hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 29 януари 2017 г.

Top 5 of 2016




Да, зная, че 2016-та свърши, но нямаше как по-рано да пусна този пост. Обикновено го правя в края на самата година, но сега забавянето е тотално. А, колко мразя да ми се оправдават блогърките, че не пишат, не е истина! ;)
По стара традиция любимците за изминалата година ще са сведени до саааамо 5 броя. Това значи the best of the best на продуктите, с които се запознах през 2016-та година!

Без много да се туткам пристъпвам към основата на този пост. Няма да има първо, второ, трето място. Само ще ви ги изброя и ще ви разкажа защо ми станаха фаворити.

Балансиращ серум за лице с чувствителна кожа от Biofficina Toscana


Не знам от къде да започна. Няма! Той просто няма минуси! :) Опаковката - луксозна, стъклена, с удобна пипетка...  Текстура - мнооого лесно нанасяща се! Аромат - изтънчено-приглушено-цветен. Усещане - попива моментално без да оставя лепкави или мазни следи. Действие - благотворно!
Винаги съм си мислила, че кожата ми не е чувствителна и когато ми го препоръчаха във физическия магазин на марката, го взех с леко съмнение. Мислех си, че ще е твърде лек и няма да има никакво въздействие. Но, о, Боже!.. Той освежи лицето ми. С негова помощ и кремът ми работеше по-добре. Премахнаха ми се някои досадни червенинки под формата на пъпчици. Изглади бръчици, които се появяват от сухост (ако не знаете аз имам сух тип кожа). Възхитена съм и го препоръчвам за мъже/жени, които имат и нямат чувствителна кожа.
За цялостното ревю виж тук:  Балансиращ серум за лице с чувствителна кожа от Biofficina Toscana

SANTE Био балсам за коса "Обем и блясък" Family -



Много се чудих дали да включа балсама или душ гела, за който писах тук: Вдъхновена от SANTЕ , но тъй като си купих втора опаковка от балсамчето, а от душ гела ВСЕ ОЩЕ не, реших, че той ще представи честта и достойнството на бранда.
И така... Яката, лека и удобна тубичка помещава 100% натурални съставки. Масло от фъстъци, екстракт от листа на бреза, както и масло от корени на репей подхранват, а провитамин B5 и растителен глицерин подпомагат подобряването на силата и еластичността. Масло от ананас, екстракт от брезови листа и екстракт от репей правят косата лесна за разресване. 

Балсамът е подходящ за всички възрасти и за всеки тип коса!!!!!!!!!!!! Мало и голямо го използваме вкъщи (всички сме с различни типове коси) и на всички ни се отразява повече от превъзходно! Нанасяме го от корените до края на дължините и никога косата не е била клепнала или слепена за скалпа. Придава обем, като в същото време прави косъма по-еластичен и без досадно стърчащи сухи краища. Ароматът му е кокосова симфония.
Претърпя най-големият тест - ежедневно използване след морската вода и успя да запази външния ми вид непокътнат! Ако още не сте го пробвали, КАКВО ЧАКАТЕЕЕ? ;)

Мицеларна вода на Cattier - Perle d`eau Cattier


Пробвала съм няколко био мицеларни води, както и хитовата Bioderma, но в нито една не успях да се влюбя така, както в тази.
Тя е без алкохол (не изсушава), почти  не усещам и аромат (не дразни възприятията ми). Нежно, но с бясна скорост, с помощта на мицелите, отстранява нечистотиите и грима от лицето, очите и устните. Тези думи са въз основата на тестове с хронометър и две тампончета с други марки вода и тази. Не "говоря" празни приказки. Успокоява и пречиства кожата ми перфектно. Не ми прави никакви раздразнения, ако попадне случайно в окото.
Съдържа флоралната вода от био роза, търсена заради успокояващите и хидратиращите ѝ качества, алое вера омекотява, регенерира и защитава. Понякога/Често я използвам и като тоник - тонизира и освежава. Нямам намерение да оставам без бутилка от нея. Има големи и малки разфасовки, които са удобни за път. Аз си пазя моята (тази на снимката) и когато ми се наложи преливам в нея от голямото шише. Must have!!!
След като си поговорихме за лице, коса и сваляне на грим, нека си поговорим и за... грим :D Или по-точно перфектното му нанасяне.


Много трудно се намира БИО праймер, който да успее да застопори сенките на очите, затова следващото откритие за 2016-та, което си струва да бъде споменато е:

EYE PRIMER - Faerie Organic Artisan Cosmetics



Малко стъклено бурканче, почти бутиково, изпълнено със съвършено чист състав, но въпреки това със страхотно действие! Веднага ви давам линк към оригиналния пост за този продукт - кликни ТУК.


Четка Morphe - M159A Mini Angle Liner Chisel Fluff Brush


"Бяла, спретната къщурка, две липи отпред..."
Ран Босилек - Родна стряха
В нашия случай ще стане:
Малка, спретната четчица, с два края за разкош... ;)

Взех я просто, защото съм манияк на тема скосени четки за гел очна линия. Не очаквах нищо кой знае какво. Когато я видях за първи път се издразних, че никъде не е отпечатано името на марката, но пък от тогава не съм пропускала да я използвам.

Защо?
Малка е. Мога да я разнасям във всяко несесерче, а в същото време е супер удобна и не ми причинява никакъв дискомфорт при използване. Има два различни края. Очната линия не пропускам и винаги я рисувам/оформям с такъв тип четка. Другата ѝ страна е Идеал Петрофф за нанасяне на сенки. Какво повече му трябва на човек? Нито се е скубала, нито боцка, има идеална твърдост... Голямо съвършенство в малък размер...

Jane Iredale - Балсам за мигли с удължаващ ефект PureLash™ Eyelash Extender and Conditioner

  • Балсам оптимизиращ растежа на миглите
  • Защитава миглите от изсушаване и цъфтене
  • Осигурява покритие по миглите, което допълва спиралата
  • Действа като подсилва, удължава и уплътнява миглите
  • Позволява по-малка употреба на спирала
Формулиран с екстракт от алги, който допринася за заздравяването на миглите и стимулирането на растежа им.
Активни съставки: Екстракт от алги, целулозни фибри и пантенол.
PureLash Lash Extender Conditioner
Those sensitive to gluten should avoid this product (This product contains wheat).
This product is not vegan (This product contains beeswax).


Има ли нужда от още разяснения? Освен може би едно... Да! Прави всички тези неща! Аз го използвам дори и върху веждите си, когато съм нанесла по-голямото количество върху миглите с остатъка върху четката оформям и застопорявам непослушните косъмчета.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Много ми е мъчно, че съм си задала за цел да спомена само и единствено 5 продукта, защото имам още открития през 2016-та, а не успях да ги включа в поста. Непрекъснато трих, сменях, разменях и в крайна сметка все пак смятам, че ви подбрах хем разнообразни нещица, хем подходящи за хора с всякакъв тип коса и кожа.

Пожелавам ви много щастлива година, да сте здрави, успешни и обичани!
Прегръдки!

2 коментара:

  1. В такъв случай ще очакваме "Top 5 of 2016 - №2" :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха ха! Като гледам с каква скорост изкарвам постове на бял свят ... :) Би бил като някакъв ретро пост ;) :D

      Изтриване