hunting_for_beauty

Instagram

събота, 26 октомври 2013 г.

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 1



Едно бързо ревю на продуктите, които се разделят с мен бавно, но славно... Някои от тях може би ще купя отново, други - твърдо нье! :) Ще бъде в две части, защото се оказа, че списъкът е твърде дълъг.


1. L'occitane - Angelica Exfoliating Gel

Абсолютно безразборно ще номерирам, но няма да скрия, че съм наистина влюбена в този ексфолиант. Просто все ми е жал да дам 40-50лв за нещо, което ще стои минутка на лицето ми и ще отмия с хладка водичка. Но това не ми пречи вече втори път да си взимам тестерче за "проба" ;). Усещането при използването му е наистина нежно и деликатно, а в същото време почиства и не оставя кожата ми дехидратирана. Изразходвах го икономично, т.е. в моментите, в които исках да се поглезя. Кой знае? Може следващия път, когато отида в магазина да развържа кесията повече :)


Малките му прозрачни гранулки с естествен произход подобряват кръвообращението, премахват замърсяванията и доставят невероятно приятно усещане...
Ако имате чувствителна или суха кожа, ще заобичате този ексфолиант! Той е толкова нежен и хидратира кожата в същото време...


2. L'OREAL Proffesionnel - балсам за обем

Купих го заедно с шампоана (0,5л) от същата серия. Да, мога да кажа, че изпълнява задачата си, но аз не съм голям критерий, защото имам къдрава/чуплива коса и получаването на обем при мен, не е голям проблем.


Парабените в случая не ме притесняват











Няма да повторя покупката си, защото намразих братчето му - шампоана , който така изсуши скалпа ми, че получих пърхут. Вече го използвам в много редки случаи, най-вече след маски с масла...


В този блог ще показвам от време на време и детски "бюти" продукти. :)
3. NENEDENT - детска паста за зъби


Най-важното е, че не съдържа флуор, защото малкото ми момиченце, все още не се е научило, да не поглъща пяната, която се образува при миенето на зъбки...
Има сладникав, но свеж вкус.



4. WELEDA - детска паста за зъби

Фирмата производител е профилирана към био продукция. Нещо, което попада в устната кухина, трябва да е с възможно най-малко вредни вещества. Притеснявах се, че ще има лош вкус, но всъщност е приятно ментово гелче.


Вече съм купила друга паста за зъби от руски производител. Може би, когато я изхабим и ако нямам друг избор ще се върна отново към Weleda. Добра опция за нашите дечица.


5. Organic surge - гел за околоочния контур


Продукт, който прекара живота си в хладилника ми. Заради органичния му състав се притеснявах да го оставя лятото на "самоконтрол". А и по този начин, когато го нанасях сутрин, освежаващият му ефект се засилваше.

Гел, който намалява подпухналостта (аз нямам принципно такива симптоми, но често си недоспивам) и подмладява нежната кожа около очите. Смятам, че е идеален за старт на деня и няма възрастови ограничения. Не предизвиква никакво дразнене. Чудесна основа за грим.

ТУК съм разказала по-подробно за опита си с него, както и с други продукти на Organic surge.



6. SKEYNDOR Aquatherm - хидратиращ крем

Съжалявам за мърлявата опаковка, но тази кутийка се разходи лятото до Черно море, Гърция и Словакия.                Явно пътят не ѝ понесе много ;)

Испанската SKEYNDOR е класирана сред 15-те най-известни професионални козметични марки в света. Както се сещате купих кремчето от козметично студио.


Наистина хидратира, има лека текстура, попива бързо. Съответно беше идеален за лятото, но и сега (ако не беше свършил) бих го ползвала за дневен крем. Притежава много лек и приятен аромат на... крем :)







7. Арганово масло


Произведено в Мароко (страна, където аргановото масло се употребява дори и в кухнята), сертифициранo от ECOCERT и използвано от мен постоянно.

Основната му функция, на която заложих беше подхранването. Най-вече го нанасям на околоочния контур (пък и на цялото лице) нощтно време. На сутринта е попило напълно и кожата ми изглежда "напита и прехранена", поела от живителните сили на това течно злато.

За съжаление, скоро ще трябва да се разделим, тъй като на дъното се получи някаква утайка, след като реших, че и то трябва да "живее" в хладилника. Може би, ако успея да го прецедя по някакъв начин ще си другаруваме още малко. Ако - не, задължително ще му взема заместник. Оправдана е голямата му слава!


Следва продължение...

Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки + мнение PART 2

2 коментара:

  1. Би ли казала каква е цената на SKEYNDOR Aquatherm и от къде? :)
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей! За съжаление спомените за цената на крема са ми доста избледнели. Това, което зная със сигурност е, че беше под 50лв. Купих го от козметично студио на Витошка (до НДК), но в края на миналата година получих мейл от тях, че го затварят. Бяха написали координатите на ново студио, където мога да открия същата козметичка, но това не гарантира, че в новото ще има тази козметика. (Ако държиш ще ти дам адреса им))Скоро я видях в друг салон, но и той затвори врати. Ха ха! Skeyndor урочасва салони! Съжалявам, че не успях да помогна повече... Поздрави!

    ОтговорИзтриване