hunting_for_beauty

Instagram

четвъртък, 13 март 2014 г.

Козметика на работното място

Ясно е, че вкъщи всички сме затрупани от всякакъв вид козметика. Всяка една жена носи и в дамската си чанта поне едно балсамче или кремче за ръце. А на какви продукти залагате на работното си място? Ето моят пример:


Поради прекалено честото ми миене на ръцете със силно пенещи се и вредни течни сапуни в работата, ръцете ми изсъхват ужасно и имат нужда от непрекъснато подхранване и хидратация. За това голяма част от козметиката на и около бюрото ми са кремове за ръце. Това са предимно продукти, които по една или друга причина не са ми допаднали за използване вкъщи. Там искам, когато нанеса крема преди да си легна, той да действа цяла нощ, а не да се изпарява в първия половин час. Също така гледам да няма вредни съставки. А в офиса обичам да черпя колегите с някое и друго парабенче например... ;) Сега се замислих, че публикацията явно ще се окаже по-скоро негативна, но понякога и това е полезно, за да се предпазиш от безмислени покупки.





Deвa Natural Beauty
балсам за ръце 

Обещание: Крем за ръце с Алое Вера, лайка и бадемово масло. Омекотява сухата кожа на ръцете, прави я по-устойчива на външни влияния и подобрява нейната еластичност.

Мое мнение: Има обичайна опаковка с капачка с винт, мирише на алое. За съжаление не усещам никакво подхранване, но има краткотрайна хидратация, след която сякаш усещам ръцете си още по-сухи. Спомням си, че го купих от Кауфланд страшно евтино, но и ефектът му толкова струва.


BALEA Urea - крем за ръце s 5% уреа за много суха кожа 

Той е както мой, така и фаворит на останалите колеги в офиса. Възможно е доста и от вас вече да са го пробвали и съм сигурна, че сте го харесали.


Има приятен аромат, който се задържа максимум до час. С бяла, приятна консистенция е. Попива значително бързо в кожата, но все пак остава до толкова, до колкото да я подхрани, увлажни. Не лепка и скоро след нанасянето му тракам смело по клавиатурата. :) Смятам, че наистина работи и заради добрия му състав (според мен). Няма лъжовните силикони, нефтените производни и парабените, които се старая да избягвам.


Изцяло го препоръвам. Който го е пробвал, е останал доволен. Донесох го в офиса, за да зная, че мога да разчитам на поне един добър крем за ръце, след като за вкъщи си купих MIXA. Ревюто за него можете да прочетете, след като кликнете ТУК.


Green pharmacy: Билков крем за ръце и нокти с алое

Много обичам въздействието на алое върху кожата си и най-вероятно това ме подтикна към точно тази покупка. Фирмата заявява, че е хидратиращ и омекотяващ и аз съм напълно съгласна. Леко кремче, с лек приятен аромат. Единственото нещо, което не харесвам в него е ужасния му състав.

Ако вие не се притеснявате от състава на продуктите, които използвате и се нуждаете от леко подхранване, това може да е вариант за вас. Но аз повече няма да повторя точно тази покупка от Green pharmacy.


 ТУК има повече информация за други продукти на фирмата производител и моето мнение за тях.
 
Последният продукт, който ме разочарова и дори хвърлих без да изразходвам до край беше:


BILKA Bio upgrape - Глицеринов балсам за ръце, Регенериращ

Гръмкото БИО на етикета и това, че е български (подкрепям родното) ме подтикнаха да го купя с голямо удоволствие и големи очаквания.

На опаковката има сертификат от ECOCERТ. Казах си "Супер!" и го грабнах без много да го мисля. Първата изненада бе консистенцията му:

 
Вярно, че пише балсам, а не крем, но чак толкова воднисто чудо не очаквах... Реших да пренебрегна този факт и просто да се насладя на действието му.


Да, има някакво действие, но то се оказа страшно краткотрайно. Наличието на парафинум ликуидум в състава му още повече ме отчая. Какво се оказа? Надписът БИО и сертификатът са само за екстракта от гроздови семки. Това ми беше за урок (за пореден път) да не се лъжа само по гръмките надписи на етикетите, а да чета малките буквички, които точно и ясно ще ми дадат информацията, от която се нуждая.


РОЗОВА ВОДА

Ха ха! Да, розова вода! Не се заблуждавайте от бутилчицата. Използвах я, за да мога без проблеми да освежавам лицето си (дори когато съм с грим). Удобният пулверизатор разбределя като нежна роса розовите капчици.


Често чувствам дискомфорт и парене по лицето към края на работния ден. Лятото това се започва от обяд. Работата пред компютъра, луминисцентното осветление и въздухът от климатиците действат пагубно на кожата ми и свежото ми излъчване. Розовата вода и следващият показан продукт се борят всячески срещу вредното влияние на заобикалящата ме среда.


ТЕРМАЛНА ВОДА

Мисля, че вече почти няма жена, която да не знае за полезното действие на този продукт.


В случая тази водичка е на Avene заради малкия си размер. Обожавам и тази на Vichy, в чието вълшебно действие съм напълно уверена. За повече подробности може да надникнете ТУК
И така, за да не мъча колегите, които не обичат мириса на розовата водичка, редувам освежаващите продукти.


Ето и една информативна картинка, за какво още може да използвате термална вода (аз го правя):



На голямата снимка в началото се мъдри и едно кремче (мостричка) за лице на Bioderma (Atoderm). Занесла съм го в офиса в случай на нужда, когато до толкова съм бързала (да не закъснея), че дори съм прескочила и тази стъпка в сутрешния ритуал.


Радвам се, че все още не съм се възползвала от него. Поне за физиономията явно успявам все още да се грижа, дори и в сънно състояние.



Това е от мен и моето работно място. :)
Best regards!

2 коментара:

  1. Хм, кремът на Балеа май не съм го пробвала. Точно Балеа предлагат и едни лосиони за ръце в големи опаковки с помпичка. Вероятно ще ти допаднат :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Хм! Аз пък тях не съм срещала... Ще се огледам следващия път, когато отида в DMчето :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване