hunting_for_beauty

Instagram

сряда, 14 октомври 2015 г.

My Sally Hansen collection and my opinion

Козметиката Sally Hansen е кръстена на своята създателка, която в края на петдесетте години на миналия век създава защитен лак за нокти. Той бързо печели огромна популярност не само сред обществото, но също така и от професионалните маникюристи. Sally Hansen съдържа билкови екстракти и ексклузивни съставки като перли, коралов калций и протеини, като доставя необходимите витамини и минерали, на ноктите и ги предпазва от изсушаване. В състава на лаковете не може да намери формалдехид, DBP (дибутилфталат) или толуол, всичко това се среща и под названието 3 FREE. Тествани са изключително чрез алтернативни методи - т.е. не върху животни. Компанията също така предлага широка гама от инструменти за маникюр - различни машинки, пилички за нокти и др.


Преди доста време брандът  нашумя в интернет пространството, особено с топа си Insta-Dri (аз така разбрах за съществуването на тази фирма) и когато видях стелаж с техни продукти в един словашки DM ръчичките ми набързо преровиха всичко...

Ако ви е интересно, какво си избрах и дали ми направи добро впечатление, четете по-долу. :)




Sally Hansen Cuticle Care 

подхранващо масло за нокти и кожичките около ноктите

За да го купя, главен виновник беше опаковката му. Другите масла, които бях използвала до този момент не разполагат с четчица, а тя ми се струва много удобна. За съжаление съм го нанасяла само веднъж, защото когато прочетох състава му се отвратих! Има парабен и минерално масло (нефтен дериват), които нямат място върху моята кожа и по никакъв начин не могат да я подхранят.



Sally Hansen Instant Cuticle Remover 
средство за премахване на кутикулчетата* :)
*установих, че много хора не знаят какво означава думата "кутикул". 
Повече я бъркат с фоликул и си мислят, че е свързано с женската полова система. :D 

И това гелче не е с добър състав, съдържа парабени, но въпреки това съм го използвала повече от веднъж, защото си мисля, че след като го измия веднага, след като си свърши работата, няма да ми навреди толкова много. Иначе, да, справя се добре и изключително бързо омекотява кожичките. Въпреки това покупката му не си струва. Има едно стикче на Alverde, което прави абсолютно същото, но по много по-безопасен и удобен начин. (Ще гледам да ви го покажа и визуално в някой от следващите постове.)




Sally Hansen Complete Care 
цялостна грижа за нокти

В това шишенце продуктът би трябвало да изпълнява 4 функции: изравняваща основа, био заздравител (?), по-добър растеж на ноктите и мега бляскав топ. Като база за лака е добър, но в никакъв случай не прави гланцово покритие и още по-малко то е бързо съхнещо и издръжливо. Ще го изразходвам, но няма да го закупя отново.



Sally Hansen Insta-Dri Top Coat
Анти напукващо топ покритие 

Много подробно сравнение между Insta-Dri и любимия ми ESSIE съм правила тук:  Top coat: ESSIE vs Sally Hansen 
Накратко - не изсушава толкова бързо нанесения лак, колкото обещава (30 сек), успява да го напука, четката му е малка. Като плюс - придава добър гланцов завършек и задържа цвета сравнително дълго. Няма да го купя пак.




SALLY HANSEN COMPLETE SALON 
330 Pedal to the Metal

В шишенцето цветът изглежда сив металик с лилав нюанс, но върху нокътя лилавия  му чар e доста по-незабележим. Не ми харесва и че образува черти. Дори и с трети пласт си личат. Омекотяват се единствено след нанасянето на читав топ лак. Гъст е. Не съветвам покупката му.


SALLY HANSEN COMPLETE SALON 
540 Frutti Petutie

Този коралов представител на марката изглежда много секси и се нанася лесно. Ако много се внимава може и с един пласт да се получи добро покритие. На кутретата успявам, но палците (щот' са много големи) със сигурност се налага да повтарям :) Консистенцията му е сравнително гъста, но съхненето е като на всеки обичаен лак. Задоволява нуждите ми и нямам упреци към него.



SALLY HANSEN COMPLETE SALON 
160 Shell We Dance

Това е от онези лакове, безкрайно подходящи за френски маникюр. Млечно, бяло-розовото увеличава плътността си с всеки нов пласт. За съжаление на големи повърхности (като палеца ми) са необходими повече нанасяния, иначе остават неравности... Има по-течна консистенция, което не е учудващо за подобни лакове. Като цяло съм доволна и ми е приятно да го използвам.




HARD AS NAILS XTREME WEAR

340 Mint Sorbet

Общо взето това е блажна боя с прекрасен ментов цвят. :) Беше много гъст още от самото начало и се натрупва неприятно. Изсъхва бавно, без да оставя какъвто и да е намек за гланц.



HARD AS NAILS XTREME WEAR
485 Golden I

Прекрасно злато, което зашеметява с малки бляскави частички и на ноктите изглежда почти като холограмна лепенка. Когато искам малко лукс, вместо златни пръстени (които не обичам) прибягвам до златни нокти. Нанася се с лекота, не образува неравности (най-добре на два пласта) и издържа задоволително дълго. Нямам и особени проблеми със свалянето му. При него малката четка не ми създава проблеми и със сигурност мога да кажа, че препоръчвам това бижу.



HARD AS NAILS XTREME WEAR
83 First Blush

Само забележете прекрасното му име: Първо Изчервяване! Много му отива! Супер момичешки цвят, който слагам най-вече лятото, но и зимата бивам вдъхновена от красотата му. Изчервявам се, че точно неговите снимки не станаха най-добрите, но дори и в сайта на марката не са успели да хванат руменината на малката, подрастваща Лолитка.  В поста Шарени връхчета е представен най-добре. Фокусирайте вниманието си в снимка 6. Това е най-използвания ми лак от цялата колекция на Sally. Не мога да кажа, че е най-лесния за нанасяне, нито най-издръжливия, но определено е най-сладкия бонбон! :)


На щанда на марката имаше и бюти инструменти, които грабнаха вниманието ми:



Raise some brows
Raise some brows and perfect the arch
Тези черни пинцети (така е правилно да се изпише, но всички казваме пинСети и на мен ми е странно това Ц ;) ) са от неръждаема стомана, но има нещо твърдо и неудобно в тях, затова не успяха да изместят фаворита ми от 2013-та - KIEHL - TEFLON COATED TWEEZER - STRAIGHT (купих си и още едни Kiehl през 2014-та за резерва и/или за дамската чанта)





Sole control
Soften your step and put your best foot forward

Петичките ми са винаги сухи и (особено лятото) борбата с тях е безмилостно жестока. Маникюристка (която ми направи страхотен педикюр) ме посъветва да си купувам пили (за премахване на мъртвата кожа), които НЕ се употребяват на сухо, защото има риск да се  задълбае повече от необходимото. Когато крачетата са добре накиснати, излишното придобива по-светъл цвят и съответно имаме ориентир, колко точно да "чегъртаме" ;)  Та, тази пиличка стои чинно в банята и след по-дълго къпане (така нареченото "с коса") винаги я използвам. Харесва ми, че дръжката е много стабилна (имам една друга счупена на Titania) и е извита за по-голямо удобство. Единствено бих препоръчала на производителите да направят "стържещата" повърхност една идея по-голяма.




Handle me with care

Най-дребното нещо от колекцията ми достави най-голямото удоволствие. Намерих точната пила за моите нокти. А те са: крехки, чупливи, раздвояващи се... Това е пила с нежна повърхност за точно такива нокти. Уцелих десетката с нея и при всяко завръщане в Словакия си взимам по една нова. Тя се оказа най-доброто средство за оформяне на маникюра ми. Повярвайте, пробвала съм всякакви (стъклени, метални, хартиени, картонени), но това е най-доброто! Единствено мога да я сравня с тази на Сефора. Ако и вас Господ не ви е надарил със здрави и силни нокти ви препоръчвам да пробвате една от двете марки.

Вие имате ли мнение за Sally Hansen? Аз като цяло съм доволна от цветните лакове и аксесоарите, но със сигурност ще я избягвам за основната грижа.


Поздрави от мен и ако имате въпроси не се притеснявайте да ги зададете! :)

2 коментара:

  1. На Insta-Dri много му се канех по едно време, но след противоречивите ревюта се отказах.Макар че доста време му се чудих в един магазин в Турция :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-добре си го вземи следващия път, за да ти мине чуденето... :) Отдай се на изкушението и то вече няма да е такова.
      Kisses! :)

      Изтриване