hunting_for_beauty

Instagram

вторник, 6 май 2014 г.

Alepia

Alepia

 Чували ли сте за Alepia? Аз не бях, докато един ден не видях техни продукти в secretzone.bg. Точно си търсех ново арганово масло и именно с това ме заинтригува въпросната фирма.
Alepia е основана през 2005 г. във Франция от д-р Constantini, който започва с производството на сапуни. Това все още продължава да бъде най-известния продукт на компанията. Той е 100% растителен и се състои от чист зехтин и лаврово масло. Alepia предупреждава: Бъдете наясно, че търговските сапуни са предимно базирани на лой, т.е. лойта от труповете на добитъка в кланиците! Звучи ужасно,а?
И все пак аз не си купих от техните сапуни. Ето на какво се спрях


Alepia Natural Stone Deodorant 120гр - КРИСТАЛЕН КАМЪК против изпотяване

Това е 100% естествен минерален кристал без никакви химикали, парфюми, консерванти, оцветители и алкохол, който се използва като дезодорант. Той е безопасен, както за кожата така и околната среда, хипоалергенен е.
Това което ми харесва в него е, че не запушва порите и кожата "диша". Не оставя никакви петна по дрехите. Безкрайно икономичен е.
не оставя петна по дрехите и може да се ползва дълго време. - Източник: http://biomall.bg/bio-naturalna-kozmetika/kristalen-dezodorant-naturalen
не оставя петна по дрехите и може да се ползва дълго време. - Източник: http://biomall.bg/bio-naturalna-kozmetika/kristalen-dezodorant-naturalen
не оставя петна по дрехите и може да се ползва дълго време - Източник: http://biomall.bg/bio-naturalna-kozmetika/kristalen-dezodorant-naturalen
Облекчава следствията от ухапвания от насекоми. Намалява подуването и зачервяването.
Може да се нанася и на краката (навсякъде по тялото)
Начин на употреба: Камъкът се навлажнява и се прилага върху кожата.
 

Без алкохол
Бактериостатичен ефект
Тонизира кожата
Стяга порите
Естествен био продукт

Страдам от някаква мания и съм безкрайно предпазлива, какво точно поставям под мишниците си. Много лоши болести се разпознават именно от там. За това за мен този продукт е много добро решение. :) Все още не е имало големи жеги и не съм имала възможността да го тествам до максимум, но до сега се справя добре. Убива неприятната миризма и не позволява потене. Може би ще обновя отново поста след месец-два, за да ви кажа как се е представил през топлите месеци.


В сайта се предлагаха сетове от естествени органични масла и от едничкото ми желание за ново арганово, скочих на тройка-комплект по 100мл!
Аргановото масло, Алепо масло (10% лаврово масло и 90% органичен зехтин), органично масло от черен кимион - Nigella
 Опаковка - пластмасови бутилчици, безкрайно удобни за съхранение и за нанасяне.



 
Аргановото масло се използва за чувствителна, зряла, алергична и суха кожа. Също така и при кожни заболявания като акне, псориазис или екзема. Това почти безцветно масло предпазва кожата от изсушаване, изглажда, успокоява раздразнената кожата, съживява я, забавя процеса на стареене, подобрява гъвкавостта, облекчава симптомите на младежко акне, алергии, слънчево изгаряне

100% ingredients from organic farming.

Неговите свойства се дължат на присъствието на ненаситени мастни и линолови киселини (омега-6). Линоловата киселина играе важна роля в поддържането на нашата кожа в добро състояние (еластичност, белези).

Има качествата да неутрализира свободните радикали и също така е богата на витамин E.

Маслото от арган укрепва косата и ноктите.

Често го нанасям вместо нощен крем, като маска за коса преди къпане, за укрепване на кутикулите и където още се сетя :)




Козметично масло, което се препоръчва за всички типове кожа: здрава или проблемна.
Има високо съдържание на мононенаситени мастни киселини (олеинова киселина), полиненаситени (линолова и линоленова киселини) и витамин Е. Облекчава, подхранва и овлажнява кожата.
 

Използвам го доста по-рядко, защото ароматът му ми е доста неприятен... Но в интерес на истината вече посвикнах и поувеличих съприкосновението си с него.

То за разлика от аргана не се препоръчва за използване върху косата.



Извлечено от студено пресоване на семена от черен кимион. Обичате ли мириса на ким или кимион? Аз го обожавам! :) Обичам го в соленки, в манджички и къде ли не още... Ето, че вече го обичам и върху кожата си! ;)


Маслото от черен кимион е богато на полиненаситени мастни киселини и микроелементи. Известно е със своите успокояващи и регенериращи свойства. Особено подходящо е за суха и чувствителна кожа. Препоръчва за грижа за косата и скалпа.

Използвам го както аргановото масло или в комбинация с него. Все още не съм пробвала препоръката от Alepia - на измита глава да се намаже малко от маслото върху скалпа и да не се отмива. Опасно мазно ми звучи такава процедура! :)



Дневен крем Végéta Lift Intense е с органично арганово масло, алое вера и масло от черен кимион.

Има подмладяващ и подхранващ ефект
Регенерира кожата с активните си съставки
Естествен био продукт
Количество: 30 мл


Има много приятна опаковка и всичко щеше да е чудесно, ако на третото ми ползване помпичката не се развали. Наложи се да бъркам с дървена пръчица (такава имах) за да успея да извадя необходимото ми количество крем.


Има страхотен състав, но в някои от по-топлите дни тази зима, дори и за моята суха кожа се оказа тежък и често го ползвах и като нощен крем.
В аромата му изцяло преобладава аргана и като цяло си мирише на био ;)


Консистенцията му е доста гъста и по-скоро ми прилича на butter от колкото на крем. И все пак не оставя мазни следи.
Тъй като този крем е заявен с антиейдж действие, честно казано не мога да кажа дали работи. Имам една мимическа бръчица между веждите, но нея само ботокс би могъл да я оправи ;) Всички знаем, че времето е по-силно от всичко и все още няма такава магия, която с едно намазване ще може да го върне назад... :) Но всъщност бръчици от сухост кремчето разглажда.  При всички случаи не препоръчвам за млада кожа.

Roll-on Alepia parfum

Рол-он парфюм Alepia със свежи ориенталски нотки
Без алкохол, на маслена основа - мускус, ванилия, жасмин, маслодайна роза, ветивер.
Естествен био продукт!
Количество: 5 мл

И тук нямах късмет с опаковката... Капачката му си стои така, леко криво :)

За първи път попадах на БИО парфюм и реших да се възползвам и от тази оферта.
Естествено не може да очакваме изтънчеността на скъпите класически парфюми с няколко фази на развитие на аромата...
Този по-скоро избледнява с времето без да се променя. Ухае доста сладко. Не ме накара да се влюбя, но все пак си го държа в чантата, ако случайно ми се прииска да освежа аромата около себе си. Нанасям го доста икономично, защото е доста силен и топъл в началото...

Superfine powder rhassoul

Мароканска глина за коса и тяло
Почиства в дълбочина
Оставя чиста и свежа косата, скалпа и кожата на тялото
Подходящ продукт (дори) за бебета


Това е е глина от планината Атлас в Мароко. Смесена с вода, получената кал образува гладка паста, която почиства тялото и косата. Може да бъде използвана и като маска за лице и коса.

Голяма цапаница пада, но си я ползвам от време на време, когато се вдъхновя.:) Не усещам кожата си пресушена и невероятно, но май отмива натрупаната по кожата мръсотия. И все пак смятам, че не може да се разчита само на нея и човек трябва да си има и друго основно почистващо средство.

Така накратко ви разказах за опита са с продуктите на био насочената компания - Alepia. Вие имате ли впечатления? Днес (отново в secretzone.bg ТУК) си купих и дървено гребенче за коса с лого на марката. Смятам, че това е най-добрия естествен материал за разресване на моята (понякога) почти овча грива. :)

Офертата на secretzone.bg приключва днес (6 май), но все още имате време да разгледате. Това при всички случаи НЕ е реклама! 

Поздрави!
Diana

2 коментара:

  1. Ох, ох, много хубави неща видях, а цените са си точно изкушаващи. От доста време искам да си взема кристален камък, обаче все си мисля, че не действа и много ще ми бъде полезно да чуя мнението ти след повече време ползване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Задължително ще споделя! :) Това което пропуснах да споделя в поста е, че е малко неудобен за път, защото си тежи (камък все пак) и защото трябва да имаш достъп до вода. :)

      Изтриване