее да убие въпросните лоши бактерии, защо да не може да убие и добрите? Но Lavilin ме кара да се чувствам сигурна, че това няма да се случи и в същото време наистина усещам разлика от "преди" и "след" като го имам. 
Цената му е около 22лв, а е безкрайно икономичен.


5.
Weleda


Смятам, че Weleda няма нужда от представяне. Фирмата отдавна е стъпила на нашия пазар, а аз винаги съм оставала доволна от всичко нейно до което съм се докосвала. Снимката горе е на душ гела с бадем, който е божествен, но сега няма да става дума за него... :) Просто продуктът, който искам да ви представя свърши и по невнимание след като написах поста за последните празни опаковки го изхвърлих. 
Някъде по това време миналата година представителите на марката се свързаха с мен и ми дадоха една вълшебна тубичка. Тогава нямах ни най-малка представа, колко много ще я заобичам!... Да... Отново става въпрос за всеизвестния Skin Food :) 
Не искам да съм многословна, затова ще кажа само, че този крем може да "захрани" всяка част от тялото (+лицето). Използвах го дори и при проблеми с околоочния контур (не знам екзема ли беше или някаква алергия). Смятам, че винаги трябва да присъства в SOS арсенала. Помага за абсолютно всичко! И тъй като утре ще премина границата на България, мисля да го потърся из някой европейски град.
Вижте пълното ми мнение за него в този пост: За Weleda...


Ето че приключих... Заставам зад всяка дума изречена за по-горните продукти, които смятам, че биха били от полза за всеки. Е, изключвам спиралата. Но пък ако някой мъж обича да се гримира ще е от полза и за него ;)


Сърдечни поздрави от мен!
А аз се втурвам да ловувам. Кои ли ще са фаворитите за 2016? :)

Ако са ви интересни такива постове в блога може да намерите още два:
Hunting for beauty: ... и моите ТОП 5 за 2013 година
Hunting for beauty: ... и моите ТОП 5 за 2014 година

7 коментара:

  1. Страхотен пост, Дидка! Много искам да опитам и аз нещо на BIOFFICINA TOSCANA, а пък на skin food-a на Weleda от кога му се каня ... Сега съм взела да опитам серията им с шипка- очния и дневния, та ще видим.
    Искам и очния лифтинг гел на The organic pharmacy, за който ме запали едно ревю на Mymakeup2013 ... абе колкото повече чета, толкова повече ми идва акъла :)))
    А този рол-он колко време те изкарва?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че все повече се запалваш по чистата козметика! :)
      Рол-он - чето ми изкарва по цял ден.... Е, понякога може да не ми издържи на забързаното темпо, но му е простено. Разликата е видима с останалите био, които съм използвала.
      <3

      Изтриване
  2. Честита Нова година, синеока красота! <3
    Как си я написала тази публикация не знам, но направо ми се иска да купя от всичко.Най-вече скраба и спиралата! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щастлива и много успешна да ти е, прекрасна пантерке! :)
      Искрено се надявам да съм въздействала, защото продуктите ме впечатлиха много и вярвам, че няма да разочароват никой. :) Спиралата след цял ден носене вчера + пътуване със самолет (което е супер ужасно нещо за мен), припотяване и насълзяване на очите от страх и паника (Ха ха) беше оставила под очите ми две минимални изсипани точици... А и да не пропусна - забравих, че съм с грим и си потърках едното око :D
      :* :* :*

      Изтриване
  3. Здравейте ,прекрасен пост!!!Бих искала да Ви попитам- рол-она на Dr. Hauschka от къде сте го купили за 8.25E??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет! Мого благодаря! :)
      За съжаление е малко по-трудно да се намери рол-ончето на тази цена. Купих го от един немски сайт. http://www.sonnen-apotheke-shop.de/product?product_id=724052 Направих доста голяма поръчка и така доставката излезе без пари. Оферта е, ако успеете да намерите съмишленици и заедно си купите няколко продукта.
      Скоро ще направя ревю и на останалите неща, които взех. Може да е полезно за някой... :)
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Благодаря Ви за отговора.С нетърпение ще чакам ревюто и за другите продукти....

    ОтговорИзтриване