hunting_for_beauty

Instagram

събота, 23 май 2015 г.

That's all folks! - Празни бурканчета/ My Empties/ Пустые баночки part 9

Продължавам с описанието на продуктите, които срещнах случайно или не в живота си... Разберете кое си заслужаваше и кое не искам да виждам никога повече, като прочетете редовете по-долу.

Започвам от банята. Там винаги е пълно с много продукти и тъй като постоянно ги редувам се залежават. Но вече съм решила само да намалявам количеството им, а не да запълвам всяко празно пространство с ново. Не съм магазин все пак!


Lavera - шампоан против пърхот, с екстракти от метличина, хамамелис и градински чай. Би трябвало да успокоява и балансира скалпа и по този начин да се бори с пърхота. Не ми помогна. Но аз имам от време на време "падаща кожа от скалпа", поради простата причина, че е много сух. Струва ми се, че този шампоан би имал по-голям успех с мазна коса. На мен ми трябват тежки, маслени балсами, маски...
L'OCCITANE Mom and Baby Wash - Води се натурална козметика. Даже в началото на био кариерата ми се бях излъгала, че е такава и закупих няколко неща. Това е последният продукт, който отлежа дълго време на рафта. С това нещо от бранда казват, че можете да се миете вие и вашето бебе. Става за коса и тяло, за него (бебето) и за вас. Струваше към 50-60лв и беше един от първите продукти за баня, за които дадох такива пари. Какво ли чудо съм очаквала от него? Няма в състава си сулфати и е наистина щадящ. Обожавам мирисът на каритето на L'OCCITANE! Измива нормално и е удоволствие да се ползва, но няма да повторя покупката, защото за мен е безсмислено да се дават толкова пари за подобен продукт. Има още малко в него, но срокът му на годност е изтекъл отдавна...
Natura Siberica - шампоан за суха коса - Обем и овлажнение
Тази козметика още никой не беше внесъл в Бг и ми костваше големи усилия, придружени с доста изхабени нерви, за да се сдобия с няколко продукта на марката. Заслужаваше си! :) Постът се очертава дълъг, затова, моля, погледнете пълното му ревю ТУК, а аз продължавам напред.



Yves Rocher душ гел с аромат на бразилско кафе ми се падна от кутия на Pinks. И при него са премахнати SLS и SLES. Има приятен аромат на кафе с какао и много захар, но вече ми дотежава. Искам нещо тревно, свежо и ненатрапчиво. Не изсушава кожата и за зимата е добра опция. Остана ми за още едно - две къпания и с усмивка ще го пусна в кофата. Нямам намерение да го купувам отново.
Cottage - ванилия - лосион за тяло. Пазих го единствено, ако ми дотрябва за нещо бутилчицата му, но само ми заема място и е време да се разделим. Тези продукти са вече дори със сменени опаковки и се надявам да са сменили и състава, защото в този има парабени. По спомени попиваше добре, ароматът му също беше очароващ... Но.. Разделяме се форевър!



Bilka - BIO!!! Ако разбирате поне малко от състав ще осъзнаете, че този продукт хич не е био. Тотално разочарование! Това е скраб за лице, чиито частички са много нарядко и ги гоня с пръсти, за да... за да си надера кожата. Не усещам да я шлайфат, а по-скоро дращят. Мислех да го използвам като течен сапун, но на всичкото отгоре ми създава чувство на недоизмиване. И неговият срок е финиширал отдавна. Не мога да се мъча повече.
Beliance - гъбичка за лице (немски бранд). В Beauty Zone два броя струваха 5лв. В началото ми се стори, че е твърде нежна, но после привикнахме една с друга и започнахме да се разбираме. Накрая я използвах за премахване на маски и беше перфектна. Харесва ми, че е с малко по-голям размер от стандартния.
Agiva - естествена коралова гъба за тяло; Би трябвало при допир с кожата, по време на къпане да отделя колаген. Нямам представа дали това се случва. Беше комфортна до момента, когато не взе да се разпада и разкъсва. А този момент настъпи твърде бързо! Това (на снимката) всъщност е една частица от цялото. Поне за сега не мисля да я купувам отново.


Още сме в банята... :) След малко излизамееее...
Alverde - вода за уста с Мароканска мента - 450мл. Явно ментата в Мароко не е такава, каквато я познаваме тук, защото въобще не я усетих. В началото беше просто една сладка водичка, но когато й добавих две капки българско био масло от мента, всичко си дойде на мястото и с удоволствие я изхабих до края. Може пак да си я купя. Не ми е проблем доувкосяването.



Phyto - Petit Phyto - детски спрей за лесно разресване. Специално разработен да предпазва нежната детска коса,  не съдържа парабени, оцветители и силикони. Косата е лесна за разресване, омекотена, блестяща, защитена и деликатно ароматизирана. Как да не го купи човек?! И на всичкото отгоре 98% е с растителен състав. Цената му не беше ниска, но една майка би дала всичко за детето си. Какво получих всъщност? Силно ароматизирана вода, примесена с половин килограм захар. Предполагате как би се почувствала косата ви, ако й нанесете такова нещо, нали? Е, резултатът беше точно такъв върху главата на дъщеря ми. Пробвах го и аз веднъж и това му беше... Вече му минава срокът и ще го изхвърля пълен. Някой от вас да го е пробвал?
Alverde - масло за коса с бадем. Препоръчах го на приятелка след като му огледах състава, но тя ми го даде аз да си го ползвам, защото не си харесвала косата след употребата му. Съгласих се с нея. Колкото и малко да сложиш, всеки път изглежда немита, кльопнала и без обем. И това шишенце се застоя дълго, докато един ден не реших да го приключа бързо, като го излея върху косата си преди да съм я измила. Отрази й се прекрасно. Имаше блясък, не хвърчеше на всички страни, беше еластична и гъвкава. Но все пак втора опаковка няма да взема.


След като излязохме от банята и се погрижихме за косата си, хайде да подхраним и овлажним крачета и ръчички!

Deva - крем за крака. Отново опаковката е с гръмкото БИО и отново биото не е толкова био.. :( Би ли ви интересувал аромата и други подробности за него, след като ви кажа, че на предпоследно място в състава си има ФОРМАЛДЕХИД?!!!  Отдавна не разчитам на описанието на етикета, а чета само съдържанието. Спомням си че го купих през един горещ ден преди едно или две лета, закъснявах за някъде и не дочетох... Нямат си представа майка им колко ги е отнесла, след като се прибрах вкъщи и се зачетох по-подробно! Не мога да разбера, защо още е в къщата ми... Но човек се учи докато е жив!

Mixa Intense Nourishment - интензивно подхранващ крем за ръце. Има си пълно ревю ТУК. С две думи - добър, но силиконест крем :)


Dr. Scheller - балсам за ръце с невен. Тази козметика е наистина био, и може да видите колко добре подхранваше ръцете ми. Малко по-трудно се разнася от обикновен крем, но пък в зимните дни, точно това създава добра бариера срещу студа. Има ненатрапчив, нехимичен, приятен аромат. Не оставя ръцете ми мазни. Ще му дам малко почивка и бих го купила отново някога, някъде...



Maybelline - Eye Studio® Lasting Drama™ Gel Eyeliner In Blackest Black. Пълното му ревю е ТУК! Накратко - абсолютно перфектен гел! Препоръчвам с всичките си ръце, крака и всякакви части! :) Е, има едно малко минусче, че не е био, както бих искала. Но тези от вас, които нямате претенции, съветвам да си я вземете.  

ARTDECO eyeshadow base - Много хвалена. Купих я в зората на блогърското ми пробуждане. В поста На лов за праймъри съм описала характеристиките й и я сравнявам с още две марки. В мен остави средно впечатление. А сега продължавам с лова и тестването на по-био базички :)



Benefit - Do the bright thing  Подробно ревю за сета има ТУК, но на мен целта ми е по-скоро да покажа как извадих съдържанието му и вече мога да ползвам кутията за бижута например.

theBalm Mary Lou Manizer Luminizer - Уникалният и всеизвестен хайлайтър... Не, не съм го изхабила, а той ми се натроши и разпраши. Изсипах го в едно бурканче, не мисля да го хвърлям. Ще се чудя как да го преработя, за да е отново годен за ползване.



NIVEA Pure & Natural -Чудесен продукт. Отстранява безапелационно гримът, има наистина натурален състав, а на всичкото отгоре е и бюджетен. Повече информация и състав има ТУК!
Lilien - отново почистващо мляко, но с отвратителен състав и не е толкова нежно към очите както горното. Не препоръчвам...
Alverde - двуфазен лосион Бягайте много далеч от него! Абсолютно нищо не премахва, но за сметка на това щипе зверски. Ха ха! Run, baby, run, run...


Naughty Alice Vivienne Westwood for women - много приятен, ефирен, пролетно-летен... Ревю за него: ТУК

Idylle Perfume for Women by Guerlain - една любов, която се изпразни от съдържание... Парфюмът на миналата ми пролет... Най-добре е да видите ревюто за него ТУК

Light Blue by Dolce and Gabana - От години го прехвърлям по шкафчетата, понякога пръскам с надеждата, че ще го обикна, но това така и не се случи. Съдържа твърде много цитрус и дърво.

Burberry Brit Burberry for women - не го виждате на снимката, защото имах проблем с пулверизатора на флакона и го преместих в бутилка на CK one. Когато го купих от летището във Виена ми хареса, но в последствие се оказа, че не допада на мъжа ми и някак това чувство се прехвърли и върху мен. По-скоро е есенно-зимен аромат. Стартира със зелен лимон, круша и бял бадем. Сърцето цъфти с бял божур. Залязва тежко с ванилия, кехлибар, махагон и тонка. Не ставам за мома англичанка явно. Обичам си българската роза, която тук липсва..


Докато изпиша всичко това се появиха още празни опаковки, но мисля да поспра да ви тормозя с още такива постове за момента. Лошото е, че ще се натрупат и следващия подобен пак ще е дълъг. Простете ми! :)

12 коментара:

  1. Имах спрей на Фото за възрастни, мнението ми е същото като твоето :)
    Палавата Алис ♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм.. Изложили са се с тези спрейове..
      Спомням си, че във фейса беше постнала снимка на "палавницата" :)

      Изтриване
  2. Oбичам такива постове, в които има разочарования! Спестяват ми парички хахах
    Искам само да отбележа нещо за Билка :) Не е Билка Био, а е Билка, в чийто състав има малка био сертифицирана съставка :) И аз смятам за заблуда това, че слагат БИО с големи букви и дори съм питала защо го правят, но това е чисто и просто маркетингов трик, просто човек трябва да се загледа в опаковката :)))
    Напълно споделям обаче мнението ти за очната линия :)
    Пробва ли да оправиш хайлайтера със спирт?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да. Билка е, но е доста ярко BIO-то до наименованието. Ако си нормален потребител, а не изкукал блогър ще го прочетеш точно така. Всичко ми е ясно, знам и че са ти познати ;) и хич не искам да се изказвам лошо, дори заради факта, че са БГ марка, но е дразнещо. Твърдо много и нарочно заблуждава. Те мене с топла бира ли ще ме цакат? ;D
      Относно хайлайта точно това мисля да пробвам. Че е жалко така да си отиде и то точно преди наближаващите "хавайски" нощи ;)
      Отпращам сърдечни поздрави към Немецко!... :*

      Изтриване
    2. aaaa, глей ся! И мен ме дразни и съм им го казвала хахаха Ама отговорът е: Такава е политиката хахаха :) Просто уточнявам без грам лошо чувство към теб! Надявам се, знаеш това :* Немецко връща поздравите <3

      Изтриване
    3. Ох, притесних се да не прозвучи лошо и явно така е прозвучало. Не съм имала предвид и теб да те намесвам или нещо друго, а просто щом са ти познати (дъщерята), явно са готини хора. :) Но политика е мръсна дума в много отношения ;) Надявам се този път да не ми изглежда кофти коментара :D

      Изтриване
    4. В качеството си на бивш политически репортер, осем години "гнил" сред мръсотията, потвръждавам становището ти :D
      Не бе, твоят отговор си беше на място, моят прозвуча като хейт :D А и обичам да се обяснявам :D Maра Обяснявачката ми викат (rofl)

      Изтриване
    5. Ха ха! Аз съм същата и често ми се случва в обясненията си да затъвам още повече! :D <3

      Изтриване
  3. Любими постове, но искам повече истински био продукти ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Хайлайтъра го върни в неговата кутийка и натроши с лъжичка, след това сложи спирт, докато не стане на каша. Заглади и можеш да притиснеш с някаква салфетка. След изсъхване трябва да си е годен за употреба. :)
    Голямо браво за изразходените продукти. Идилията ми е любим парфюм.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси за подробното описание :) Според теб има ли значение колко градуса е спирта?
      Падаш си по яки парфюми! ;)

      Изтриване