hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 17 май 2015 г.

MINI SIZE That's all folks! - Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки part 8

Изпитвам някаква сакралност, когато ще пиша за изхабените си продукти. Радвам се, че имам мястото (блога) и възможността да отдам последна почит на всичко, което ще напусне света ми. ;)


Разделям на две части. Този пост ще е за мини размерчета, а следващият - макси.


Weleda Hair Care регенериращ шампоан и балсам с овес за суха и увредена коса. Определено мирисът им беше странен. Може да ви прозвучи ненормално, но усещах нотка газ. Много добре помня как, когато бях малка мама ми прилагаше незаменимата рецепта газ, мас, оцет и въшките умираха безапелационно. :D Та освен тази подробност всичко останало изглеждаше наред. Комбинацията от двата продукта наистина подхрани косата ми и с удоволствие ще закупя оригинален размер. 



 Matrix total results от серията Нeat resist. Ароматът е обичаен. Действието - нормално. В шампоанът има сулфати, а в балсамът силикони. Няма как за едно ползване да разбера дали наистина помага за доброто състояние на косата при агресивното влияние на топлинни уреди (преса, маша, сешоар). Все ми се струва обаче, че е по-добре да заложа на продукт, който да поставя непосредствено преди евентуална обработка с топлина и съответно не бих купила такъв пълноразмерен дует.



Трета изхабена опаковка Weleda Children's Tooth Gel - 50ml. Съставки: глицерин, вода, силициева киселина, алгинат, екстракт от цветове на невен, масло от копър, масло от ментови листа, ескулин. Има прекрасен вкус, който не ми се смейте, но ми напомня малко на узо, но всъщност това е комбинацията от копър и мента. :) Безвредна е, освежаваща е и ще продължавам да я купувам.
Последните пъти избирам Dontodent на DM за зъбките на моята малка дама. Сега съм заложила на електрическа такава и нямам проблеми с нея.


Аз също си мия зъбите и залагам на био пасти. :) Проблемът ми с повечето от тях е, че не успяват да ми доставят желаната свежест след приключване на процедурата. Тази паста на SANTE е типичен представител, а се води, че е ментова. Няма да си я взема пак. 
Намерих това, което търся в Logodent - ТУК
Astera, задължително SOFT са любимите ми четки на този етап. Хем подкрепям българското, хем българското подкрепя мен, защото е евтино, качеството и твърдостта на косъма е точно това, което е за моите нужди. Харесва ми и изпъкналата форма на космите, гумените елементи на дръжката за по-добра устойчивост... Вече се мъдри нова в банята. Ако имате чувствителни венци ви препоръчвам тези четки с двете си ръце.


Лентички кола маска използвам най-вече за ръцете и триъгълника. Отново се повтарям с предишен пост, но за съжаление по-добри от VEET не намерих. Най-скъпите са на пазара, но си заслужават цената. Всяко листче може да се използва спокойно за три издърпвания. Захваща всичко, а в същото време е нежно към кожата ми. Е, "нежно" може би е твърде силна дума за това, за което говоря, но до колкото е възможно е точно така.
STEP с органично арганово масло... Ха ха ха!!! Голям PR! В състава то наистина присъства, но какво от това, когато преди него се мъдри някой от петролните деривати (Parafinum liquidum, Petrolatum). Поради тази причина не използвам кърпичките, които обикновено вървят в комплект с такива ленти. Едно чисто арганово масло ми върши същата работа.
Ще си купя VEET отново, но и експериментите ми ще продължат. Все се надявам, че ще открия нещо по-евтино и също толкова добре работещо.



Розова вода от бяла роза на Alteya organics. Трета бутилка. Със сигурност ще се купува отново. За предстоящото лято нямо нищо по-освежаващо!
Apivita - хидратираща и успокояваща маска с бодлив кактус. Има невероятен мирис на зелена  дъвка Hubba bubba, което според мен не е най-натуралното нещо на света. :) Чувствах я приятно, радвам се, че я пробвах, но смятам да продължавам с тестването на други по-био марки.
Lavera Био ревитализираща маска с дива роза за суха кожа и дълбоко почистващата с био мента и сол от Мъртво море - 10m. За мен Лавера има един специфичен аромат почти в цялото си производство, който никак не ми допада и за щастие тези маски правят изключение. Свършиха си работата подобаващо, като по-видими резултати постигна зелената. След използването й усещах как всяка поричка иска да изкара съдържанието си. Бих инвестирала отново в тях.


Eucerin - AQUAporin - хидратиращ крем с UV защита 15. Притежава приятен аромат, лесно се абсорбира и кожата ми се чувстваше комфортно. Преди да премина на био Eucerin беше една от предпочитаните ми марки и все още имам сантимент. Не съм го нанасяла редовно и не мога да коментирам как се справя при продължителна употреба. За съжаление има парабени и НИКОГА няма да го купя. 
Vichy liftactiv supreme беше в едно списание и се оказа мое спасение, когато един зимен ден осъзнах, че не съм си сложила никакъв крем на лицето и кожата ми опъваше невероятно. Сетих се за тази мостричка и още с нанасянето неприятното чувство изчезна. Няма да го взема, заради силиконите в състава.



Fusion Beauty Ultraflesh Ultragloss в цвят vivid. Включва в състава си витамини А и Е. Подхранва устните и ги прави еластични, защитени и бляскави. Не съдържа парабени, сулфати, синтетични оцветители, петролни деривати, фталати, ГМО, триклосан.
Състав: Polysobutene, Pentaerythrityl,Tetraisostearate, Bis-Diglyceryl, Polycacyladipate-2, Dipentaerythrityl, Hexacaprylate/Hexacaprate, Tridecyl Trimellitate, Silica Silyate, C18-36 Acid Trigylceride, Polymethyl Methacrylate, Tridecyl Stearate, Aroma/Flavor, Calcium Sodium Borosilicate, Peg-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Iron Oxides (Ci 77492, Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Red 30 Lake (Ci 73360), Red 28 Lake (Ci 45410:2), Yellow 5 Lake (Ci 19140:1), Mica, Carmine (Ci 75470).
Усещам един много приятен аромат от него и охлаждащо чувство при поставянето му. Сякаш има мента, но всъщност няма. Не знам от къде идва това. 
При нанасяне не виждах никакъв цвят, но около час след това, когато се погледнех в огледалото осъзнавах, че устните ми са придобили розов отенък и то доста наситен.
Единственият минус идва от опаковката, която е изработена от каучукЗа да излезе продуктът е нужно да се завърти един-два пъти и отвътре нещо го избутва нагоре. Но това става по-бавно от очакваното ми и ми се е случвало да завъртя още няколко пъти, след което излиза прекалено много от глоса. А след като излезе, как да го върна в тази малка дупчица? 
Като цяло препоръчвам. Още едно мнение може да даде Iff Park, която спечели въпросния продукт от играта в блога.

Sally Hansen Insta-Dri top coat - купих го след много положителни мнения за него в мрежата, но мен не успя да впечатли. Само ще кажа, че ако го нанеса вечер, сутринта се будя с нокти с печат на чаршафи... Вижте го ТУК в борба с негов братовчед.
Няма да повторя!



Предстои нещо любопитно от Yves Rocher. В една от Pinks кутиите ми се баше паднало това "картонче", с което за 10 минути може да си определите типа кожа. Виждате двете лакмусчета. Този на челото е с повече тъмни петънца, което значи, че на тази зона кожата ми е била мазничка. Направих теста сутринта, след като вечерта обилно си бях намазала физиономията с арганово масло. Скулата е чиста и супер суха, защото явно съм избърсала аргана по възглавницата си. Случайно разбрах, че като мине време лакмусчетата могат да се използват отново. Така че вече знам, че със сигурност моята кожа е суха и от време на време нормална. Ако минавате през магазин на марката може да попитате дали нямат такива тестчета под ръка. Предполагам, че са безплатни.



Последното е "козметика", но за дрехи. Пробвала съм My forest за бяло и цветно пране. Премахва зацапаното, но много често ми се е случвало да не се разтваря в пералнята и да остава по дрехите така, както го виждате - на гранулки. Веднъж го използвах за ръчно изпиране и тогава останах много доволна, защото с лекота се премахна. Останалите перилни препарати имат нужда от много повече изплакване.
Не мисля да продължавам да го използвам. Взех си био течни перилни препарат и омекотител и съм си доволна от тях.
AlmaWin - ароматизатор за пране с екстракт от листа на върбинка и етерично масло от евкалипт. Притежава естествени свойства за омекотяване на водата дори и при ниски температури. Хареса ми. Ароматизира нежно, но не си представяйте изкуствените синтетични аромати на омекотителите в супермаркета. Бих го купила отново, но не задължително. Има още негови био събратя, които бих искала да опитам.


Добре че разделих поста на малки и големи, защото имам още много за показване, а безкрайните статии не се харесват никому. :)
Така че до скоро с maxi размерните ми празни опаковки!

Поздрави!

4 коментара:

  1. И аз съм много доволна от четките за зъби на Астера,само такива ползвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Имало е месец на тестерите :))) Много полезен пост,взех няколко идейки <3

    ОтговорИзтриване