hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 17 август 2014 г.

Jean Paul Gaultier и неговата лейди - Ma Dame



Пишейки публикацията ми с празни опаковки осъзнах, че частта с Ma Dame ще стане прекалено дълга и значително ще превъзхожда останалите. Обзе ме истинско вдъхновение и затова реших, че е нужно да направя отделен пост за поредното ексцентрично произведение на Жан Пол Готие.

Няколко думи за това, как започна нашата история:
Чакайки на летището за поредния полет до Словакия, реших да не си губя времето и да разгледам duty free shop-овете в безмитната зона. Отдавна цените там не са много по-ниски от тези в "нормалните" магазини, но заради това че не можеш да се вмъкнеш в тях всеки ден винаги са ме привличали. 

Момиченцето ми (тогава на 3г.) е винаги залепено за мен и стиснала я здраво се пробвах да разгледам набързо какво е изложено по стелажите. Набързо, набързо... Но явно не е било толкова бързо след като мъжът ми дойде и ме подкани да тръгваме, защото вече нямаме време. Тръгнах, но като малко дете, разперила ръце, пипах по пътя си всичко, което можех и помирисвах изложените парфюмерийни изкушения. Благополучно, без поразии от страна на дъщеря ми и мен, излязохме от магазина и се насочихме към тeрминала. 

Обаче в главата на моя милост остана последният подушен аромат и така ми се наби, че без никакво предупреждение изведнъж се затичах в обратната посока, оставяйки половинката ми с възможно най-изумения поглед. Със скоростта на светлината взех най-забележителната бутилка в duty free shop-а, приближих нос към нея за да се уверя, че именно нейния аромат ме накара да полудея, хвърлих парите и отново тичайки се присъединих към детето и мъжа си, сякаш нищо не се е случило и тe най-вероятно са сънували, че ме няма.

Слава Богу, моят господин беше твърде шашнат от поведението ми, та да започне да ми "чете лекции". Показах му бутилката с най-широката си и невинна усмивка. За него вече всичко беше ясно, нямаше нужда от думи. ;)

 
Разказах ви това, за да разберете как "лудостта" на дизайнера - легендарно лошото момче на френската мода, при това необразовано и зле възпитано, чиито инициали стоят върху флакона, се прехвърли върху мен само с едно леко вдишване на течността затворена вътре. Готие се шегува с  конвенционалната красота, като в същото време я почита. Неговите проекти са свежи, забавни, ексцентрични, креативни и красивиТе са манипулативни и пречупват стереотипите. Спомнете си за сутиените-куршум (Мадона), роклите, направени от трева и полите за мъже. Той е от хората - бунтовници, за които правилата не важат. Хора, които знаят, че животът е твърде кратък, за да се вземат толкова насериозно и умеят и да се забавляват с него.

"Дамата" на Готие е също като него. Тя е цветна, с чувство за хумор, облечена в розово-оранжев неон, а осанката й - вградена в този стъклен блок е толкова съблазнителна и гореща...

В красивата и оригинална бутилка пък се крие наелектризираща смесица от портокал, сироп от нар (гренадин), роза, мускус, кедър. Красотата и изяществото на скъпите парфюми се крие точно в това, че всеки различен момент усещаш различна нотка от всичко изброено...
Ma Dame е сладък, без да е преситен или тежък. Цитрусов, но не киселее, защото дървесната нотка го потушава. И някъде там моята любима роза също излъчва своя импулс, но винаги елегантно и незабележимо. Топъл е, но топъл като прохладна, хавайска нощ, в която от всякъде се разнасят салса/реге ритми и разгорещени тела еротично танцуват, а когато се изморят жадно поглъщат всякакви цветни коктейли.



Забавен и дръзки аромат! Женствен, но по много момичешки начин... Чудесно би подхождал както на младо момиче, така и на по-улегнала дама с младежко и свежо излъчване.

Гренадинът сякаш е най-забележимата нотка и точно това прави мириса толкова весел и необичаен!
Това не е класически аромат, с който може да се определите. Това е ваканцията, която всички чакаме цяла година. Изглежда познат, но в същото време е наистина различен. 

MaDame е парфюм, който силният пол харесва да усеща върху жените, въпреки че за тях може и да не е най-големият фаворит. Всички знаем мъжете какви Еви харесват. Този аромат е точно това: It's a little girly and flirty. It's sexy!!

Неговата сила и дълготрайност са изключителни. Със сигурност не бих повярвала, че това е просто тоалетна вода (EDT)  Предлага се в разфасовки от 30, 50 и 100 мл (Моята е 50мл)

Ако искате да бъдете оригинални, това е една чудесна възможност да разчупите клишетата. Защото когато носите произведение на Готие, живеете живот без граници, живот в който правилата не важат. А светът се нуждае от повече такива хора и със сигурност повече такива аромати

Благодаря ти, Gaultier!
 

8 коментара:

  1. Боже, напиши книга!Аз ако трябва да опиша парфюм ще има 5 изречения, а ти цяла грабваща идилия :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Хе хе! Не ме карай да се смея!
    Но е факт, че думите ми се леят, а не очаквах. Ароматът е усещане, спомен, танц, вълнение... Затвори очи и го почувствай. Можеш да се изненадаш от самата себе си. ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Само с думи можеш да ме изкушиш да го намеря и поне да пофлиртувам с него, ако не успея да се влюбя като теб :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Флиртът е едно от най-прекрасните неща на света! ;) <3

      Изтриване
  4. Наистина един от най-запомнящите се и супер трайни аромати, на които съм попадала! Първоначално когато си го взех не бях убедена, че ще го ползвам често, струваше ми се прекалено сладникав и натрапчив.. обаче после се влюбих, винаги носи мнго особено настроение и е някак извън клишето на сладникавите флорални-цитрусови парфюми, наистина хем е веселяшки, хем има дълбочина и характер. Чудесно ревю!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! И ти прекрасно си го описала и то само в няколко реда! :)

      Изтриване
  5. и още нещо.. по повод "хумора" на този парфюм: когато ми беше вече на привършване и вече не ми е носеше голямата му опаковка насам-натам, реших да смеся остатъка в по-малък флакон с един много приятен люляков парфюм на Yves Rocher, от който също не беше останало много. Съотношението беше горе долу 1:3 в полза на втория. Резултатът беше, че Готие-то буквално ПРЕВЗЕ всичко, от другия аромат нямаше и следа, ето за такъв характер става дума! :D

    ОтговорИзтриване