hunting_for_beauty

Instagram

петък, 26 февруари 2016 г.

That's all folks! - Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки part 14


Привет, приятелчета! 
Време е да споделя впечатленията си от поредните привършили продукти. 
Питам се, защо винаги така ми се получава, че след като направя снимките и докато стартирам с писането, неимоверно се появяват нови празни опаковки? В някакъв омагьосан кръг съм. Никога не оставам "на чисто" :) Но както и да е. Няма да ви се оплаквам, а започвам да разказвам...

Lavera - шампоан с бадемово мляко
(за чувствителен скалп и коса)




Много добри впечатления остави у мен този шампоан. Изключително деликатен, мек, ухаещ приятно... Почистваше добре, като в същото време не изсушаваше скалпа ми. Много често съм си мислила, че дори след използването му не е нужно да минавам с балсам... Понякога получавам пърхот, заради сухост, но никога след него. С огромно удоволствие бих го купила отново, но заради разнообразието на пазара, а и заради това, че имам вкъщи много други за сега ще се спра.

House of Mistry - шампоан и балсам 
с алое вера гел, масло от жожоба


Превъзходен дует както за мен, така и за дъщеря ми, която има съвсем различен тип коса. Наистина e за "мало и голямо". :) 
Шампоанът почиства без да лишава косъма от естествено съдържащите се масла и премахва заплитанията.
Балсамът подсилва и заздравява косата, възстановява естествения блясък на косъма. Оставя прекрасен аромат за много дълго време (2 дни).
Препоръчвам!





HerCut - шампоан за къдрава коса (нормална към суха) - не съдържа сулфати (всъщност както всички изброени тук) и е нежен към скалпа, а в същото време го измиваше мнооого добре. Даже, за всеки случай избягвах да го използвам няколко пъти подред. Най-често посягах към него след маслени маски или при по-дълго немита коса ;) Почти няма аромат. Правеше косата ми жива и обемна.

Quilibra - деликатен душ гел с 15% алое вера. Като цяло съм доволна - прави лека, ефирна пяна, почиства и не оставя кожата ми суха. 

Тези два предполагам, че никога вече няма да купя. Не защото ме разочароваха с нещо, а защото не ме впечатлиха с нищо :) Ха ха




Biovera - преди доста време Галя (Mymakeup2013) ми го подари и аз, глупачката го сложих там, където държа мини сайз продуктите си и забравих за него.... Съответно, когато за Коледните празници пътувах, реших да го взема с мен, въпреки че по мириса мисля, че вече се беше развалил... :( Все пак запуших нос и го пробвах. :) Оказа се, че подхрани много добре косата ми, но това (на мен не ми пречи) премахна леко обема. За съжаление усещах гранясалите масла и след като се изсуших. С радост бих пробвала нов, читав продукт на марката :)

Lavera скраб за лице - с гинко и перли от жожоба.


Честно казано така и не останах възхитена от този продукт. А след като го сравних със скраба за лице на Biofficina Toscana (ревюто за него вижте ТУК) съвсем ми падна в очите. Ок, измива, не е от най-изсушаващите, мирише свежо, но гранулираните частички са твърде малко и се разбягват по лицето. Ако случайно успея да хвана някоя, то тя  по-скоро дращи неприятно, отколкото да полира кожата. Вижте любимия ми скраб и в поста: ... и моите ТОП 5 за 2015 година

От изхабените продукти, които държа в банята са още и тези две пасти за зъби...



Urtekram - детска паста за зъби - разработена е на базата на механично събран и пулверизиран варовик. Има и много масла и екстракти, както и копър, който е завладял по-голямата част от аромата ѝ. Не съдържа флуор, на което много държа, тъй като дъщеря ми все още понякога поглъща пастата си в процеса на миене... На два пъти се обърквах и без да исках използвах този Urtekram за себе си :) Ха ха! Разбира се, след известно време се усещах, че не е моята паста, но пък така най-сигурно мога да заявя, че наистина оставя усещане за чистота и свежест. В момента имаме други марки, но с удоволствие бих я купила отново.

Bioplante - успя да застане рамо до рамо с отличника в личната ми класация, пастата за зъби на Logona с мента.
Активните съставки на Bioplante са:
Ирландски мъх (червено водорасло) - съдържа йод и антиоксиданти. Има антисептично и антимикробно действие. Съдържа още витамини А, В, С, D, протеини, калций, селен, цинк, форсфор, манган, магнезий, аминокиселини, пектин;
Алое Вера - с успокояващо и антисептично действие;
Екстракт от Стевия - с антибактериално действие. Натурален подсладител 100% растителен без захар. Подходящ за Диабетици. Повлиява добре високото кръвно налягане при вътрешна употреба и съответно кървенето на венците при външна.
Масло от Мента (изключително важно за мен :) ) - със силно антибактериално и противовъзпалително действие. Премахва плаката и освежава дъха.
Пастата е подходяща за диабетици.
Не съдържа Флуор, захар, аспартам!
Има максимален натурален състав. Сертифициран продукт е.
Всички продукти на Bioplante са натурални и не съдържат петрохимикали, пенители, флуор, парабени, силикони, ГМО, оцветители, PEG.
Единствената ми забележка е, че е почти двойно по-скъпа от тази на Logodent.
Пробвали сме и детския вариант, който също се прие много добре. Вижте ТУК



Freyaluna - успокояващ тоник за чувствителна кожа. Течността е с плътна консистенция, което предполагам се дължи на гела от алое вера, защото няма от какво друго ;). Съставът му не е със сложни и дълги съединения, а от ефективната комбинация от розова вода, алое вера, лайка и розово масло. Действа освежаващо, тонизиращо, и много добре почистващо. Не съдържа алкохол и е идеалният хидратиращ тоник за чувствителна кожа. Изпитах истинска наслада от използването му. :) Виждате, че съм го купила повече от двойно по-евтино, така че удоволствието беше още по-голямо;)
Предупреждавам ви, че например на Галя (за кой ли път я споменавам ;) ) не ѝ допаднаха продуктите на фирмата, но нейните бяха за мазна кожа. Причините може да са всякакви, но така или иначе аз пък съм възхитена от моята тъмна, стъклена бутилчица




Nonique - крем за очи Anti Aging. Подробно ревю за него правих в началото на януари и то е ТУК Като цяло е едно добро, дневно кремче със супер приятен аромат! :)



Хлип, хлип, сълзички и мъкаа.... Не, те не са защото свърши спиралата на Alverde, която е нищо специално, а заради тази на Avril, която ме възхити от първо нанасяне... Безумно влюбена съм в нея!!! Ухажва миглите и ги прави откровенно кукленски... Много жалко, че вече не е налична в zoya.bg и май ще трябва да я търся на други места, но нямам намерение да оставам вече без нея. 


Alverde (вляво) е спирала за дължина и оставя мигличките добре разделени и им осигурява цвят.
Avril (вдясно) създава обем, дължина и ги разделя. Следващо нанасяне удвоява този ефект.


И последният до до дъно изхабен продукт е балсамчето на Burt's Bees с екстракт от нар. Голяма любов ми е този нар, ей! Защо толкова ми харесва този Burt's Bees освен заради мириса ли? Ами, защото хидратира устните, не им тежи, не е твърде сух, не е твърде омазняващ, предпазва и е 100% натурален. Ако имате възможност, не се чудете, а веднага си го вземете :) Моята нова опаковка е с Витамин Е и мента. Още не съм го отворила, защото имам и други за доизхабяване, така че все още не мога да дам отзиви и за него.


Това беше от мен за сега. Много ми е приятно да общувам с вас, така че бързо напишете всичко, което ви дойде наум, докато четохте този пост!

Прегръдки!

4 коментара:

  1. Чудесен пост,шампоана на Lavera ме заинтригува и не знам защо,но аз не съм го пробвала :))
    Ах,Аврил и моята е на свършване,но имам Хаушка,която засега се представя отлично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, половинке! :) Ще очаквам окончателните ти отзиви за Хаушка :) Ако пробваш Лавера, мисля, че няма да съжаляваш.
      Целувки!

      Изтриване
  2. Боже, как ги изхабявате тези продукти, аз не мога особено напоследък и това е.Чак ти завиждам :D
    На тези балсами за устни винаги се чудя и никога не смея да взема - явно трябва да се престраша.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо... Тези продукти не са от месец... Когато се насъберат, тогава пиша за тях. :) А балсамчето е малко магьосниче! И аз много бях слушала за него, но някак не ми беше приоритет. През изминалата година обаче детето много страдаше от напукани устни и двете с нея изпробвахме голямо количество. Този беше най-най-добрия. Сега се замислям, че по някакво глупаво невнимание изпуснах да го вкарам в любимците за 2015та...
      <3 <3 <3

      Изтриване