hunting_for_beauty

Instagram

петък, 3 януари 2014 г.

... и моите ТОП 5 за 2013 година

Когато реших да се огледам за козметика, която съм ползвала постоянно (или почти постоянно) и е фаворит за изминалата година, бройката нарасна неимоверно много и се "изгубих в превода". За това си поставих задачата да избера най сред най-добрите ми открития. Кратките и ясни постове ме привличат повече, а до сега на мен трудно ми се получават такива.

И така... Няма да ги подреждам като класация, а просто ще ги изброя. Това, че някой ще се окаже първи, а друг - последен, няма да означава, че го харесвам по-малко.

Напоследък я срещам в доста постове, а в момента, когато аз трябваше да решавам, не срещнах нито едно мнение. За това при избора ми помогна gossmakeupartist. Избрах най-евтиния и достъпен вариант от списъка му и не съжалих.
Maybelline

Eye Studio® Lasting Drama™ Gel Eyeliner In Blackest Black


ОПАКОВКА - малко стъклено бурканче с метална капачка. За съжаление ме дразни фактът, че масивното стъкло я прави тежка за и без това пълната ми с тухли дамска чанта. Но по-късно установих, че дори не ми е нужно да я нося с мен. :)
За мен беше бонус и това, че идва с четчица, която честно казано ползвах, когато всички други бяха мръсни. Не, че не е удобна, но съм свикнала с четка скосена само в единия край.  


ТЕКСТУРА - Изключително непрозрачен гел, богато черно, което се постига с минимални усилия. Нужно е съвсем леко топване на върха на четката и перфектната, гладка линия е готова да изрази окото ви.

ТРАЙНОСТ -  През целия ден! Често зная, че не мога да разчитам на издръжливостта на сенките си, но съм сигурна, че очната ми линия ще остане на мястото си до момента, в който не реша аз самата да я премахна (по обичайния начин, без да е нужен по-силен демакиант или нещо подобно). За първи път ползвам продукт, който не помръдва и от водната линия на окото ми, а в същото време се нанася безкрайно лесно и без никакво дразнене.

Ако пък предпочитате линията да е опушена, според мен имате достатъчно време и за това, преди да е засъхнала напълно върху клепача.


♥  След поредното разследване из бюти блоговете (вкл. и БГ :) ) реших да заложа на


ОПАКОВКА - Издължена пластмасова (имитация на стъкло) бутилчица. Накрайникът - помпа я прави много удобна за ползване. Не позволява бързото засъхване на продукта.


ТЕКСТУРА - Нежна, фина кремообразна към течна текстура със слаб приятен аромат. Не случайно присъства и думата "серум" в наименованието, защото това е по-леката версия на оригиналния фон дьо тен. Тоест не е така плътна и покритието, което осигурява е по-малко. Но в същото време придава сияние и лицето ви не изглежда уморено и недоспало. ;) Най-важното!!! има естествен завършек, без маска ефект! :)

СЪСТАВ - Ето още нещо, което наклони везните към Bourjois. Богата на витамини плодова терапия, включваща във формулата си личи, годжи бери и нар. Хипоалергенен, позволява на кожата да диша, важно усещане за мен. Естествено не е био или нещо подобно, пълен е със силикони, но кожата ми го понася добре.

ТРАЙНОСТ - Рекламиран, като 16 часово удоволствие естествено, че реално нормалния потребител трябва да ги намали на половина. Не, че изчезва напълно, но се усеща, че не е току що нанесен и ако искате да сте перфектна ще е добре да го подновите или просто да си понапудрите носа.



ДЕЙСТВИЕ - Моята кожа е суха и на места дори е възможно да ми се появят малки сухи петънца. За това преди нанасяне на ФДТ, задължително поставям по-мазничък крем. И все пак, другите видове ФДТ-ни, които пробвах през изминалата година, значително повече матираха и утежняваха кожата ми, докато този я оставяше хидратирана и дишаща.




 След съвсем случайна покупка на топ ESSIE в близката дрогерия останах безкрайно очарована от 
Rapid dry top coat GOOD TO GO 

Опаковката му е стандартна с много удобна широка четка, подпомагаща бързото и лесно нанасяне на продукта.


Бях сразена от бързината, с която се изсуши лакът по ноктите ми. Преди да използвам Еси, винаги съм знаела, че ако си направя маникюра вечерта, сутринта няма начин да няма отпечатък от чаршаф по някой нокът. С този топ можете да бъдете сигурни, че това НЯМА да се случи!

 
А как изглежда върху ноктите? Оставя ги невероятно лъскави и за дълго време лакът изглежда като току що нанесен. Усещам, че прави и нокътната плочка по-дебела и по този начин затруднява чупенето й.
Вече започва да позасъхва, но качествата му по никакъв начин не са се изменили. Финиширах с него след абсолютно всяко лакиране.


ПИНСЕТА - Неизменна част от арсенала на всяка себеуважаваща се жена. На всяка от нас се случва да забележи, някой и друг неприятел на място, където няма работа. Това оръжие е неизменно с мен от края на миналата зима и по никакъв начин не се е изтъпило или повредило...
 8,3см


Изработена от най-качествената неръждаема стомана, с покритие от тефлон. Предоставя изключителна здравина, дълготрайна острота и изключително ниво на хигиена, тъй като тефлонът предпазва от залепяне и задържане на бактерии по пинсетата.


Захваща и най-късите косъмчета, които нито един друг инструмент не може да премахне...


Горещо я препоръчвам. Ако някой се интересува, купих я от аптека "Ремедиум".


 Вода...
Тази година засилих използването на всякакъв вид вода. Е, все още се боря с тази за пиене.


* мицеларна вода - премахвам грима си
* розова вода - след почистване и измиване на лицето я напръсквам обилно. Кожата пие ли пие... За съжаление ароматът й е неприятен за много от хората. Но след известно време обонянието свиква и на мен вече не ми прави лошо впечатление. Био водата е с по-приятен и по-лек аромат от обикновената, аптечна. Държа и една бутилчица в работата си. След дълго седене пред компютъра се чувствам прекрасно, освежавайки се и тонизирайки се с това българско злато. Сутрин, когато понякога мързелът надделява я ползвам като единственото почистващо средство. Подходяща е за нанасяне върху косата. Подхранва я. А био розовата вода може да се впръсква и в устата без проблем. Освежава и предпазва от инфекции.
* термална вода (Мисля, че предпочитам най-вече Vichy) - Няма да забравя моменталното й действие върху възпаленото дупе на дъщеря ми. :) Впръсках няколко пъти и червенината изчезна буквално за минута, а кожата се успокои и придоби обичайния си вид. Идеално средство след кола маска и всякакви възпаления на кожата, включително и ухапвания от насекоми. Хидратира и тонизира. Е, как да не я ползваш? :)

Това бяха моите пет за изминалата година. Естествено имам и още фаворити. Някои от тях вече включих в публикации, а за други тепърва ще си говорим.

Бъдете здрави и си опичайте акъла! ;)
Диана

3 коментара:

  1. Чудя се между тази очна линия или на Гарниер,и за двете чета доста добри мнения.
    И аз използвам розова сутрин най-вече,много ми харесва действието ти. :)
    Харесах страничката на блога ти във фейсбук и те следвам в bloglovin.Ще се радвам да разгледаш и моя блог. http://dreamsof-beauty.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Исках да кажа на Лореал очната линия,май е време да си лягам :D

    ОтговорИзтриване
  3. Ха ха! Сладурка! Тъкмо си мислех, че е излязъл нов продукт, за който не съм чула :) И аз четох същите положителни отзиви за "Гарниерската" линия, но честно, нямам наблюдения. Доверих се на gossmakeupartist, който смятам за истинско гуру в макиажа и не съжалих. От опит препоръчвам нея. И от опит например на препоръчвам тази на Римел. Розовата вода... Време e българските момичета да я преоткрием, да! И аз харесах блога ти и сега ще си чета :)

    ОтговорИзтриване